Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Czarna koperta jest fajniejsza :P widać ją przy guzikach nawet jak bezel jest założony.

A widać, rzeczywiście. 2mm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

I to jest teraz zegarek, super gratulacje ja już na te srebrne śrubki patrzeć nie mogę ,chyba jedyna rzecz w Romanie która mnie wk...a totalnie. Nawet teraz go nie noszę,na razie wolę kwadrata :)

A ja tam lubię srebrne śrubki, bo wszystko mieć w czerni to przesada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raz mam ochotę na mega kolorowe G, a raz przebrałbym wszystkie G na czarno najlepiej w stylu BB.

To chyba jakaś mutacja zegarkowego ADHD :D

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też chorowałem na czarną kopertę do Romana no i mam w końcu :) Jak są dwa zegary przy sobie to widać różnicę na + dla czarnej koperty.

A i też lubię srebrne śrubki, pozbyłem się wszystkich czarnych :P

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem w Romanie jest za dużo srebrnych akcentów, 6 przyciskow,8 śrubek,ble przesada a najgorsze są te imitacje w bezelu. Ale wiadomo,co kto lubi ;)

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że to z kolei powoduje, że nie wydaje się taki plastikowy, tylko jest... większym twardzielem? niezniszczalny? ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki twardziel z "cekinami"

:)

wYvMiny.jpg

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, dokładnie taki :D

349464-admin_zps5cuvad0c.jpg

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe no może być ;) ale wolę tak

kmBTfe6.jpg

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Co do koperty, to czarna jest jeszcze w oliwce (3er).

a84a158b68f385513688c8b93e6ca3b6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta tak,ale przyciski srebrne ;) to już wolę mieć czarne przyciski a na kopertę bym oko przymknał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raz mam ochotę na mega kolorowe G, a raz przebrałbym wszystkie G na czarno najlepiej w stylu BB.

To chyba jakaś mutacja zegarkowego ADHD :D

Jak BB to tylko gdf :D

1c94c755c59891b5a7e691415830eedb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako, ze juz niedlugo zabiore Rangemana w warunki momemtami dosc ciezkie wiec dzisiaj rano postanowilem sprawdzic wskazania.

I tak zaczalem od wysokosci npm. Wg mapy z Google'a powinno byc  47,591m. 

qHs0GT.jpg

Rangeman wskazuje:

77EuU1.jpg

Calkiem nie najgorzej. Wiadomo, ze gdybym poszedl na wycieczke w gory to nalezaloby go za kazdym razem skalibrowac ale tym razem wskazanie jest wiecej niz zadowalajace.

Rangeman nie jest profesjonalnym narzedziem survivalowym wiec nie mozna oczekiwac wskazan idealnych ale jak na ewentualnego pomocnika jego wskazania nie wpuszcza w maliny.  :)

Długo mnie nie było, więc nadrabiam zaległości, i jak zawsze nie zawiodłem się tym tematem ;) . 

Bardzo spodobał mi się teścik kolegi romseyman'a przed jak mniemam profesjonalną wyprawą w którą zostanie zabrany Rangeman. Teścik wygląda również na bardzo "profesjonalny" :D  Nie obraź się kolego, ale według mnie dowiodłeś tylko tego, że nie masz zielonego pojęcia na jakiej zasadzie działa wysokościomierz baryczny w który jest wyposażony Twój zegarek, porównując wskazania Range (wyposażonego właśnie w taki wysokościomierz) z rzeczywistą wysokością miejsca w którym się znajdujesz ustaloną np. na podstawie mapy  ^_^. Pamiętaj, że wiedza na temat kupowanego przedmiotu pozwoli podjąć najbardziej trafny wybór, i nie będzie później tekstów typu - "fajny ten Rangeman, ale szkoda kasy na te zbędne bajery, które na dodatek działają bardzo niedokładnie". Ten wątek zawiera wiele cennych informacji, dla nowych posiadaczy Range, i jedyne co należałoby zrobić to przeczytać go od początku ;) .   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niektórzy przebrneli przez te ponad 200 stron (trochę mi to zajęło -jakieś 2 dni), ale przynajmniej dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy o tym modelu, poznałem adres sklepu internetowego- gdzie kupiłem zegarek z oficjalnej dystrybicji z gwarancja Zibi po cenie poniżej 1000. No i nie zadawałem tych samych pytań na forum.

Polecam lekturę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy jaka jest szerokość paska ? Pytam pod kątem zakupu samego paska i założenia metalowej szlufki do innego m odelu:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, ze tych metalowych szluwek nie można kupić odosobno :) na kilku G by zagościły :) np na Rysku...jak miałem gw 9230 to ta szlufka robiła robotę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i nie zadawałem tych samych pytań na forum.

To ma znaczenie, ale wydaje mi się, że gorsze jest to, że rozpowszechnia się (choć zapewne nieumyślenie) informację, o funkcjach zegarka, których on tak naprawdę nie posiada. Po obejrzeniu takiego testu wiele osób może podjąć decyzje o zakupie Rangemana zachwycając się jego możliwościami, choć dla wielu ludzi jest on dość kosztowny, a później będzie rozczarowanych działaniem jego funkcji. Range nie potrafi "sam z siebie" określić wysokości n.p.m. na której się znajduje, więc porównywanie go ze wskazaniami GPS lub mapami poprostu nie ma sensu. Nawet jeżeli wskaże nam wysokość zbliżoną do tej na jakiej się faktycznie znajdujemy to będzie to czysty przypadek - jego właściciel przekona się o tym najprawdopodobniej już następnego dnia ;) .  Natomiast, potrafi (jak już kilka osób sprawdzało) dość dokładnie określić zmianę wysokości np. podczas chodzenia po górach. Tym samym, jeżeli znamy wysokość "wyjściową" i  go skalibrujemy, to w jakimś rozsądnym okresie czasu będzie nam pokazywał na jakiej wysokości się znajdujemy np. podczas wchodzenia na szczyt.  Mi osobiście Rangeman bardzo się podoba i jestem z niego bardzo zadowolony, ponadto często używam funkcji które posiada (zwłaszcza barometru) i uważam, że działają świetnie i wystarczająco dokładnie, ale dobrze, żeby chętni do jego zakupu wiedzieli co Range ma im naprawdę do zaoferowania.

Edytowane przez ICE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, ze tych metalowych szluwek nie można kupić odosobno :) na kilku G by zagościły :) np na Rysku...jak miałem gw 9230 to ta szlufka robiła robotę

Ja oddałem moja metalową szlufkę z risemana dziewczynie, bo zupełnie nie trzymała paska i kilka razy prawie mi się odpiął. Dla bezpieczeństwa założyłem klasyczną czarną. Ale zgadzam się, że powinni sprzedawać szlufki oddzielnie, chętnie przygarnął bym tą z różowego rangemana. :)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Metalowa szlufka z Risemana? Jak on miał gumę. Pasek z Romanie to prawie 22mm szerokości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wersja na 30 lecie a dokładnie gw 9230 ma metalowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównałem przed chwilą elementy gdx6930 z gw9400 to jest pasek i przyciski oraz śrubki mocowania paska i musze powiedzieć, że na oko wyglądają jakby były w tym samym rozmiarze :) ktoś z was ma te same spostrzeżenia? Albo może dokonywał transferu części między gdx6900 a gw9400 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi