Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

„Szybcy i martwi po radziecku” -Turniej

Finał Turnieju Szbcy i martwi po radziecku  

25 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Nightdream - no to i ja spróbuje zgadnąć .. ten lucz z kłosami czyli z godłem Zsrr 

Gregorian - dlaczego zakładasz ze tylko drogie i rzadkie zegarki mogą wygrać? zmęczony pracą pospolity zegarek robotnika tez powinien mieć szanse :P

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawiodę Was. Niestety żaden z w/w. Tego z kłosami już mam.

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co ? - kurcze przeczytałem właśnie co Wy tam macie jeszcze pochowane i coraz bardziej Was nie lubię :P:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wasza cierpliwość została zaspokojona w temacie "Moje Łucze" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za punktualność! :)

Roman, według Twoich postów zacznę nastawiać godziny w zegarkach! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że taki temat będzie na finał a tu taka niespodzianka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojjj…temat rzeka, ale mógłbym powalczyć nie tylko na Łuczyki :) Szkoda, że mogę tylko kibicować ;) Gregorian..nie zawiedź mnie, proszę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko kibicuję ale ta kategoria to miodzio, coś czuję że wyjadą ciężkie działa!

Wpieriod! ;)

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się nie mogę doczekać! Uwielbiam ruskie garniturowce!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też dziś żona nie oderwie od komputera :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stres..

stres, stres..

jeszcze więcej stresu.. :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy takim avatarze ta kategoria to powinna być dla Ciebie przysłowiowa bułka z masłem :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem arcyciekawy Waszych "garniturowców" - Pokażcie to czego się niespodziewamy. 

Powodzenia :)

Półfinał należy do Was

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

l9nt.jpg

Powiem szczerze - kiedy zobaczyłem kategorię to się wystraszyłem :) Nie tylko dlatego, że jak napisał Nightdream jest to temat rzeka, ale też dlatego, że mam świadomość jak mocnymi pozycjami w kolekcji dysponuje mój półfinałowy przeciwnik Gregorian... Od godziny 17.00 intensywnie myślałem nad tym, jakiego zawodnika wystawić - przeglądałem swoje zbiory, patrzyłem na Poljoty automaty, eksportową Sekondę, Mira... Ale po dłuższym przemyśleniu uznałem, że to na nic szczególnie biorąc pod uwagę że najsłabszym zawodnikiem przeciw mojemu może być jakiś wypasiony Vympel, a co dopiero myśleć o mocnych zawodnikach Gregoriana. Doszedłem więc do wniosku, że postawię na piękno proste i klasyczne :) Tak więc oto mój zawodnik - złocony Poljot 17 kamieni. Zegarek, choć do najbardziej płaskich nie należy, to wygląda zacnie do garnituru. Stan zachowania świetny, do tego ładny skórzany pasek którego nie zmieniałem od dnia zakupu, bo o dziwo jest naprawdę niezłej klasy i chyba sporo czasu musi minąć, aby było widać na nim ślady większego użytkowania - tym bardziej, że zegarka garniturowego de facto nie użytkuje się na co dzień. Piękno zegarka tkwi według mnie w jego prostocie - czytelna, przejrzysta tarcza z wyraźnymi indeksami, standardowy datownik na indeksie godziny 3 i wypukły napis Poljot koloru złotego. Wiem, że w konkursie liczą się również atuty typu rzadkość występowania modelu, ale ja stawiam na tego zawodnika - niepozorny Dawid też zdołał pokonać Goliata :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do pojedynku deleguję legendarnego Sveta, markę tajemniczą i zapomnianą nawet przez kolekcjonerów.

Svety są rzadkie, Svety w dobrym stanie są bardzo rzadkie, Svetów w stanie takim jak przedstawiony na zdjęciach po prostu „nie ma” :wub:

Na tarczy także, unikalne, tzw. „stare” logo Pietrodworca – w rzeczywistości to podobno logo afilianta - Электрические часы Ленинграда.

Miałem potężny problem z wyborem garniturowca. Pokazując Sveta, mam obawy, że dużo ryzykuję, bo marka jest zbyt zapomniana, wielu osobom nic nie mówi i tarcza nie ma giloszowań czy innych zdobień ale jest garniturowy, jest „złoty”, jest piękny - dla mnie to waga superciężka.

In Svet we trust!

post-60300-0-42637500-1387479673.jpg

post-60300-0-67804800-1387479675.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do dzisiejszej bitwy wystawiam klasykę gatunku, prezent od Narzeczonej: Poljota de Luxe.

Na zdjęciu: w jego naturalnym środowisku, czyli do garnituru :)

post-31719-0-11448200-1387479893_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moj zawodnik na dzisiejsza runde . Rakieta z mechanizmem 2209 o 23 kamieniach . zycze przeciwnikom powodzenia a widzom milego ogladania

post-34995-0-26733500-1387479727_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc…to zegareczki piękne :) Moimi faworytami są póki co Poljot de lux i rakieta Treevilla. Pierwsze starcie jakoś do mnie nie przemawia, a Grzegorz…kurde…nie wierzę, że nie było nic innego ;)

Daktarin…mam nadzieję, że "fanka Daktariana" i Twoja narzeczona, to ta sama osoba ? ;) Muszę przyznać, że ma gust. Tego modelu szukam i na pewno kiedyś go sobie sprawię.

Treevill…Rakieta jest super. Gratuluję :) Gdyby kiedyś była na sprzedaż, chętnie kupię :)

CarlosBdg…ciekawa zdobycz, mam nadzieję, że wystarczy na pokazywanego już i wychwalanego Swieta Grześka. 

Dla mnie finał powinien być pomiędzy uczestnikami drugiego starcia, ale tak się nie da niestety...

Czekamy na ankietę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.