Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9400 Rangeman

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

No w warunkach polowych kotleta się uklepie. ;):D

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno przyciski i tłuczki sa robione w tej samej fabryce tyle, że tłuczki na nocnej zmianie...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najpierw ujrzałem tłuczek to pomyślałem, że to fotka zjechanego przycisku w makro, więc podobieństwo jest :D

GitBit ujął bym to tak, że alkohol otworzył Ci szerzej oczy ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam pytanie odnośnie synchronizacji czasu, w instrukcji napisane jest że synchronizuje sięco 6 godzin, wczoraj o 14 włączyłem to R/C i było L3, rano patrzyłem i dalej byłą data ostatniej synchronizacji 14:10 wczoraj. Dlaczego co 6 godzin się nie aktualizowało mimo to że mam tą opcję włączoną ? 

Edytowane przez WookieWroc

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może w nocy, w miejscu gdzie go masz, na ręku w łóżku czy gdzie tam go odkładasz, zegarek nie miał wystarczająco dobrego zasięgu aby się zsynchronizować.

Upewnij się ze masz tą opcje ustawioną na auto?

Kolejne pytanie to czy masz włączony alert barometru lub czy miałeś, jeśli tak to nawet jeśli masz włączony tryb auto synchronizacji to zegarek wtedy się nie zsynchronizuje.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się nie aktualizuje co 6h. Skąd masz takie info? W nocy o 2 lub 3 się synchronizuje i koniec.

Edytowane przez kamilspider

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Raz na dobę to ma miejsce automatycznie w podanych wyżej godzinach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, zapomniałem dodać że synchronizacja automatyczna odbywa się tylko w nocy.. Wiec jeśli następnego dnia zegarek pokazywał ostatnie udane synchro po godziny 14 poprzedniego dnia to znakiem tego w nocy nie miał wystarczającego zasięgu lub miałeś włączony allert ostrzegawczy barometru.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeśli alert barmometru jest wlączony to wtedy nie zsynchronizuje mi ? 

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie tutaj dzisiaj nie było :)

PFbhNss.jpg

BVKttvM.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam od środy swojego rangemana wersję 1ER no i tak :

+ super wygodny na mojej 21cm ręce

+ dobrze wykonany, widać dobrą jakość

+ bardzo dobrze działający kompas 

+ dobrze działający barometr

+ wygodne przyciski (metalowe)

- podświetlenie niezbyt mi się podoba, no i czemu nie działa jak naciskamy inne przyciski ? 

- średnio działa termometr i wysokościomierz

- data powinna być konfigurowalna a nie jeden motyw (miesiąc-dzień)

Ogólnie jestem zadowolony, jest to mój pierwszy g shock, na moją dużą rękę pasuje idealnie, inne były by jak zegarki z komunii 

moja ocena 8/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u nas był za 750 z kwietnia ale już chyba poszedł :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kornel, już się w węgiel na zimę zaopatrujesz? :P

Zdziwiłbyś się ile Kolega węgla ma na stanie  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mów, że to ten sławy Kornel Podlaski Szejk Węglowy ?!

Jeżeli mówisz o Panu Michalczuku (Caringtonie) to znam :) Bo też przeładowuję i jego węgiel :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa to jednak nie Ty :(

Ale widzę, że temat jest Ci znany :P

Żeby offtopa nie robić to zegarek pięknie się prezentuje w takiej scenerii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ktoś na FB podsunął mi serię skojarzeń 3ER w żółtych kolorach. Tak je sobie zwizualizowałem:

yellow.jpg

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój 3er ma coś nie tak z barometrem na zewnątrz według neta jest 1006 hPa on natomiast pokazuje 984...wiem ze ustawia ciśnienie do wysokości ale czy da się to jakoś inaczej ustawić żeby wskazania były prawidłowe??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skalibruj go według najbliższej stacji meteo to co pisze na onecie czy interii niezawsze pokrywa się z odczytem stacji meteo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mój 3er ma coś nie tak z barometrem na zewnątrz według neta jest 1006 hPa on natomiast pokazuje 984...wiem ze ustawia ciśnienie do wysokości ale czy da się to jakoś inaczej ustawić żeby wskazania były prawidłowe??

Jeśli nikt przy barometrze wcześniej nie grzebał, to jest bardzo prawdopodobne, że taka "kalibracja" nie jest potrzebna, bo wskazanie jest ok.

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi