kamilspider 70 #1626 Napisano 11 Marca 2015 Tak bezel jest zielono-przezroczysty, a z tego co jeszcze widzę to koperta jest biała lub/i żółta?Pany nie lubicie mnie czy to granatowe przebranie, które dodałem kilka postów wcześniej jest tak tragiczne, że nie chcecie go nawet skomentować? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #1627 Napisano 11 Marca 2015 Modele z serii Love the Sea and the Earth zawsze były pojechane. Przypomnijcie sobie chociażby: GW-9201KJ-9GF-8250K-4GW-9301K-6GW-9300K-3 msz nowy Range dobrze się tu wpisuje. pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #1628 Napisano 11 Marca 2015 Tak bezel jest zielono-przezroczysty, a z tego co jeszcze widzę to koperta jest biała lub/i żółta?Pany nie lubicie mnie czy to granatowe przebranie, które dodałem kilka postów wcześniej jest tak tragiczne, że nie chcecie go nawet skomentować? Akurat niebieski kolor zegarka to nie moje preferencje A co do wkrętów w bezelu, to trzeba było sobie zamówić w zibi bo jak będziesz przekładał z jednego na drugi to w końcu się guma wyrobi i je pogubisz. Drogie nie są, kilka plnów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Machnac 3 #1629 Napisano 11 Marca 2015 Wracając do Range to mój zyskał nowych kumpli Zdjęcie w celu porównania wielkości. 14260038268161.jpgŁadna kolekcja. Bulova i Anchar też bliskie mojemu sercu Tylko mój Romek w rewersie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Machnac 3 #1630 Napisano 11 Marca 2015 A Anchary doskonale leżą na moim nadgarstku Rysiek też Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lingruby 0 #1631 Napisano 11 Marca 2015 Chyba Romek ;-) Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Machnac 3 #1632 Napisano 11 Marca 2015 A pomieszało mi się ️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #1633 Napisano 11 Marca 2015 Modele z serii Love the Sea and the Earth zawsze były pojechane. Przypomnijcie sobie chociażby: GW-9201KJ-9GF-8250K-4GW-9301K-6GW-9300K-3 msz nowy Range dobrze się tu wpisuje. pozdrawiam, Piowa podobny jest jeszcze GW200F juz mie sie podobaja trzy rangmeny...zloty,zielony w pozytywie I ten -chociaz bardzo chcialbym go widziec z takim wyswietlaczem jak w GW200F 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1947 26 #1634 Napisano 12 Marca 2015 Wczoraj pierwszy raz na żywo obejrzałem 9400 i pierwsze zaskoczenie - wcale nie jest taki wielki jak mi się wydawało. Zielony w pozytywie jest świetny, ale jeszcze lepszy byłby taki jak pisze mrovka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maka 5 #1635 Napisano 13 Marca 2015 Słyszałem ostatnio, że Formoza ma takie zegarki na stanie ciekawe czy to prawda?Muszę zagłębić się w temacie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leszko 1 #1636 Napisano 14 Marca 2015 Słyszałem ostatnio, że Formoza ma takie zegarki na stanie ciekawe czy to prawda?Muszę zagłębić się w temacie!Z tego co wiem mają casio 9300 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil Kujawski 0 #1637 Napisano 14 Marca 2015 Zgadza się . Formoza ma GW-9300 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #1638 Napisano 14 Marca 2015 Witam wszystkich w moim range mam włączony alert zmiany ciśnienia dziś u nas była burza myślałem że się włączy czy ktoś miał już sytuacje że alert się włączył? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1639 Napisano 14 Marca 2015 U mnie to działa poprawnie. Jeśli ciśnienie zaczyna spadać lub podnosić się to jest alarm dźwiękowy + strzałeczka na wyświetlaczu, ale jeśli jest włączona ta funkcja to nie działa synchronizacja falami. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #1640 Napisano 14 Marca 2015 A jak to się włącza,bo nie próbowałem jeszcze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1641 Napisano 14 Marca 2015 O ile dobrze pamiętam, to ICE pisał, że funkcja dziłała mu dobrze i ostrzegała przed burzą. Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1642 Napisano 14 Marca 2015 Waldzior wchodzisz w barometr i przytrzymujesz prawy dolny.A w czasie burzy nie testowałem jeszcze, więc się nie wypowiem, ale normalnie to działa. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #1643 Napisano 14 Marca 2015 Dzięki.Latem pewnie będzie łatwiej zaobserwować jak przyjdą burze.Swoją drogą super sprawa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Machnac 3 #1644 Napisano 14 Marca 2015 Tylko chyba jeden mankament, bo ostatnio w swoim zauważyłem, ale nie testowałem wielokrotnie, że alarm włącza się jedynie wtedy, gdy mamy włączony barometr. W windzie sprawdzałem. Następnym razem muszę się temu przyjrzeć dokładniej Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 655 #1645 Napisano 14 Marca 2015 Echhh.. Tak sobie czytam czasem o tym Rangemenie, przypominają mi się te wszystkie funkcje i mam coraz większą ochotę do niego wrócić.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1646 Napisano 14 Marca 2015 Nie, nie. Jeśli mamy na ekranie głównym "baro" to będzie sygnalizować zawsze, nawet jak nie jesteśmy w opcji baro. Nie wiem czy w windzie to zadziała. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #1647 Napisano 14 Marca 2015 (edytowane) Alert baro działa różnie, pewnie dlatego, że burza burzy nie równa. Z tego co zauważyłem to włącza się idealnie ale wtedy, gdy burza jest naprawdę duża. Przy niedużej chmurce i kilku grzmotach praktycznie nie reagował. Jest to zapewne związane z tym, że przy małej burzy są niewielkie zmiany ciśnienia. Jak nadchodziły porządne burze to wył jak wściekły .Edyta: Jak ktoś chce sprawdzić czy i jak alert działa, to wystarczy włożyć zegarek do przezroczystej torebki i ją nadmuchać, potem skręcaniem ściskać torebkę, żeby zmienić ciśnienie i gotowe . Edytowane 14 Marca 2015 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #1648 Napisano 14 Marca 2015 Czyli żeby alert działał trzeba wyłączyć funkcje PS i synchronizacje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #1649 Napisano 14 Marca 2015 Nic nie trzeba wyłączać. Poprostu jak włączysz alert baro to zegarek Ci się w nocy nie zsynchronizuje. Poza tym po pewnym czasie alert sam się wyłączy/dezaktywuje - teraz nie pamiętam, ale chyba po 24 godzinach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #1650 Napisano 14 Marca 2015 Codziennie trzeba go na nowo aktywować? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach