Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bos

azzaro szwajcarska marka?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znalazłem zegarek marki Azzaro, co to jest - perfumy znam. Podobno są tam szwajcarskie mechanizmy, ale czy opłaca się kupić taki zegarek za te pieniądze. Reklamowany jest jako prestiżowy i uznany na świecie, a firma zrzeszona jest podobno w szwajcarskiej organizacji producentów zegarków. Bardzo proszę o poradę , link do aukcji http://www.limango.pl/shop/detail/index.php?cid=9104&prodid=2635254&catid=34415&subcatid=38784

Dziękuję i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za stronę, znalazłem ją wcześniej. Chciałbym jednak poznać opinię kogoś kto ma pojęcie o zegarkach. Ja niestety jestem laikiem. Dociera do mnie co napisali na stronie, ale jak według Ciebie prezentuje się ten zegarek i czy jest warty zachodu. Podają na aukcji oficjalną cenę około 4000zł, jest przerażająca, w tej kwocie wybrałbym na pewno coś tradycyjnego. Ale ta promocja na 700 zł daje do myślenia i czy to jest kolejna wirtualna marka? czy zegarek "modowy" i bez sensu go kupować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oficjalna cena 4000 zł to tylko wabik mający sprawić, że naiwny klient myśli, że 700 zł to super okazja. To zegarek modowy i moje zdanie jest takie, że skoro można kupić za 700 zł, to znaczy, że realnie jest to warte najwyżej 350 zł.

Ta marka przede wszystkim ma niewiele wspólnego z zegarkami, więc to czy ma coś wspólnego ze Szwajcarią ma niewielkie znaczenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oficjalna cena 4000 zł to tylko wabik mający sprawić, że naiwny klient myśli, że 700 zł to super okazja. To zegarek modowy i moje zdanie jest takie, że skoro można kupić za 700 zł, to znaczy, że realnie jest to warte najwyżej 350 zł.

Ta marka przede wszystkim ma niewiele wspólnego z zegarkami, więc to czy ma coś wspólnego ze Szwajcarią ma niewielkie znaczenie.

Witaj,

a mógłbyś polecić sensowny zakup do 1000 zł , raczej zegarek o klasycznym wyglądzie na pasku. Nie wiem dlaczego, ale ogólnie przyjmuje się że japończyki to obciach i nie warto się nad nimi zastanawiać, a ja obserwując forum widzę, że mocno polecacie Seiko, jako uznany twór.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy czy to ma być kwarc, czy zegarek mechaniczny (automatic). Wśród kwarcowych będzie już spory wybór (np. Tissot, Certina, Seiko). Wśród mechanicznych do 1000 zł ciężko będzie znaleźć szwajcarski, więc raczej coś japońskiego (Seiko, Orient).

Najlepiej pokaż jakiś zegarek, którego wygląd Ci odpowiada, a wtedy zaproponujemy podobny do 1000 zł.

P.s.

Japończyki są OK.

Największy obciach to podróby. Zegarki "modowe" też nie wzbudzają tu entuzjazmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam coś w stylu np. Certiny Caimano, fajnie wygląda też Seiko chyba Perpatual Callendar, śliczny jest Atlantic Word Master ten w starym stylu, ale cena za wysoka. A jak się ma sprawa z zegarkami rosyjskimi, czy czeskimi? Dość dobrze wyglądają, ale nie mam pojęcia, co ze środkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest Worldmaster, a nie mistrz słowa :) Swoją drogą też o nim myślałem bo też mi się podobają.

Word Master

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem zegarki w ręce. Mimo, że robi je RSW jakość bardzo słaba.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie małe pytanie , gdzie to sie przyjmuje ze japońskie zegarki to obciach ?

To jakieś nieporozumienie . Warto poczytać trochę o Seiko czy Orient i szybko zmienic zdanie.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

...Nie wiem dlaczego, ale ogólnie przyjmuje się że japończyki to obciach i nie warto się nad nimi zastanawiać...

Zburzyłeś mój świat, ale człowiek się uczy całe życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, że nie odpisałem od razu, nie chciałem niczego burzyć. Po prostu twierdzę z zasłyszanych, obiegowych opini, że zegarki szwajcarskie są lepsze, bardziej prestiżowe od japońskich. Poczytałem o Seiko i się zdziwiłem. Japończycy kojarzyli mi się z elektroniką. A wracając do tematu mojego pytania, radzicie odpuścić i szukać czegoś z historią. Może istnieje jakaś mało doceniana marka zegarków ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać na zegarek. Przy budżecie 1000 pln nie poszalejesz z tymi szwajcarskimi zegarkami.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musi to być Szwajcar, chętnie kupię coś niszowego, byle nie podróbę. Dlatego też zapytałem co o tym sądzicie i co możnaby wybrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na Twoim miejscu gdybym szukal zegarka uzytkowego do 1000 zl to rozgladalbym sie ze za szwajcarskim kwarcem z szafirowym szkielkiem. Jezeli jednak szukasz stylowej zabawki to wtedy rozejrzyj sie za japonskim mechanikiem ze szklem mineralnym. Najpierw sam zdecyduj jakiego typu zegaka szukasz, a potem wybierz ten ktory Ci sie podoba sposrod tych na ktore Cie stac :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 1000 pln możesz kupić dobry automat z Seiko czy Orient ( i to nie będzie na zabawka) będzie to lepsze rozwiązanie niż kwarcowy

"szwajcar"

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi, rezygnuję z azzaro na rzecz .... chyba kwarca z szafirowym szkłem. Automaty bardzo mi się podobają, ale chyba te powyżej 2500 pln a na razie tyle nie mam. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawelb29, a tak z ciekawości: dlaczego to będzie lepsze rozwiązanie niż kwarcowy szwajcar? Chyba, że masz na myśli "szwajcara". :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pawelb29, a tak z ciekawości: dlaczego to będzie lepsze rozwiązanie niż kwarcowy szwajcar? Chyba, że masz na myśli "szwajcara". :-)

Dlatego że wg. mnie kupisz zegarek z dobrego sprawdzonego materiału , z dobrym sprawdzonym mechanizmem , z dostępnością części , do tego mechanizm automatyczny . Dodatkowo za produktem stoi firma np. Seiko a nie omawiane Azzaro.

W szwajcarskim zegarku za 1000 pln będzie mało "szwajcarskości " :) . Do tego jak czytam że zegarek kosztuje 4000 pln a tu jest promocja 700 pln , to cos tutaj jest już nie tak. 

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.