Machnac 3 #1651 Napisano 14 Marca 2015 Tak. Alert działa przez 24h Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Machnac 3 #1652 Napisano 14 Marca 2015 Jak się windą pokonuje 80m to wystarczy by alarm zadziałał. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1653 Napisano 14 Marca 2015 Hehe, ja z małego miasteczka jestem i w ogóle dawno już windy nie widziałem, a co dopiero takiej co jeździ na 80m 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1654 Napisano 14 Marca 2015 (edytowane) Mieszkam na 10 piętrze, wyzerowałem wysokościomierz i zjechałem na dół. Wyszło mu 31m czyli całkiem nieźle. Wracałem za 30 minut i po powrocie na górę wskazuje 27m czyli -4m. Alarm baro się nie włączył. Widocznie za mała wystąpiła różnica.Taka ciekawostka. Edytowane 14 Marca 2015 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1655 Napisano 14 Marca 2015 Mieszkam na 10 piętrze, wyzerowałem wysokościomierz i zjechałem na dół. Wyszło mu 31m czyli całkiem nieźle. Wracałem za 30 minut i po powrocie na górę wskazuje 27m czyli -4m. Alarm baro się nie włączył. Widocznie za mała wystąpiła różnica.Taka ciekawostka.To fizyka!.. widać poruszałeś się z prędkością bliską prędkości światła i czasoprzestrzeń sie skurczyła o te kilka metrów. Wysłane z mojego GT-P5210 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Machnac 3 #1656 Napisano 14 Marca 2015 Ja jeździłem w ZT w wawie z -2 na 16 i mi pokazał 80m różnicy. Muszę przetestować przy najbliższej okazji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
POKUSER 6 #1657 Napisano 14 Marca 2015 Czyli jak zobaczymy kogoś w windzie, kto jeździ góra dół kilka razy, na zegarek spogląda i cieszy się jak dziecko, to śmiało można się przyłączyć bo NASI testy robią ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1658 Napisano 14 Marca 2015 Podobnie będzie jak zobaczysz gościa co gniecie torbe z zegarkiem w środku tylko to będą próby ciśnieniowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Machnac 3 #1659 Napisano 14 Marca 2015 Dziś kilka śniadaniowych torebek pękło podczas prób Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1660 Napisano 14 Marca 2015 Nie kombinujcie z tymi torbami bo jeszcze sobie uszkodzicie sensor A przy tej zabawie wartości w baro na bieżąco się zmieniały czy Rang robi odczyty co kilka min? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1661 Napisano 14 Marca 2015 Jak zjeżdżałem windą to wykazał zmianę jak się ustabilizował czyli po dosłownie kilku sekundach. Podczas zjeżdżania nic się nie zmieniało.Co do prób ciśnieniowych to nie sprawdzałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1662 Napisano 14 Marca 2015 (edytowane) Aha, ale na wysokościomierzu zmienia się na bieżąco z tego co zauważyłem. A teraz jak będziecie jechać tymi windami to włączcie sobie wykres wysokości... też fajny bajer Edytowane 15 Marca 2015 przez kamilspider 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Machnac 3 #1663 Napisano 14 Marca 2015 Na bierząco Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1664 Napisano 14 Marca 2015 (edytowane) Na bierząco Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk a czemu "bierząco"? bo nie załapałem... Edytowane 14 Marca 2015 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #1665 Napisano 15 Marca 2015 Tak czasem patrze na mojego gw 9400 a mojego już 4 letniego w 755 który codziennie jest ze mną w pracy na budowach i przetrwał wszystko i myśle jak zwykły casio to wytrzymał to jak wytrzymały musi być range 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tajson1 15 #1666 Napisano 15 Marca 2015 U mnie tez trzy starocia okolo 19lat i dzialaja Kiedys robili zegarki . Dziabnięte z Nota_3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #1667 Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) No i jest.. GW-9400CMJ-3JR od Tanaki https://www.youtube.com/watch?v=HIjvv7guK44 Edytowane 15 Marca 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84806 #1668 Napisano 15 Marca 2015 I pierwszy na WUS. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ICE 620 #1669 Napisano 15 Marca 2015 (edytowane) Nie kombinujcie z tymi torbami bo jeszcze sobie uszkodzicie sensor Raczej nie ma takiej opcji . Jeżeli miałby się uszkodzić ciśnieniem wytworzonym w foliowej torebce, to po zanurkowaniu na kilka metrów pod wodę na 100% byłoby po nim, a z tego co się orientuję to Range ma WR200, więc przypuszczam, że producent przynajmniej ciśnieniem statycznym go testował. No chyba, że ktoś ściskając foliową torebkę potrafi ponad 20atm wytworzyć . Fajny ten GW-9400CMJ-3JR, ale dla mnie jednak 9400-1ER jest nie do pobicia .Patrząc na camo zastanawiam się dlaczego Casio maluje te wzory, zamiast użyć kolorowego plastiku? Edytowane 15 Marca 2015 przez ICE 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JacaC8 2 #1670 Napisano 15 Marca 2015 Nie kombinujcie z tymi torbami bo jeszcze sobie uszkodzicie sensor A przy tej zabawie wartości w baro na bieżąco się zmieniały czy Rang robi odczyty co kilka min?Ja swojego Ryśka, a znajomy protreka próbowaliśmy "nadmuchać" zegarki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1671 Napisano 15 Marca 2015 Ale te 9400 ze zdjęcia coś nie zsynchronizowane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Machnac 3 #1672 Napisano 15 Marca 2015 a czemu "bierząco"? bo nie załapałem...Ha ha. Nie wiem czemu, ale słownik w iPhone mi zmienił na rz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #1673 Napisano 15 Marca 2015 Raczej nie ma takiej opcji . Jeżeli miałby się uszkodzić ciśnieniem wytworzonym w foliowej torebce, to po zanurkowaniu na kilka metrów pod wodę na 100% byłoby po nim, a z tego co się orientuję to Range ma WR200, więc przypuszczam, że producent przynajmniej ciśnieniem statycznym go testował. No chyba, że ktoś ściskając foliową torebkę potrafi ponad 20atm wytworzyć . Fajny ten GW-9400CMJ-3JR, ale dla mnie jednak 9400-1ER jest nie do pobicia .Patrząc na camo zastanawiam się dlaczego Casio maluje te wzory, zamiast użyć kolorowego plastiku? Zgadzam sie z ICE, że mimo wszystko czarny pozytyw to jest to.Kwintesencja G-Shock'a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil Kujawski 0 #1674 Napisano 16 Marca 2015 Tak czasem patrze na mojego gw 9400 a mojego już 4 letniego w 755 który codziennie jest ze mną w pracy na budowach i przetrwał wszystko i myśle jak zwykły casio to wytrzymał to jak wytrzymały musi być range Oj Range na budowę nie wiem czy to jest dobry pomysł Prędzej mudman i to w najbardziej okrojonej wersji To jest zegarek roboczy ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #1675 Napisano 16 Marca 2015 Ja swojego Ryśka, a znajomy protreka próbowaliśmy "nadmuchać" zegarki Jak je dmuchaliście? Ale nie wiem czy takie nagłe wahania ciśnienia w torbie nie są szkodliwe dla sensora... Takie moje gdybanie tylko 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach