Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Ja najczęściej używam wykresu ciśnienia, żeby z grubsza ocenić jaka będzie pogoda i czy zaopatrzyć się w kawę

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja w sezonie letnim / wakacyjnym często używam termometru. Jak jestem gdzieś nad wodą, to sprawdzam temperaturę kąpieliska. Ściągam ranga i wrzucam do wody. Altimetr tylko w górach, ale tylko kilka razy z ciekawości. Latem często ustawiam alarm burzowy. Poza zimą mieszkam poza miastem, praktycznie w lesie, a burze robią tam większe wrażenie niż w miescie. ;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Ja głównie używam alarmu, żeby nie zaspać do pracy i równie często używam ciśnieniomierza. Jak chodzę po górach to używam również wysokościomierza, a czasem kompasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja najczęściej alarmu i barometru.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie barometr w zasadzie bez przerwy (wykres) reszta sporadycznie jak zajdzie potrzeba lub ciekawość :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baro i trochę mniej alti.Ale czuje że w to lato alarm baro będzie miał co robić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barometr i stoper prawie codziennie, chociaż to drugie ostatnio mi wygodniej na telefonie.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Stoper też często używam, ale nie wspomniałem, bo w pytaniu były tylko czujniki wymienione. Poza czujnikami i stoperem często też zerkam na wschody, a szczególnie zachody.

Co ciekawe, alarm mnie nie budzi. Widać gluchawy jestem, bo sen mam niby czujny. ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam wschody i zachody słońca latem z uwagi na moje fotografowanie. Pomaga mi to wtedy ustalić chociażby kiedy mogę liczyć na najdłuższy cień. Oczywiście i tak mam ze sobą zawsze telefon, wiec spokojnie w internecie też mógłbym taką informację znaleść.

Dodatkowo używam Romana to tego, aby fajnie wyglądał i był dodatkiem uzupełniającym całość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja lubię altimeter jak rowerem jadę i przyjdzie pod górę jechać, to sobie sprawdzam, ile to było ;) stopera też używam bardzo często, dlatego fajniem że uruchamia się jednym kliknięciem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadałem takie pytanie bo podoba mi się jeden protrek ale zastanawiam się czy jest sens przepłacania za funkcje które będę wykorzystywał sporadycznie.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka,że i tak używa się wszystkich czujników tylko niektórych częściej a dlaczego,bo są i można. Lepiej mieć jak nie mieć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda jest taka,że i tak używa się wszystkich czujników tylko niektórych częściej a dlaczego,bo są i można. Lepiej mieć jak nie mieć ;)

Dokładnie, jak są to się używa  :)

Nawet zegarek się nie nosi dla godziny bo od tego mamy komórkę  ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sezonie letnim / wakacyjnym często używam termometru. Jak jestem gdzieś nad wodą, to sprawdzam temperaturę kąpieliska. Ściągam ranga i wrzucam do wody. Altimetr tylko w górach, ale tylko kilka razy z ciekawości. Latem często ustawiam alarm burzowy. Poza zimą mieszkam poza miastem, praktycznie w lesie, a burze robią tam większe wrażenie niż w miescie. ;)

Zdradź mi w jaki sposób ustawiasz alarm burzowy - jak to działa w praktyce z wykorzystaniem Romana i czy się sprawdza ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zdradź mi w jaki sposób ustawiasz alarm burzowy - jak to działa w praktyce z wykorzystaniem Romana i czy się sprawdza ?

Właściwie to alarm baro, który sygnalizuje gwałtowny spadek ciśnienia, zjawiska m.in. charakterystycznego dla zbliżającej się burzy. Uruchamia się poprzez włączeni pomiaru ciśnienia przyciskiem czujników, a następnie przytrzymaniem dolnego prawego przycisku funkcji (start/stop). Włączenie alarmu sygnalizuje ikonka BARO pod wykresem ciśnienia.

Alarm baro raczej się sprawdza, o czym możesz przekonać się przed letnią burzą lub kopiąc w tym wątku i czytając opinie użytkowników. ;)

Jeśli dobrze pamiętam, to uruchomienie alarmu baro powoduje zatrzymanie synchronizacji czasu z zegarem atomowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jak alarm baro to nie ma synchro z nadajnikiem,ale to można wybaczyc bo Roman i bez synchro jest dokładny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Po wielu przemyśleniach i kalkulacjach dojrzałem do decyzji o sprzedaniu Romana. To już drugi raz i raczej ostatni. Jak ktoś jest zainteresowany to proszę pisać do mnie na Pw. Jednak od razu uprzedzam różne pytania typu jaki stan techniczny i w ogóle inne rzeczy związane z gwarancją itp. Kto mnie zna to wie, że kitu nie wciskam i nie będę pisać głupot typu "zegarek idealny", "nie noszony " itp. Sprzedam tylko cały komplet łącznie z czerwonym paskiem, białym bezelem i kompletem jasnych i ciemnych śrubek. Ceny oczywiście tutaj nie podam. Nie chce mi się też wystawiać go na bazarze, bo bardziej interesuje mnie szybka sprzedaż poza forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiłem, że są dobre ceny na sprzedaż :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że niby drugiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiłem, że są dobre ceny na sprzedaż :D

Teraz lepiej? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem o co wam chodziWracając do pytania Diego o funkcje rangemana to ja ostatnio trochę rzadziej patrzę na barometr w rangemanie, bo odkryłem, że mam w telefonie barometr o podobnej czułości co range i odpowiednia apka analizuje wszystkie dane.

Niedługo telefony zabiorą nam cała frajdę. Z drugiej strony prawie każdy telefon ma kompas, a ja osobiście wolę tem rangemanowy albo mudmanowy.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj tak :)

post-69446-1457872111,5595_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi