Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Jest szansa. Mają w zibi ja czekam już na dostawę 2 kolorów

Topotolk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest szansa. Mają w zibi ja czekam już na dostawę 2 kolorów

Topotolk

A gdzie to znajdę można prosić o jakiś link itp?

Wysyłane z mojego moda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.zibi.pl/kontakt

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Nowy2014

A gdzie to znajdę można prosić o jakiś link itp?

Wysyłane z mojego moda.

Wpisałbyś w google "zibi kontakt" i byś znalazł. To takie proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie takie oto nowości ;)

Teraz każdy może sobie porównać negatyw z pozytywem i stwierdzić, który jest bardziej lub mniej czytelny lub ładny.

Pasek carbonowy na pewno nie jest bardziej sztywny, jest taki inny, ale nie potrafię tego określić... nie ma pamięci kształtu? jak zwykły...

Ogólnie czarne, błyszczące przebranie wygląda świetnie i na pewno go nie oddam, ale nad negatywowym modułem się jeszcze zastanowię ;)

Wersja japan wydaje się mikro mini lepiej wykonana, ale może to tylko złudzenie.

post-78564-0-36117700-1436812390_thumb.jpg

post-78564-0-76192300-1436812392_thumb.jpg

post-78564-0-12182700-1436812395_thumb.jpg

post-78564-0-63946200-1436812397_thumb.jpg

post-78564-0-32052300-1436812399_thumb.jpg

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulację ;)

Jestem pierwszy do negatywnego modułu, jeśli będziesz sprzedawał.

Miałbym do czerwonego przebrania.

Pisz jak będziesz chciał sprzedać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :)

Ale mi chodzi o przełożenie flaków bo w kopercie od BJ jest fajne pomarańczowe kółko, które na żywo wygląda jakby świeciło :)

Robił już ktoś taką przekładkę w Romanie?

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamil zaszalałeś widzę, również gratulacje  :)  czyżby to ten z ostatniej aukcji allegro?

Chyba jednak mój 3ci Rangemen będzie własnie w negatywie, bardziej podoba mi się kolor podświetlenia, błyszczący bezel jest bardziej czarny a i chyba ta czerwona obramówka kółka ma jakby bardziej intensywny odcień czerwieni, przynajmniej tak wygląda to na zdjęciu.

Jak zrobisz przekładkę w Romanie to będziesz mieć u mnie wielki szacun. To chyba jedyny G jakiego nie odważyłem się jeszcze rozkręcić jak do tej pory. 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze muszę pomyśleć czy tykać to bo później będzie "o matko kochana, on był rozkręcany, będzie parował, jest nieszczelny na pewno" :D

W jdm kółko jest pomarańczowe i bardziej się błyszczy niż standardowe czerwone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamil, to ten z allegro?

Bo jak tak, to przelicytowałeś mnie o 10 pln w ostatnich minutach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze muszę pomyśleć czy tykać to bo później będzie "o matko kochana, on był rozkręcany, będzie parował, jest nieszczelny na pewno" :D

W jdm kółko jest pomarańczowe i bardziej się błyszczy niż standardowe czerwone.

Miałbyś wyjątkowego moda a z pewnością jedynego takiego Romka w PL ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie jeśli to kółko ma bardziej żywszy i intensywniejszy kolor i w dodatku bardziej się błyszczy to jak dla mnie jest to kolejny plus na korzyść negatywa. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie są jeszcze inne plusy negatywa nad pozytywem, bo może coś przegapiłem?

Pozytyw to wersja zawsze najbardziej poprawna i bezkompromisowa co do czytelności.

Oczywiście nie mówię tu o wspominanym carbonie w pasku, który jak wiemy jest tak tam niezbędny jak... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie ten z allegro, mam cały komplet z pudełkiem ;)

Kółko jest fajniejsze, ogólnie cały jest fajniejszy, jedynie negatyw mnie wkurza cały dzień, dopiero jak zrobi się ciemno i i tak trzeba używać podświetlenia to jest pięknie :)

Dodam jeszcze, że ten pasek carbonowy jest jakiś bardziej śliski, zapewne przez malowanie na połysk. Zwykły zapinam na 4 dziurkę i jest idealnie, ale tutaj na 4tej się śliska i lata, a na 3ciej już za ciasno.

Chętnie bym kupił dodatkową metalową szlufkę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie są jeszcze inne plusy negatywa nad pozytywem, bo może coś przegapiłem?
Pozytyw to wersja zawsze najbardziej poprawna i bezkompromisowa co do czytelności.
Oczywiście nie mówię tu o wspominanym carbonie w pasku, który jak wiemy jest tak tam niezbędny jak...  ;)

Chodzi mi o wizualne plusy DLA MNIE a nie ogólne wersji nad wersją. Pozytyw jest niezaprzeczalnie czytelniejszy od negatywa ale negatyw ma moim zdaniem ładniejsze podświetlenie, czarny błyszczący bezel a nie grafitowy czarny mat, no i ta obramówka kółka w bardziej intensywnym kolorze. Carbonu kompletnie tu nie biorę pod uwagę, ba nawet mi na nim nie zależy jak jest to niech sobie będzie ale równie dobrze mogło by go tam nie być do szczęścia nie jest mi on kompletnie potrzebny.

Wersja w negatywie wizualnie bardziej mi podchodzi, co prawda widziałem ją jak do tej pory tylko na zdjęciach ale po tym porównaniu jakie zapodał Kamil mam już jakiś obraz jak to może wyglądać. Miałem już dwa Rangemeny w pozytywie i wiem że jak bym kupił po raz 3 Romana w tej wersji to zapewne długo bym się nim nie nacieszył więc chce dać szanse wersji w negatywie bo ma jak DLA MNIE więcej wizualnych, optycznych plusów. 

Trochę G już mam za sobą i z perspektywy czasu wiem że prócz czytelności i praktycznego zastosowania to taki zegarek ma mi się też podobać i cieszyć oko jak na niego patrze, tyle  ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak zwykły rangeman czyli ten pozytyw w porównaniu z czarnym negatywem to ubogi krewny nie chodzi już o carbon fiber ale jest po prostu ładniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam też takich, co chwalą swoje Skody u tych, co mają Mercedesy więc zawsze jest tak, że każdy chwali swoje a tak szczerze to rządzi gust i tu nie ma dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam jeżdze VW corrado i nie zamienilbym go na żadnego mercedesa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam też takich, co chwalą swoje Skody u tych, co mają Mercedesy więc zawsze jest tak, że każdy chwali swoje a tak szczerze to rządzi gust i tu nie ma dyskusji.

Dokładnie każdy ma swój gust, każdemu podoba się co innego i niema co tu się rozwodzić, dlatego podkreśliłem plusy wersji negatywnej ale tylko DLA MNIE dla kogoś innego to wcale nie muszą być plusy a wręcz odwrotnie i ja to szanuje.  ;)

KamilSpider a nie tak dawno temu pytałeś się mnie czy nie kupujemy razem tej wersji echhh...   :unsure:

Ale już wiem na co będę polować po urlopie.  ;)

L6Ja7Fu.jpg

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, GitBit widzę, że trochę Cię napaliłem na ten model :) Fajny jest, jak negatyw Ci nie przeszkadza to kupuj i będziesz szczęśliwy.

A ja jeszcze muszę się poważnie zastanowić nad przekładką modułów. Powinna powstać ankieta :D

Jak zostawię tak jak jest to będę miał prawdziwy jdmowy sprzęt, który jest dość rzadko u nas spotykany, a jak zrobię przekładkę to będę miał coś co mi się super podoba, ale już smaczek jdm pryśnie.

I finalnie chyba któryś Romek pójdzie na sprzedaż. Jedno jest pewne, nie oddam czarnego połysku, ale czy podmienię całe koperty czy tylko moduły to jeszcze nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam jeżdze VW corrado i nie zamienilbym go na żadnego mercedesa :D

Akurat.

Ktoś Ci proponuje Mietka z tego roku, powiedzmy S klase i się nie zamieniasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, GitBit widzę, że trochę Cię napaliłem na ten model :) Fajny jest, jak negatyw Ci nie przeszkadza to kupuj i będziesz szczęśliwy.

Po tych fotkach które wrzuciłeś, gdzie wdać różnice w tej obramówce kółka i podświetleniu to nie powiem trochę się napaliłem. :) Przejrzałem też grafiki w Googlach i ewidentnie widać tą różnice w odcieniu tej obramówki kółka. Jedyny negatyw jaki miałem to ten w GA-1000-1A, są tam dość małe cyferki ale z odczytem nie miałem żadnych problemów w świetle dziennym lub w pomieszczeniach. Zdaje sobie sprawę ze negatyw negatywowi nie równy ale chyba tragedii niema co?

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat.

Ktoś Ci proponuje Mietka z tego roku, powiedzmy S klase i się nie zamieniasz?

Na mercedesa bym napewno się nie zamienił ewentualnie na de loreana :) Edytowane przez ziko739

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit dla mnie negatyw ładnie wygląda w słońcu i gdy się na niego świeci fleszem, poza tym ma piękne podświetlenie, ale dziś rano chciałem użyć czarnucha jak zwykłego romana i niestety się nie dało, co chwilę musiałem włączać podświetlenie :/

To pomarańczowe kółko jest super i chyba tylko dla niego chciałbym przełożyć sam moduł.

Co byście zrobili na moim miejscu? Chodzi o przekładkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi