Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ciemajda1222

Absurdalne ceny zegarków na ebayu

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio wybrałem się na poszukiwania wymarzonego zegarka do serwisu aukcyjnego ebay.com. Zobaczyłem, że Polscy sprzedawcy, próbują zedrzeć skórę z zagranicznych kupujących oferując im radzieckie zegarki w bardzo wygórowanych cenach. Oto jeden z wielu przykładów: http://www.ebay.com/sch/hrabiamontechristo/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=. Co myślicie o tego typu sprzedających? Czekam na wasze opinie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ja tak zacznę się bawić... Kupię zegarek za dwie stówy, a sprzedam za 200 zielonych i będzie to uchodzić za taniochę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ebayu wiele zegarków (zwłaszcza rzadkich) występuje w dośc absurdalnej cenie kup teraz, ale często z opcją best offer. Często da sie kupić sporo taniej, co nie znaczy tanio. Fakt - czasy kiedy super rzadkiego rusa można było nabyć za grosze dawno minęły, po częsci także "dzięki" naszej tu działalności (tzn wzrostowi swiadomości, że takowe isteniją - także wśród sprzedających ;) ), ale ceny na eBayu zdecydowanie przekroczyły już granicę absurdu :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo 200 zł za ruska to nie mało(zależy za jakiego). W latach 90tych ludzie za darmo oddawali. Teraz czasy się zmieniają.

P.S

Mam nadzieje, że tym razem nie dostanę ostrzeżenia od moderatora i punktów za zły temat :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dopiero początek, już zaczyna brakować co poniektórych części do starszych modeli, a jak są to w tak absurdalnej cenie, że człowiek zaczyna się zastanawiać gdzie leży granica rozsądku finansowego. Jeszcze rok temu można było kupić balans do pobiedy z incablokiem za przysłowiowe 5 zł, a dziś jest coraz trudniej go zdobyć i cena 3-4 razy wyższa. Czasy okazji za grosze już bezpowrotnie minęły :(

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę zaczynam się bać, bo jeszcze niedawno mogło to być niedrogie hobby, a teraz trzeba będzie zajrzeć głębiej do portfela ;( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co myślicie o tego typu sprzedających? Czekam na wasze opinie :)

No, najlepiej to by było odgórnie ustalić ile jaki zegarek jest warty i biada komuś, kto chociaż złotówkę ponad uregulowaną cenę sobie zażyczy - takich to od razu na szafot. Niech żyje socjalizm!

Zmusza Cię ktoś do kupowania tych zegarków? Jeśli nie, to nie rozumiem o co chodzi w temacie. Każdy ma prawo do indywidualnego ustalania ceny sprzedawanego towaru, o czym tu dyskutować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S

Mam nadzieje, że tym razem nie dostanę ostrzeżenia od moderatora i punktów za zły temat :)

Pewnie nie, chociaż ktoś kto zarejestrował się wczoraj, natłukł już ponad 20 pseudomerytorycznych postów i codziennie zakłada nowy temat, zwykle podejrzewany jest o kompleks nowego użytkownika i chcicę dostania się na bazarek.. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście popieram Komunizm i socjalizm. Według mnie za Gierka źle się nie żyło. Chodzi o to, że za granicą radzieckie zegarki są dużo droższe niż u nas i wiele Polaków się na tym dorabia. U nas ruskie zegarki uchodzą za taniznę(co nie znaczy, że są złe). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio wybrałem się na poszukiwania wymarzonego zegarka do serwisu aukcyjnego ebay.com. Zobaczyłem, że Polscy sprzedawcy, próbują zedrzeć skórę z zagranicznych kupujących oferując im radzieckie zegarki w bardzo wygórowanych cenach. Oto jeden z wielu przykładów: http://www.ebay.com/sch/hrabiamontechristo/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=. Co myślicie o tego typu sprzedających? Czekam na wasze opinie :)

Dopłać im jak Ci ich żal...[.kupujących]-cena,jak cena,nikt nie każe płacić.....

No, najlepiej to by było odgórnie ustalić ile jaki zegarek jest warty i biada komuś, kto chociaż złotówkę ponad uregulowaną cenę sobie zażyczy - takich to od razu na szafot. Niech żyje socjalizm!

Zmusza Cię ktoś do kupowania tych zegarków? Jeśli nie, to nie rozumiem o co chodzi w temacie. Każdy ma prawo do indywidualnego ustalania ceny sprzedawanego towaru, o czym tu dyskutować?

I tyle...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście popieram Komunizm i socjalizm. Według mnie za Gierka źle się nie żyło. Chodzi o to, że za granicą radzieckie zegarki są dużo droższe niż u nas i wiele Polaków się na tym dorabia. U nas ruskie zegarki uchodzą za taniznę(co nie znaczy, że są złe). 

Jak coś jest dostępne to jest tanie,jak mnie dostępnej to droższe-chyba ameryki nie odkryłem? ;):)

"Ja osobiście popieram Komunizm"-znasz go z literatury? ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komunizm znam bardzo dobrze. Moja rodzina za komuny biedy nie klepała. A prawda jest taka, że w Polsce prawdziwej komuny nie było. W Polsce był reżim i socjalizm. Prawdziwa komuna była we Francji. Dopiero Edward Gierek próbował wprowadzić prawdziwą Komunę. Za komuny nie było czegoś takiego jak: pedofilia w kościele, bezrobocie, czy bezdomni ludzie. 

A wracając do tematu: Zależy co dla każdego znaczy "Pseudo merytoryczne posty". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komunizm znam bardzo dobrze. Moja rodzina za komuny biedy nie klepała. A prawda jest taka, że w Polsce prawdziwej komuny nie było. W Polsce był reżim i socjalizm. Prawdziwa komuna była we Francji. Dopiero Edward Gierek próbował wprowadzić prawdziwą Komunę. Za komuny nie było czegoś takiego jak: pedofilia w kościele, bezrobocie, czy bezdomni ludzie. 

A wracając do tematu: Zależy co dla każdego znaczy "Pseudo merytoryczne posty". 

Że tak się wtrącę - napisałem kilka prac naukowych na temat ideologii komunistycznej, tresury obywateli (bo wychowanie brzmi za miękko) i wszechobecnej propagandy... Komuna? Co przez to rozumiesz? Komunizm wojenny? Komunizm NEP-owski? Postnepowski? Prawda jest taka, że komunizmu nigdy na świecie nie było - najbliżej była Rosja Sowiecka zaraz po rewolucji, kiedy panował tzw. komunizm wojenny - trwał do 1921 roku...

A co do pedofilii w kościele, bezrobocie (oczywiście że było, tyle że ukryte), bezdomności - to że o czymś się nie mówiło, nie znaczy że tego nie było...

Pozdrawiam i przepraszam za offtopa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć dziwnie to zabrzmi-jednocześnie zgadzam się z Tobą i nie zgadzam :)

Bezrobocie,pedofilia,bezdomność to nie  "pomysł" dzisiejszy....dziś to widać bardziej po prostu.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pedofilii nie było, czy o tym nie mówiono? A bezrobocie było tylko ukryte, ale rozumiem, że tym którym za komuny było fantastycznie a teraz się pogorszyło mają na co psioczyć.

Edyt: koledzy mnie uprzedzili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezrobocie nie było ukrywane, bo w Polsce było coś takiego jak "Nakaz pracy". Bezdomnych nie było, bo wszyscy pracowali. Ponadto była możliwość otrzymania mieszkania na przydział, lub na książeczkę mieszkaniową i młodzi ludzie mogli być na swoim. O darmowych przedszkolach, wakacjach z zakładu pracy i dotacjach dla dzieci nie wspomnę. Owszem, nie wszystkie towary były ogólnodostępne, ale istniały pewexy. Prawdziwa komuna była we Francji. Dzięki socjalizmowi Kościół katolicki nie miał na wiele pozwalane (i dobrze). A co dzieje się teraz? Pedofilia, nie płacenie podatków, matactwa, przekręty, fundusz kościelny, sąd kościelny, wykorzystywanie starszych osób, pranie mózgów obywatelom, bezkarność księży i liczne wyłudzanie pieniędzy. Czy to jest dobre? Czy bezrobocie jest dobre? Czy to, że ludzie są bez dachu nad głową jest dobre? Czy to, że wszystko drożeje, a ludzka praca tanieje jest dobre? Czy polski rząd jest taki genialny? Zastanówcie się kilka razy, zanim zaczniecie narzekać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiaaaa, zaczęło się od zatoki , a na pedofilach kończy. Rację miał Gregorian  nt. tłuczeniu postów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezrobocie nie było ukrywane, bo w Polsce było coś takiego jak "Nakaz pracy". Bezdomnych nie było, bo wszyscy pracowali. Ponadto była możliwość otrzymania mieszkania na przydział, lub na książeczkę mieszkaniową i młodzi ludzie mogli być na swoim. O darmowych przedszkolach, wakacjach z zakładu pracy i dotacjach dla dzieci nie wspomnę. Owszem, nie wszystkie towary były ogólnodostępne, ale istniały pewexy. Prawdziwa komuna była we Francji. Dzięki socjalizmowi Kościół katolicki nie miał na wiele pozwalane (i dobrze). A co dzieje się teraz? Pedofilia, nie płacenie podatków, matactwa, przekręty, fundusz kościelny, sąd kościelny, wykorzystywanie starszych osób, pranie mózgów obywatelom, bezkarność księży i liczne wyłudzanie pieniędzy. Czy to jest dobre? Czy bezrobocie jest dobre? Czy to, że ludzie są bez dachu nad głową jest dobre? Czy to, że wszystko drożeje, a ludzka praca tanieje jest dobre? Czy polski rząd jest taki genialny? Zastanówcie się kilka razy, zanim zaczniecie narzekać. 

Przeinaczasz i spłycasz problemy......

Tiaaaa, zaczęło się od zatoki , a na pedofilach kończy. Rację miał Gregorian  nt. tłuczeniu postów

No i co z tego?,forum chyba istnieje dzieki pisaniu postów?-na temat czy nie to już inna sprawa

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ukrywanie" bezrobocia polegało na tym, że pracę jednego człowieka wykonywało pięciu - i nakaz spełniony i ludzie mają pracę, tyle że taki system długo istnieć nie mógł, bo ile można przelewać z pustego w próżne? Nie ma nic za darmo - płaciło się w inny sposób ;) Pewexy? Nie każdy mógł tam kupować... Poza tym - o co chodzi z komuną we Francji? Jeśli chodzi o protesty studenckie, to bardzo szybko się skończyły i nie przyniosły większych zmian... Jeszcze raz- komuny nie było, było coś na kształt socjalizmu z licznymi zniekształceniami... Mówisz że za Gierka było lepiej - ale jakim kosztem? Kredyty które spłacamy do tej pory (lub właśnie spłaciliśmy- do sprawdzenia)?

Przykro mi, ale w Twoim rozumowaniu istnieje bardzo wiele luk i frazesów, które nie mają pokrycia w historii i mechanizmach politycznych... A przekręty były zawsze - tylko od ludzi będących u władzy zależy czy wyjdą na jaw ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kredyty spłaciliśmy 2 lata temu :P 

O co chodzi z komuną we Francji? Kto wywalczył dzień pracy trwający 8 godzin!? Kto wywalczył opiekę socjalną!? Gdyby nie strajki we Francji pracowalibyśmy po 14 godzin jak w XIX wieku i to w niegodziwych warunkach! Ja co roku obchodzę pierwszego maja święto pracy, bo wiem ile osób musiało polec, abyśmy mogli pracować w godziwych warunkach. Tym ludziom należy się szacunek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kredyty spłaciliśmy 2 lata temu :P

O co chodzi z komuną we Francji? Kto wywalczył dzień pracy trwający 8 godzin!? Kto wywalczył opiekę socjalną!? Gdyby nie strajki we Francji pracowalibyśmy po 14 godzin jak w XIX wieku i to w niegodziwych warunkach! Ja co roku obchodzę pierwszego maja święto pracy, bo wiem ile osób musiało polec, abyśmy mogli pracować w godziwych warunkach. Tym ludziom należy się szacunek. 

ja pracuje do dzis po 16 godzin.....8 to jakies marzenie....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pracuje do dzis po 16 godzin.....8 to jakies marzenie....

Kto Ci każe brać nadgodziny? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.