Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość norbie

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję że Ci którzy głosowali wiedzą, że jeśli wygra:

Opcja z rezerwą chodu na 12tej i datownikiem na 6tej

to nie będzie nakładanych indeksów. Po prostu co za dużo to nie zdrowo.

Ja tak zagłosowałem i mam nadzieję jednak, że tak właśnie będzie.  <_<

Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak zagłosowałem i mam nadzieję jednak, że tak właśnie będzie.  <_<

Ja tez... te cienkie nakładane indeksy pokazane wcześniej są rewelacyjne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwazam, ze powinnismy jednak podarowac sobie ten mechanizm z sekunda na 4:30. Tak jak pisal Dmn nie uzyskamy w nim dobrych proporcji. Przy zegarku z waska luneta bedzie to wygladalo slabo. Do tego wiekszosc "pary" pojdzie w projekty starajace sie to zamaskowac, a efekt jednak bedzie baardzo watpliwy. Ten mechanizm nie jest do zegarka w stylu jaki chcemy stworzyc w tym projekcie.

Lepiej moce tworcze zaangazowac w prace nad pozostalymi mechanizmami, imo da to lepsze efekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I właśnie niewielka odległość sekundnika od pozostałych dwóch wskazówek może być ciekawym elementem prostego zegarka. To byłaby cecha charakterystyczna, odróżniająca forumowca od pozostałych bauhasuów. Jedyny przypadek, gdzie gubimy prostotę i symetrię. Zastanówcie się jeszcze nad tym, Panowie. Niestety, wydaje mi się, że głosujecie w ankiecie na różne opcje, które pojedynczo - Waszym zdaniem - są najlepsze, ale nie macie z tyłu głowy, że zegarek, a zwłaszcza taki, nie może stanowić zbioru niespójnych elementów, ale pewna całość, na którą składają się grające ze sobą rozwiązania.

Oddałeś swój głos w ankiecie? To może tak jak to mi radziłeś poczekaj cierpliwie jak się zakończy ankieta.

I nie staraj się robić propagandy pod projekt który się Tobie podoba ;)

Nie myślisz że tak będzie uczciwie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli ma byc bauhaus a nie choinka to komplikacja rezerwy i daty wyklucza nakladane indeksy.

Ja się nie znam ale to przecież Ty tak skonstruowałeś ankietę, że jest możliwa taka opcja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddałeś swój głos w ankiecie? To może tak jak to mi radziłeś poczekaj cierpliwie jak się zakończy ankieta.

I nie staraj się robić propagandy pod projekt który się Tobie podoba ;)

Nie myślisz że tak będzie uczciwie?

A co jest nieuczciwego w wyrażaniu rzeczowej opinii w odpowiednim wątku? Nieuczciwe były Twoje propozycje zmiany ankiety pod projekt, który Ty lansujesz, a potem "odwracanie kota ogonem".

Omega Seamaster 300 M, Certina DS-1 Limited Edition, Atlantic Seahunter 7035, Casio G-Shock GW-9400-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malowane/lakierowane cieniutkie kreseczki

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A który projekt ja "lansuje"?

Ja rzeczowo stwierdziłem tylko że opcja mechanizmu 8245 ( czyli projekt z przesunięta małą sekundą) jest najsłabszą ze wszystkich proponowanych - napisałem też dlaczego.

Ty. Napisałeś że to najlepszy projekt ale to na szczęście tylko Twoja subiektywna opinia. Pozwól innym wypowiedzieć sie w ankiecie w której sam oddałes już głos i czekaj cierpliwie na decyzję większości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malowane i jeszcze raz malowane 

czas nie chodzi spać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Indeksy nakladane.

Zauwazylem, ze w zegarkach wg mnie robią robotę indeksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Indeksy nakladane.

Zauwazylem, ze w zegarkach wg mnie robią robotę indeksy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A) Indeksy nakładane

Projekt zapowiada się naprawdę ciekawie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Technika wykonania indeksów dowolna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zegarek w kształcie Zenitha piszę się od razu, ale raczej na tak wąską lunetę nie ma co liczyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Przyjrzałem się ankiecie dotyczącej bauhausowego forumowca oraz głosom oddanym na indeksy i wygląda na to, że na dzień 4.11.13 godz. 17.26 wygrywa opcja z szarą tarczą plus nakładane indeksy w kopercie Oriona o średnicy do 39 mm.

Gdybyśmy chcieli wykorzystać Miyotę 9015 (bardzo cienki mechanizm, centralna sekunda i datownik), to warto zainspirować się wyglądem zegarka Zeitwinkel 083o

176a85a095.jpg

Kolor tarczy nazywa się galvanic-rhodium. Faktura tarczy jest piękna, ale nie należy się tym przejmować, bo nie sądzę, aby w założonym budżecie forumowca wykonanie takiej faktury było realne. To samo dotyczy koperty.

Ale można wykorzystać z Zeitwinkla właśnie kolor tarczy oraz indeksy w kształcie nakładanych maleńkich grotów. Następnie dodać np. nomosowe wskazówki i wszystko zamknąć w kopercie w typie Oriona. Do tego jakaś fajna industrialna koronka....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ujmuje mnie jakoś bardzo za serce ten Zeitwinkel, ale brzydki też nie jest :-) Każdy pomysł i inspiracja jest mile widziany

Zeitwinkel%2Bnew%2Bmid-size%2BCollection

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.