murcins 35472 #14401 Napisano 24 Czerwca 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek1654 2352 #14402 Napisano 24 Czerwca 2020 (edytowane) 11 godzin temu, p.r.p. napisał: GW-9430p.r.p. Jeszcze się nie znudził jednak. Nice Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Czerwca 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #14403 Napisano 24 Czerwca 2020 Nice Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #14404 Napisano 25 Czerwca 2020 No i jest:) Szybko na parapet bo bateria na M 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11542 #14405 Napisano 25 Czerwca 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Mikas napisał: No i jest:) Szybko na parapet bo bateria na M Gratulacje. Nówka sztuka? Edytowane 25 Czerwca 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #14406 Napisano 25 Czerwca 2020 Gratulacje. Nówka sztuka?Tak, dziś dotarł 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #14407 Napisano 25 Czerwca 2020 A mam pytanie yyyy głupie trochę..... Jak przychodził wam nówka Romek to popuszcza liście śruby od paska(niby trochę zmniejsza ryzyko pękania uszu) czy nie świrować? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11542 #14408 Napisano 25 Czerwca 2020 A mam pytanie yyyy głupie trochę..... Jak przychodził wam nówka Romek to popuszcza liście śruby od paska(niby trochę zmniejsza ryzyko pękania uszu) czy nie świrować? Bez przesady, nie popadajmy w paranoję. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #14409 Napisano 25 Czerwca 2020 Tak myślałem, dzieki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pszona 18 #14410 Napisano 25 Czerwca 2020 (edytowane) Jest pomysł na kolejnego g shocka i teraz pytanie do Was. Bajery mnie nie interesują, jedynie zależy na wygodzie noszenia jako zegarka na co dzień. GW -9400 warty uwagi? Czy są lepsze modele poza kostkami? Edytowane 26 Czerwca 2020 przez Pszona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #14411 Napisano 27 Czerwca 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blazejgaw 10 #14412 Napisano 27 Czerwca 2020 W dniu 25.06.2020 o 22:49, Pszona napisał: Jest pomysł na kolejnego g shocka i teraz pytanie do Was. Bajery mnie nie interesują, jedynie zależy na wygodzie noszenia jako zegarka na co dzień. GW -9400 warty uwagi? Czy są lepsze modele poza kostkami? Polecam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #14413 Napisano 28 Czerwca 2020 Podpowie ktoś jak rozumieć ten wykres baro? Większość dnia zegarek pokazywał 1004 hPa teraz 1002, a wykres taki jakiś pokićkany. Nic z niego nie rozumiem. Druga sprawa to czy od razu po włączeniu barometru jest właściwe wskazanie czy trzeba czekać jakiś czas? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blazejgaw 10 #14414 Napisano 28 Czerwca 2020 Wykres w zegarku jest aktualizowany co 2 godziny. Po naciśnięciu wykres jest aktualny ale możesz go sam zaktualizować naciskając górny prawy przycisk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #14415 Napisano 28 Czerwca 2020 Hmmm jest ponad dwadzieścia kropek. Jedna kropka co dwie godziny? Czyli wykres jest z ok 40 godzin? Ostatnie 5 kropek ciągle w dół a wskazanie spadło o 1 czy 2 hPa. Ciekawe muszę coś poszukać na ten temat. Co do drugiego pytania, to pomiar w momencie włączenia jest od razu poprawny, nie trzeba czekać aż zmierzy czy coś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #14416 Napisano 28 Czerwca 2020 Siedziałeś w jednym miejscu, czy się przemieszczałeś? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #14417 Napisano 28 Czerwca 2020 Przemieszczalem się między moim a szwagra domem tj w lini prostej jakiś 1 km ale różnica wysokości ok 20m. Jechałem że dwa razy góra dół 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #14418 Napisano 29 Czerwca 2020 Każda zmiana wysokości związana jest ze zmianą ciśnienia. Nawet jak zjedziesz windą o dwa piętra, to będzie już inne ciśnienie. Na tej właśnie podstawie masz określaną wysokość npm. Włącz altimetr kucnij, a następnie wstań i powinieneś zauważyć zmianę wysokości o jeden metr. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #14419 Napisano 29 Czerwca 2020 Ok rozumiem. Czyli podczas wycieczek np w górach sensory są praktycznie bezużyteczne bo altimetr kłamie przez zmiany ciśnienia, a baro przed zmiana pogody nie ostrzega bo ciśnienie skacze przez zmiany wysokości na szlaku. Heh... myślałem że jakieś bardziej sensowne zastosowanie one mają niż tylko podczas siedzenia w miejscu... Co nie zmienia faktu że zegarek bomba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #14420 Napisano 29 Czerwca 2020 Altimetr reaguje na zmiany ciśnienia i na tej podstawie wskazuje wysokość, więc jeżeli pogoda jest stabilna, to sensor będzie wskazywał zmianę wysokości poprawnie. Niestety w przypadku nagłych zmian ciśnienia atmosferycznego, altimetr będzie głupiał. Tak samo, alarm baro zgłupieje jak wyjedziesz kolejką linową na szczyt i odczyta to jako nagły spadek ciśnienia. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blazejgaw 10 #14421 Napisano 29 Czerwca 2020 Jaki sensor najczęściej kalibrujecie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5688 #14422 Napisano 29 Czerwca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Blazejgaw napisał: Jaki sensor najczęściej kalibrujecie? Po dwóch tygodniach użytkowania zegarka już żadnego nie kalibrowałem, bo mi przeszło - obstawiam że u Ciebie będzie podobnie Obecnie mam "któregoś tam" Romka i skalibrowałem go jeden raz, jak do mnie dotarł (czyli jakiś rok temu) i od tej pory nic nie ruszałem. W tym zegarku świetnie działa zegar, stoper, timer, alarm, wskaźnik ciśnienia atmosferycznego i kompas - reszta to takie tam pierdołki które są, bo mogą być, ale traktuj je raczej jako ciekawostkę niż jako "wskaźniki do ratowania życia" Edytowane 29 Czerwca 2020 przez Daito 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #14423 Napisano 29 Czerwca 2020 Poprzedni pomiar 1003 teraz 1005 czyli ciśnienie w górę, strzałka w kółku w górę czyli ok, ale wykres w dół. Nie zrozumiem chyba jak to działa:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5688 #14424 Napisano 29 Czerwca 2020 Godzinę temu, Mikas napisał: Poprzedni pomiar 1003 teraz 1005 czyli ciśnienie w górę, strzałka w kółku w górę czyli ok, ale wykres w dół. Nie zrozumiem chyba jak to działa: Wykres pokazuje Ci wskazania jakie zegarek robi co 2h, zegarek go zapamiętuje i ukazuje jako kropkę na wyświetlaczu, a jak wciśniesz przycisk to wyświetlacz pokazuje Ci ciśnienie "tu i teraz" i nie ma to wiele wspólnego z wyświetlaczem. Wsiądź do windy i pojeździj po pietrach na - na każdym będziesz mieć inne wskazania, a wykres będziesz miał stały, chyba że akurat w momencie co 2h pomiaru będziesz w tej windzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #14425 Napisano 29 Czerwca 2020 Ok dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach