Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bart146

IWC Aquatimer Automatic 2000 IW356810

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zamierzam kupić iwc jak w temacie, proszę o opinie oraz wszelkiego rodzaju informacje na temat tego modelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście wolałbym Omegę PO z cal. 8500. To chyba całkiem podobny poziom cenowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiałem się nad omegą ,ale była by to trzecia omega w kolekcji a iwc nie mam żadnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam zegarek jest bardzo fajny, efektowny, wykonany bardzo dobrze, czytelny, ma dwukolorową lumę. Ale... no niestety wsadzili do niego ETĘ. Jeśli Ci to nie przeszkadza to może kiedyś zacząć przeszkadzać. No chyba, że nie przywiązujesz do tego wagi. A może poczekaj, bo przebąkuje się, że  IWC zaprezentuje w 2014 nową linię Aquatimer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za informacje, pewnie zaczekam jeszcze z decyzją, ewentualnie wasze typy w tym przedziale cenowym.

Pozdrawiam Bartek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie wszystko już koledzy powiedzieli, ja dodam tylko tyle, że jest to naprawde bardzo fajnie wykonany zegarek, zwłaszcza koperta, która jest w większości szczotkowana a miejscami polerowana na wysoki połysk, co daje naprawde fajny efekt. Jedynie do czego mogłem się przyczepić, to do werku i do ringu między szkiełkiem a bezelem, z bliska nie wyglądało to zbyt dobrze, co mnie strasznie z czasem denerwowało. Pamiętaj też, że w tym zegarku jest tzw. system szybkiej zmiany paska i nie zalozysz tam nic innego jak oryginalną gume bądź bransolete od tego właśnie zegarka.

Tutaj masz galerie i pate słów na temat samego zegarka :

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/60252-iwc-aquatimer/

Gdybyś miał jakieś pytania, to wal śmiało.

ps. Łukasz, ja również mam cichą nadzieje, że IWC pokaże w nadchodzącym roku nowe Aquatimery :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przestudiowałem cały post , dzięki Michał ,tak jak pisałem powyżej poczekam z decyzją, jednakże wygląd zegarka bardzo przypadł mi do gustu co powoduje że mocno biję się z myślami.

Pozdrawiam Bartek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to naprawde ładny zegarek jest, widziałeś na żywo? Ja mimo wszystko chyba celowałbym teraz w jakiegoś Tudora (koniecznie sobie przeglądnij ich oferte), bądź w Omegę, która ma na ten moment ciekawszy mechanizm.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie mam go na reku.
Super zegarek.

A co do ETA, to, jesli sie nie myle, wiekszosc (?) czesci w niej jest modyfikowana.

A czy Omega, to nie jest inna liga cenowa?

Breitling, IWC, Rado, Rolex, U-boat - kolejnosc nie alfabetyczna, a zakupowa. Co nastepne? :ph34r:Kiedy Rolex zacznie robic meskie rozmiary? ;) ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tudora nie brałem jeszcze pod uwagę, dzięki za propozycję, na pewno przejrzę ich ofertę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iwc odjechalo troche z cena za ten zegar ostatnio. 3 lata temu kupowalem go u Strojnego za 10tys.

Wolalbym Tudora a i zostanie w kieszeni pare ladnych zlotych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do autora: w jakim max budżecie chcesz kupić zegarek i czy to musi być diver?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do autora: w jakim max budżecie chcesz kupić zegarek i czy to musi być diver?

Założenie było 10-12k (jeżeli znajdę coś co mnie urzeknie to wyjmę nawet 15k) nie koniecznie nowy, ale w bdb stanie raczej diver jak wspomniałem iwc bardzo przypadł mi do gustu, mówię tu o stylistyce zegarka,  nie miałem jeszcze okazji widzieć go na żywo więc nie potrafię ocenić jakości, z tego co piszą koledzy to i jakość jest   na wysokim poziomie.

Pozdrawiam Bartek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iwc odjechalo troche z cena za ten zegar ostatnio. 3 lata temu kupowalem go u Strojnego za 10tys.

Wolalbym Tudora a i zostanie w kieszeni pare ladnych zlotych.

Ja też bym wolał Pelagosa, niby też eta ale jakoś bardziej do mnie przemawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co prawda nie diverowaty, ale to chyba ciekawa propozycja, in-house, ciekawy hi-beat, uniwersalny design, wodoszczelność 100m:

http://basel.watchprosite.com/img/watchprosite/zenith/78/raw/zenith_image.2736178.jpg

http://basel.watchprosite.com/img/watchprosite/zenith/73/raw/zenith_image.2736173.jpg

http://www.watchreport.com/2012/03/the-zenith-espada.html

nówkę można taniej kupić niż GS hi-beat. W USA zdarza się trafić za 4000 dol, w Europie za 4000 euro. W Aparcie niestety 21500 zł.

jeśli diverowaty, może chciałbyś spróbować seiko z bazarku?:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/98263-seiko-marinemaster-sbdx001/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas się zastanawiam i  urodziło się koleje pytanie  http://allegro.pl/rolex-gmt-master-ii-pepsi-i3740580116.html co byście wybrali

czy iwc mile widziane odpowiedzi osób mających jeden i drugi egzemplarz. W mojej ocenie wizualnie iwc.

Pozdrawiam Bartek

rolex, tyle, że ta aukcja nie skończy się na 12kzł :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rolex, tyle, że ta aukcja nie skończy się na 12kzł :P

Doskonale o tym wiem , odnośnie wyboru rolex bo? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doskonale o tym wiem , odnośnie wyboru rolex bo? 

bo to rolex, bo utrata wartości będzie znikoma, bo jest lepiej wykonany, bo ma lepszy werk, bo to rolex, bo jest wygodniejszy, bo to rolex.

Minus dla mnie bo akurat ten egz. ma ~10lat,  ale to akurat dla Ciebie może nie jest aż tak ważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak czy inaczej IWC ładniejszy od tego pepsi

Jeśli Rolex to tylko Milgauss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas się zastanawiam i urodziło się koleje pytanie http://allegro.pl/rolex-gmt-master-ii-pepsi-i3740580116.html co byście wybrali

czy iwc mile widziane odpowiedzi osób mających jeden i drugi egzemplarz. W mojej ocenie wizualnie iwc.

Pozdrawiam Bartek

Mialem IWC i uwazam ze jak aukcja skonczy sie w granicach 13-13,5tys to ja bym wzial Rolka.

Zdecydowanie bardziej wygodny, lepszy mechanizm, bedzie bardziej uniwersalny ze wzgledu na rozmiar. Wyglad to kwestia indywidualna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Rolex to tylko Milgauss

A to czemu? Niby lepszy od tego tutaj pepsi? Jak dla mnie ten milgauss to średniość jeśli chodzi o design.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to naprawde ładny zegarek jest, widziałeś na żywo? Ja mimo wszystko chyba celowałbym teraz w jakiegoś Tudora (koniecznie sobie przeglądnij ich oferte), bądź w Omegę, która ma na ten moment ciekawszy mechanizm.

Michał jak znasz dobry sklep online gdzie można zapoznać się z ofertą Tudora to podeślij. Do pozostałych kolegów również ta prośba.

Pozdrawiam Bartek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadaj ze Staszkiem (staniswiss). Co do wyboru Rolex czy IWC, to chyba również postawiłbym jednak na Rolka, pomimo, że nie przepadam za zegarkami ze starszej kolekcji i wole te nowe. A dlaczego wybrałbym Rolka? W zasadzie z tych samych powodów co Bartek. Pozatym ten Rolex wygląda świetnie na kolorowym nato. Przeglądnij forum, napewno znajdziesz zdjęcia Karola (kroll_czarli).

A może lepiej się wstrzymać z zakupem i dołożyć do nowego Rolexa? Warto, naprawde polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gadaj ze Staszkiem (staniswiss). Co do wyboru Rolex czy IWC, to chyba również postawiłbym jednak na Rolka, pomimo, że nie przepadam za zegarkami ze starszej kolekcji i wole te nowe. A dlaczego wybrałbym Rolka? W zasadzie z tych samych powodów co Bartek. Pozatym ten Rolex wygląda świetnie na kolorowym nato. Przeglądnij forum, napewno znajdziesz zdjęcia Karola (kroll_czarli).

A może lepiej się wstrzymać z zakupem i dołożyć do nowego Rolexa? Warto, naprawde polecam :)

W takim razie gdzie najlepiej pytać o nowego rolka (najlepsza cena rzecz jasna)? czy też u Staszka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.