Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość norbie

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS

ANKIETA preferencje dotyczące Forumowego zegarka BAUHAUS  

129 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli zrezygnujemy z komplikacji to werk Miyoty 9015 jest dosyć cienki i pozwala na zrobienie zegarka którego proporcje będą zbliżone do Oriona.

I to jest dobry kierunek! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nakładane indeksy, niebieskie albo polerowane wskazówki i projekt wg mnie jest skończony  ;) 
7725.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nakładane indeksy, niebieskie albo polerowane wskazówki i projekt wg mnie jest skończony  ;) 

7725.jpg

Jest super, tylko z mjotką nie uzyskamy takich proporcji. Napiszcie ile mm ma mieć tarcza to zrobię wzór z osiami :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok 39 :-), najwyzej delikatnie skrócimy uszy, albo bardziej je dogniemy do dołu.

Damian jakbys wrzucił ten wzór odrazu w kopertę Nomosa Oriona. Na razie tylko rysunek 2D ! Żadnych renderów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kopercie Oriona z wymiarami 39mm  ten projekt ma bardzo duży potencjał 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kopercie Oriona z wymiarami 39mm  ten projekt ma bardzo duży potencjał 

Jesli stworzymy prosty zegarek to zaoferujemy go w 2-3 wersjach kolorystycznych tak aby każdy znalazł coś dla siebie :-)

Bedzie biały, niebieski i grafitowy. Dlatego wolałbym aby wskazowki były srebrne, nie będzie trzeba ich zmieniać. To wszystko pozwoli zoptymalizować koszty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcecie, to mogę Wam wkleić zdjęcia Mosera 39mm na nadgarstku 20 cm...

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcecie, to mogę Wam wkleić zdjęcia Mosera 39mm na nadgarstku 20 cm...

Ale z dalszej odległości musialy by byc zdjęcia. Bo z bliska przekłamują niestety. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A będą nakładane indeksy? Pytałem już kilka razy, ale nikt nie odpowiedział.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej pory byłem nieco sceptycznie nastawiony jeśli chodzi o koperty okrągłe ale ta z Oriona robi niesamowite wrażenie.
39mm w tej kopercie będzie extra pod warunkiem że nie będzie zbyt wysoko.
Jestem w stanie zrezygnować nawet z kostki :P

Pokaż zdjęcia Carlito1 jeśli możesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogą być z dalszej, nie ma problemu. Tylko dajcie mi czas, bo narazie jestem na urlopie.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie czy będą nakladane indeksy IMO powinny być,będą robiły niesamowite wrażenie w połączeniu z polerowanymi wskazówkami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skopiowane z galerii :

IMG_1191-2_zpsa6f3333b.jpg

W pózniejszym terminie zrobię wiecej zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie czy będą nakladane indeksy IMO powinny być,będą robiły niesamowite wrażenie w połączeniu z polerowanymi wskazówkami :)

Dokładnie tak. Pisałem o tym już wcześniej.

Mogą być długie rurki o przekroju kwadratu. :)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje się u Ciebie na ręku na strasznego maluszka ;)

Rozmiar jak na tego typu zegarek jest naprawde ok, tylko trzeba się przyzwyczaić, do gajera nie wyobrażam sobie większego zegarka jak 40mm.

Jeżeli mógłbym coś doradzić, to do takiego zegarka jaki zamierzacie zrobić, to moim zdaniem rozmiar max 39-40mm. Im większe szkiełko, tym zegarek optycznie będzie się wydawał większy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również uważam że 39mm, a najlepiej 40mm było by idealne....a co do skracania uszu to jeszcze bym się wstrzymał, poczekajmy na wizualizacje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również uważam że 39mm, a najlepiej 40mm było by idealne...ł, poczekajmy na wizualizacje...

38 to max dobrze mówią tutaj masz 40mm na nadgarstku 17,5cm :

post-52016-0-73013100-1383240779_thumb.jpg

wygląda na większy przez wąską lunetę

pozdrawiam

Krzysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie masz racje, ale ja się będę dalej upieral przy swoim 39-40mm...chyba że kompromisowo zrobimy 39mm ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7725.jpg

Powiem, że nigdy nie myślałem o takim zegarku ale ten ze zdjęcia wygląda zaje.. fajnie. Brawo QV.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie mamy koperty na 100% a już niektórzy chcą uszy skracać :ph34r:

Dajcie szanse wszystkim,  właśnie te długie uszy w Orionie to szansa dla tych z większymi nadgarstkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skopiowane z galerii :

IMG_1191-2_zpsa6f3333b.jpg

W pózniejszym terminie zrobię wiecej zdjęć.

Faktycznie zdjęcie z dalszej perspektywy byłoby mile widziane ale i tak wygląda to nieźle.

Możesz powiedzieć ile ma lug to lug?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.