Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość norbie

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS  

129 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Można także zrobić całą tarczę w szarym szlifie słoneczkowym jak tutaj i tylko białe napisy i podziałki:

glashutte-original-seventies-panorama-da

Lub taka wariacja jeszcze:

kq2x.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym poszedł w stronę Paigeta, jest piękny i mechanizm nam się ładnie wpisuje w całość.

Dajcie mi trochę czasu to zrobię ładny render :] 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym poszedł w stronę Paigeta, jest piękny i mechanizm nam się ładnie wpisuje w całość.

Dajcie mi trochę czasu to zrobię ładny render :] 

Niezła opcja, tylko ja bym poszedł w delikatność znaczników na tarczy z tych nowych Nomosów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ten projekt dojdzie do skutku, to wyjdzie pod marką Vratislavia etc, czy no name?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ten projekt dojdzie do skutku, to wyjdzie pod marką Vratislavia etc, czy no name?

Skoro ma byc 300 zegarków i 150 limitowanych to nie może być to raczej NO NAME.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piaget jest świetny, a przesunięta sekunda to jest cos co nie spotyka sie na codzień - dla mnie bomba

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piaget jest świetny, a przesunięta sekunda to jest cos co nie spotyka sie na codzień - dla mnie bomba

Tyle, że nie uda się niestety zachować jego grubości :-( ani nawet się do niej zbliżyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakich różnicach w wysokosci mówimy ?

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakich różnicach w wysokosci mówimy ?

Piaget ma kopertę grubą na 5,25mm . My może osiągniemy 11mm. Piaget kosztuje 80tys złotych :D a nasz 800zl :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten PiageT to chyba najcieńszy zegarek mechaniczny z dolną sekundą na świecie, citek wręcz przeciwnie, to mniej więcej taka różnica :P  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A....jak tak to spoko... :) 11mm to da radę. Tym bym sie nie stresowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie coś mi wyszło:

lsd4.jpg

Fajnie to wyszło.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie długo mi to zajęło, ale może taka kostka?

A co do SG i zegarka w stylu Nomosa z rezerwą chodu, to SG jest dość gruby, więc może popsuć efekt.

P.S.

Postawiłem na taki sam szary, niezależnie od Was chłopaki, więc chyba jest coś na rzeczy.

post-38182-0-48366200-1383073338_thumb.gif

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze takie coś zmalowałem, ale może zamiast perłowej tarczy to tak jak mówicie szarą ze szlifem słonecznym ? Tylko to przerasta moje możliwości graficzne :(

ny88.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nam Nomos nie na swojego nowego mechanizmu premium do naszych potrzeb ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie koperty są ładne..a najldniejsze te okrągłe

piaget to miod....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem powinniśmy stworzyć zegarek na wzór Zenith'a (jest cudny) lub też dążyć do tego, aby uzyskać coś może i mniej bauhausowego ale za to równie urodziwego - Omegę De Ville z dwukolorową tarczą ze szlifem słonecznym.

post-35535-0-74042800-1383075112_thumb.jpg

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i648.pngCo robi student przed kolokwium ? Bawi się w Gimpie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można także zrobić całą tarczę w szarym szlifie słoneczkowym jak tutaj i tylko białe napisy i podziałki:

glashutte-original-seventies-panorama-da

A możesz wstawić do tej koperty tą tarcze?

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i648.pngCo robi student przed kolokwium ? Bawi się w Gimpie :(

[/quote

Jest moc!!! Panowie idzmy w tym kierunku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie... Znowu Vratislavia?

A najnowszy nomos kompletnie mnie nie przekonuje.

No i  oczywiście wolę okrągłe.

Ale poza tym to będę się przyglądał co z tego projektu wyjdzie...  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vratislavia jest moim zdaniem OK. Bardzo podoba mi się opcja "power reserve". Ja bym jedynie trochę zaokrąglił tę kostkę. Szara tarcza ze szlifem słonecznym też mi się podoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vratislavia jako nazwa pasuje lepiej niż nie jedna głupia nazwa jaką moglibyśmy wydumać na forum.

Mamy zegarek w stylistyce niemieckiego modernizmu nazwać VARSOVIA może ??

Zapraszam do Wrocławia, chętnie oprowadzę i pokażę, żywe przykłady modernizmu niemieckiego w architekturze. Ha! Pokażę wam całe modelowe modernistyczne osiedla!

http://pl.wikipedia.org/wiki/WUWA

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria%3AArchitektura_modernizmu_we_Wroc%C5%82awiu

Zostawiając już kwestie najmniej istotnej nazwy....

Projekt kolaka mi się niestety nie podoba. Coś tutaj nie gra. Brak harmonii. Skomplikowana tarcza wpisana w kwadrat. No nie Panowie....nie tędy droga. Nie każdy może być kreślarzem Bauhausu. Nie wystarczy wyjąć coś z jednego i dodać do drugiego. Bauhaus to bardziej matematyka niż stylizacja.

Ale nie zrażamy się i kombinujmy dalej. Pamiętając, że tutaj lepiej z czegoś zrezygnować niż dodać coś za dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.