Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

szpila9

Tag Heuer Formula 1 vs Certina Diver aut.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem posiadaczem takiego zegarka - bizupdate_6b7252ee824fab25b19bddd47170a0

Wizualnie nie mam do niego zarzutów, wszystko śmiga i gra jak powinno, ale...

Bardzo podoba mi się takie cudo Certiny : http://www.youtube.com/watch?v=zL0dOkyHZ8U

Pytanie do Was - czy prestiż marki (myślę o TAG`u) czy solidność, automatyczny mechanizm i marka CERTINY?

Wiem, wiem subiektywne (a może nie) ale proszę wypowiedzcie się, a ja i tak będę się męczył ;)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby Tag był automatyczny to nie miałbym wątpliwości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm Eta 2824-2 czyli standard ale zegarek bardzo ciekawy. 

http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/7699_Certina_DS_Action_Diver_Automatic_C0134071105100

Jest jeszcze wersja w tytanie.

Ciężko porównać TH z Certina ja uważam, że z Certiny będziesz zadowolony a prestiż... Mam Hamiltona więc u nas marka mało popularna a prestiż to sam oceń.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiem pokretnie ale jesli pytasz to znaczy ze cos widzisz w tej Certine i masz na nia ochote, wiec musisz sobie odpowiedziec czy albo kupujesz zegarek dla siebie bo Ci sie podoba czy zeby sie "prestizowac"

Zapewniam ze jeden i drugi dla dla zwyklego kowalskiego beda ciekawe, a dla kogos z ogolna wiedza zegarkowa ciekawszy bedzie ten z plynacym sekundnikiem :)

Ja bym bral Certine raz ze automat dwa ladniejsza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Certina niczym szczególnym się nie wyróżnia, taka sobie kolejna wariacja Submarinera...

TAG to TAG a że nie automat, no cóż. Znam ludzi którzy kupują sobie Omegi w kwarcu nie dlatego że ich nie stać, ale dlatego że kwarce są po prostu bardziej niezawodne.

Idąc Twoim tropem (wygląd Submarinera ale automat) kup sobie Invictę za 600pln i po sprawie, a jak się znudzi z minimalną stratą sprzedasz ją na bazarku lub Allego.

9937OB.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brrr np to pomogliscie ;) ale tego się spodziewałem ;)

Może ktoś jeszcze wyrazi opinie zanim Tag pójdzie na Allegro

Czy mam sobie dać na wstrzymanie? Czy z tym automatem będę miał wiece pracy? Jakieś czyszczenie mechanizmu? Wskazówka płynie ładnie. Formula 1 to nie Carrera. A ta Certina trochę bardziej pro wyglada (?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zes wymysli, dokladasz 2-3 stowki i masz hydro w automacie. Cena z kosmosu za tego kwarca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Longines HydroConquest w automacie

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tag większy prestiż , Certina automat . Wybierz co Ci sie bardziej podoba.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale ten Tag wizualnie jest dla mnie absolutnie nie do strawienia, więc wolałbym wybrać cokolwiek, byle nie jego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Tag Heuer. Jedyna Certina jaka mi się podoba to Certina Ds Action chrono ale kosztuje około 6000zł.

Pozdrawiam Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym się wstrzymał i pozostał przy tagu

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prestiż prestiżem ale te akurat tagi nie mają żadnego wyglądu. Więc musisz zdecydować czy chcesz nosić prestiż czy wolisz patrząc na zegarek pomyśleć - fajny jest. Certina nie jest jakąś badziewną firmą więc o braku prestiżu nie mówmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tag to Tag, przede wszystkim większa indywidualność :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zes wymysli, dokladasz 2-3 stowki i masz hydro w automacie. Cena z kosmosu za tego kwarca.

2-3 stówki? Chyba tysiaczka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.