Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

waza

BCAA - Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Słyszałem wiele pozytywnych opinii o działaniu aminokwasów rozgałęzionych, które pomagają regenerować organizm, spalać tłuszcz itd. Czy warto jest zakupić taki produkt ( pytam osoby które już miały styczność z tym produktem) . Jeśli tak to jakiej marki ? Myślę o fitness authority Core ( lub xtreme) lub hi tec powder.

Byłoby mi bardzo miło gdyby ktoś wykazał się swoimi doświadczeniami i wiedzą w tym temacie.

Cele :

Zrzucić ok 10 - 15 kg

Obecna Waga : ok 115 kg

- Biegam 3-4 x w tygodniu 6 - 10 km

- Pływanie 2-3 x w tygodniu ( kraul )

- do tego pompki, brzuszki...

Dlatego chciałbym do diety dorzucić np bcaa :) Niech ktoś coś doradzi :)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym forum to raczej ciężko o duży odzew w takim temacie;) Ja kiedyś to brałem, tylko że kiepskiej firmy (trec), a efekt i tak był taki jaki chciałem, więc w przypadku hi teca np powinien być lepszy. Ja brałem to na redukcji, żeby trochę chronić mięśnie, nie chciałem spalić ich za bardzo - w sensie, żeby spalić jak najwięcej tłuszczu a jak najmniej mięśnia. No i regeneracja jest o wiele lepsza, zwłaszcza jak łykniesz maksymalną zalecaną dawkę albo nawet kilka tabsów więcej (czytałem gdzieś właśnie o takich cyklach na bcaa wtedy bierze się wiecej dużo, ale nie testowałem). Kiedyś też czytałem, że becka niby działa jakoś w mózgu, w sensie że nie odczuwa się tak bardzo zmęczenia ale to chyba jakieś ględzenie było. No i uważaj z węglami biorąc to bo możesz się jeszcze bardziej ulać;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi Tec akurat lepszy od Trec'a to raczej nie jest (wpadki z białkiem np.) :) Co do samego BCAA to czy ułatwia palić tłuszcz to nie wiem, na pewno chroni mięśnie. Kup najlepiej w prochu, będzie ekonomicznie, niektóre firmy robią takie tabsy, że trzeba łykać po 10 albo i więcej, ani to ekonomicznie ani przyjemnie tyle tabletek jeść. Czyste BCAA się nie rozpuszcza w wodzie, a jeżeli się rozpuszcza to baaardzo słabo także najlepiej odmierzyć, połknąć i popić, chyba, że kupisz smakowe, ale one już posiada odpowiednią ilość cukru. Ja biegałem/robiłem zestaw ćwiczeń na spalanie 3x w tygodniu na czczo, przed piłem tylko kawę świeżo mieloną (kofeina lekko pobudza i pomaga palić tłuszcz), przed treningiem BCAA oraz po. Podstawa to dieta, ale pewnie masz jakąś rozpisaną. Co do samych firm to ja polecać nic nie będę, każdy ma jakieś swoje "ulubione" :)

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O które białko Hi Teca Ci chodzi konkretnie? Ja brałem kiedyś c6 i byłem bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie wpadka była z C6, ja tez jakiś czas popijałem bo było chwalone, ale niestety skład się nie zgadzał, były robione badania zlecone chyba przez magazyn Perfect Body, poszukam to może znajdę bo miałem w papierowej wersji, ale niestety nie mogę znaleźć, nie tylko Hi Tec zaliczył wpadkę, jak znajdę coś to wrzucę do poczytania. Niestety za dobrej jakości białko trzeba zapłacić nie mało.

edit:

tutaj są linki do fotek z tych badan, są też inne białka:

http://www.kfd.pl/jako%C5%9B%C4%87-od%C5%BCywek-bia%C5%82kowych-w-magazynie-perfekt-body-czyli-olimp-atakuje-konkurencj%C4%99-245829.html/

PS.

Zadowolony i ja niby byłem, tak jak można być zadowolonym z białka :) Problemów żołądkowych nie miałem, smak i rozpuszczalność ok, ale jak widać skład już niekoniecznie. Nie będziemy offtopować, bo kolega o BCAA pytał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klucz przy redukcji to regularne posiłki.

Co 3 godziny.

W diecie więcej:

-białka- twaróg, ryby, mięso.

-błonnika.

Nie głodować.

Poczytaj na forum www.sfd.pl jak ułożyć sobie dietę.

Znajomy po zmianie diety (regularne posiłki) zjechał około 20kg.

Co jadł? Głównie ryż z kurczkiem albo indykiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat rzeka. Wiele razy poruszany na forum sfd. Jeżeli chodzi o markę, to brałem odżywki inkospor i uważam, że są pierwszoligowe. Odżywki dla profesjonalistów.

Parę słów o marce:

http://inkospor.pl/Gwarancja-jakosci-cinfo-pol-14.html

Aminokwasy:

http://inkospor.pl/pol_m_Aminokwasy-157.html

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś mieli słaby marketing w Polsce. Stąd trudno w Polsce uznać tę markę za szczególnie znaną. Za granicą już jest inaczej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie wpadka była z C6, ja tez jakiś czas popijałem bo było chwalone, ale niestety skład się nie zgadzał, były robione badania zlecone chyba przez magazyn Perfect Body, poszukam to może znajdę bo miałem w papierowej wersji, ale niestety nie mogę znaleźć, nie tylko Hi Tec zaliczył wpadkę, jak znajdę coś to wrzucę do poczytania. Niestety za dobrej jakości białko trzeba zapłacić nie mało.

edit:

tutaj są linki do fotek z tych badan, są też inne białka:

http://www.kfd.pl/jako%C5%9B%C4%87-od%C5%BCywek-bia%C5%82kowych-w-magazynie-perfekt-body-czyli-olimp-atakuje-konkurencj%C4%99-245829.html/

PS.

Zadowolony i ja niby byłem, tak jak można być zadowolonym z białka :) Problemów żołądkowych nie miałem, smak i rozpuszczalność ok, ale jak widać skład już niekoniecznie. Nie będziemy offtopować, bo kolega o BCAA pytał.

Dowiedzieć się po latach, na forum zegarkowym, że moje niemal ulubione białko to blaga. - Bezcennne :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz zejść z wagi, to bez diety, czyli policzenia swojego zapotrzebowania kalorycznego i policzenia kaloryczności swoich posiłków nie ma sensu sięgać po suplementy.

Co z tego, że będziesz biegał i pływał skoro będziesz codziennie jadł więcej jak powinieneś...

Myślę, że BCAA jest dla bardziej zaawansowanych sportowców i stosuje się je właśnie osłonowo, żeby nie tracić tkanki mięśniowej oraz w celu poprawienia wydolności organizmu.

Na dzień dzisiejszy polecam skupić się co najwyżej na białku jako uzupełnienie diety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Należy pamiętać, że suplementy, to tylko dodatek. Najważniejsza jest micha, no i odpowiednie treningi. Dla chcących zbić wagę mogą to być np. treningi interwałowe. Jeden z wielu tematów z sfd:

http://www.sfd.pl/Art__Strategia_treningu_prowadz%C4%85cego_do_utraty_tkanki_t%C5%82uszczowej-t428703.html

Jeżeli chodzi o aminokwasy, to są ważne, ale czy najważniejsze? Po samych aminokwasach cudów się nie spodziewaj. Trzeba pamiętać o podstawach, tj. odpowiedniej diecie, treningach, wypoczynku. Dopiero później można pomyśleć o suplach, czy spalaczach tłuszczu. Aby efekt końcowy nie był gorszy od początkowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz zejść z wagi, to bez diety, czyli policzenia swojego zapotrzebowania kalorycznego i policzenia kaloryczności swoich posiłków nie ma sensu sięgać po suplementy.

Co z tego, że będziesz biegał i pływał skoro będziesz codziennie jadł więcej jak powinieneś...

Myślę, że BCAA jest dla bardziej zaawansowanych sportowców i stosuje się je właśnie osłonowo, żeby nie tracić tkanki mięśniowej oraz w celu poprawienia wydolności organizmu.

Na dzień dzisiejszy polecam skupić się co najwyżej na białku jako uzupełnienie diety.

Należy pamiętać, że suplementy, to tylko dodatek. Najważniejsza jest micha, no i odpowiednie treningi. Dla chcących zbić wagę mogą to być np. treningi interwałowe. Jeden z wielu tematów z sfd:

http://www.sfd.pl/Art__Strategia_treningu_prowadz%C4%85cego_do_utraty_tkanki_t%C5%82uszczowej-t428703.html

Jeżeli chodzi o aminokwasy, to są ważne, ale czy najważniejsze? Po samych aminokwasach cudów się nie spodziewaj. Trzeba pamiętać o podstawach, tj. odpowiedniej diecie, treningach, wypoczynku. Dopiero później można pomyśleć o suplach, czy spalaczach tłuszczu. Aby efekt końcowy nie był gorszy od początkowego.

Nic dodać, nić ująć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie spora objętość treningowa. 5-7 jednostek. Tylko jest różnica czy to jest 6 km czy 10 km biegu . 6 km po 5 min da Ci 30 minut stałego wysiłku , a to jest wg. mnie mało . To samo z plywaniem . Co do wspomagania - wg. mnie lepszy wynik da zbilansowana dieta oraz dobrze dobrany trening . Dobry stosunek ceny do jakości w swoich produktach ma Olimp .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym forum to raczej ciężko o duży odzew w takim temacie;) Ja kiedyś to brałem, tylko że kiepskiej firmy (trec), a efekt i tak był taki jaki chciałem, więc w przypadku hi teca np powinien być lepszy. Ja brałem to na redukcji, żeby trochę chronić mięśnie, nie chciałem spalić ich za bardzo - w sensie, żeby spalić jak najwięcej tłuszczu a jak najmniej mięśnia. No i regeneracja jest o wiele lepsza, zwłaszcza jak łykniesz maksymalną zalecaną dawkę albo nawet kilka tabsów więcej (czytałem gdzieś właśnie o takich cyklach na bcaa wtedy bierze się wiecej dużo, ale nie testowałem). Kiedyś też czytałem, że becka niby działa jakoś w mózgu, w sensie że nie odczuwa się tak bardzo zmęczenia ale to chyba jakieś ględzenie było. No i uważaj z węglami biorąc to bo możesz się jeszcze bardziej ulać ;)

Jasne zapytałem ponieważ teraz bardzo wiele osób dba o sylwetkę i pomyślałem, że gdzie jak gdzie ale na moim ulubionym forum to mi pomogą :) Właśnie o to mi chodzi nie chce się pozbyć tkanki mięśniowej na którą też ciężko pracowałem :)

Hi Tec akurat lepszy od Trec'a to raczej nie jest (wpadki z białkiem np.) :) Co do samego BCAA to czy ułatwia palić tłuszcz to nie wiem, na pewno chroni mięśnie. Kup najlepiej w prochu, będzie ekonomicznie, niektóre firmy robią takie tabsy, że trzeba łykać po 10 albo i więcej, ani to ekonomicznie ani przyjemnie tyle tabletek jeść. Czyste BCAA się nie rozpuszcza w wodzie, a jeżeli się rozpuszcza to baaardzo słabo także najlepiej odmierzyć, połknąć i popić, chyba, że kupisz smakowe, ale one już posiada odpowiednią ilość cukru. Ja biegałem/robiłem zestaw ćwiczeń na spalanie 3x w tygodniu na czczo, przed piłem tylko kawę świeżo mieloną (kofeina lekko pobudza i pomaga palić tłuszcz), przed treningiem BCAA oraz po. Podstawa to dieta, ale pewnie masz jakąś rozpisaną. Co do samych firm to ja polecać nic nie będę, każdy ma jakieś swoje "ulubione" :)

Tak właśnie chce zrobić. 5 czy 10 tabletek dziennie to stanowczo za dużo wolę sobie w proszku kupić

Temat rzeka. Wiele razy poruszany na forum sfd. Jeżeli chodzi o markę, to brałem odżywki inkospor i uważam, że są pierwszoligowe. Odżywki dla profesjonalistów.

Parę słów o marce:

http://inkospor.pl/Gwarancja-jakosci-cinfo-pol-14.html

Aminokwasy:

http://inkospor.pl/pol_m_Aminokwasy-157.html

Nie wiem jak teraz, ale kiedyś mieli słaby marketing w Polsce. Stąd trudno w Polsce uznać tę markę za szczególnie znaną. Za granicą już jest inaczej.

A masz jakieś informacje np na temat firmy fitness authority ?? czy mają bcaa godne uwagi. Mógłbym kupić inkospor ale kurcze widzę, że mają tylko w tabletkach :/

Zgadza się! dieta to podstawa. Ja akurat mam szczęście bo moje spoczynkowe spalanie jest na poziomie 2400-2500 także nie muszę chodzić głodny :) Dodatkowym atutem jest doświadczenie w odchudzaniu  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie spora objętość treningowa. 5-7 jednostek. Tylko jest różnica czy to jest 6 km czy 10 km biegu . 6 km po 5 min da Ci 30 minut stałego wysiłku , a to jest wg. mnie mało . To samo z plywaniem . Co do wspomagania - wg. mnie lepszy wynik da zbilansowana dieta oraz dobrze dobrany trening . Dobry stosunek ceny do jakości w swoich produktach ma Olimp

Fakt dużo treneuje jak na amatora. Dystans uzależniam od wolnego czasu. Biegam sobie w terenie więc mi jest bardzo przyjemnie.

Nie uciągnę swojej masy ( 115 kg ) z taką prędkością ( biorąc pod uwagę że teren po którym biegam jest zróżnicowany) max co jestem w stanie z siebie wydusić to ok  8-9 km/h  z prędkością 10 - 11 mam za duże tętno nie chce sobie serca zniszczyć.

Co do pływania jestem w stanie ze sprzętem  czyli wiosełka pływakie + płetwy treningowe za ok 45 minut przepłynąć 2 - 2,5 km ( akurat na basenie dobrze mi idzie bo mam trochę doświadczenia)

Myślałem też właśnie o produktach marki Olimp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz jakieś informacje np na temat firmy fitness authority ??

Miałem z FA xtreme bcaa 5000 smak naturalny i moje zdanie jest takie, że polecam. Można pozwolić sobie na dłuższy trening, lepsza regeneracja i czuć poprawioną wydolność. Dużo osób trenujących sporty walki czy kolarstwo korzystało z 3R i byłi zadowoleni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy bieganie w celu zarzucenia tkanki tłuszczowej nie chodzi o szybkie bieganie , tylko o stały wysiłek w określonym przedziale czasowym. Jezeli to jest np. 1 h biegu nawet w stosunkowo niskim tempie to jest ok. Co do pływania 2,5 km ok ale bez pletw :)

Olimp suplementy ok. Ale i tak mimo wszystko uważam ze ważniejsza na poziomie czysto amatorskim jest odpowiednia dieta i prawidłowo dobrany trening.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz jakieś informacje np na temat firmy fitness authority ?? czy mają bcaa godne uwagi. Mógłbym kupić inkospor ale kurcze widzę, że mają tylko w tabletkach :/

Zawsze możesz m.in. w tym miejscu poczytać:

http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywki_i_Suplementy__OPINIE%2C_ZDJ%C4%98CIA-f154.html

Kiedyś było tam więcej opinii na temat inkosporu. Jednak z pewnych powodów, zostały one usunięte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli możesz pływać 3x w tygodniu i zależy Ci na efektach to pomyśl o prawdziwym treningu pływackim czyli zmiana stylów, same ręce, same nogi itd, jest tego masa w sieci. Sam kraul to takie trochę pluskanie dla zabawy, ja czysto rekreacyjnie pływam po 3k w 45min dwa, trzy razy w tygodniu bez płetw lub w treningowych (czyli w sumie ciężej) i nie odczuwam potrzeby jakiejś większej regeneracji czy wspomagania się suplementami. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pablo122 - ja tak samo jakoś nigdy ich nie potrzebowałem, ale znajomi mi polecili, że to może mi pomóc dlatego zapytałem na forum.Ja warzyłem kiedyś dużo więcej i cały czas bije głową w mur przy wadze właśnie 110-115 dlatego pomyślałem o bcaa.

Twój głos w dyskusji jest bardzo cenny bo to co napisałeś robiłem kilka lat temu i przyniosło dość duże efekty. Do pływania  mam trochę sprzetu - płetwy treningowe speedo ( takie krótke ) wiosełka itd. 

3k w 45 min to musisz naprawdę cisnąć ostro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bcaa nie ma za bardzo związku ze spaleniem tłuszczu . Ją używam w trakcie i po ciężkim treningu, jako osłonę i regeneracją mięśni. Jeżeli po treningu nie czujesz zmęczenia, to ja nie widzę sensu suplementacji. Zależy jak trenujesz , ja przy boksie już muszę... no i wiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli możesz pływać 3x w tygodniu i zależy Ci na efektach to pomyśl o prawdziwym treningu pływackim czyli zmiana stylów, same ręce, same nogi itd, jest tego masa w sieci. Sam kraul to takie trochę pluskanie dla zabawy, ja czysto rekreacyjnie pływam po 3k w 45min dwa, trzy razy w tygodniu bez płetw lub w treningowych (czyli w sumie ciężej) i nie odczuwam potrzeby jakiejś większej regeneracji czy wspomagania się suplementami.

3 km w 45 min - to bardzo dobry wynik .

Gratuluje . Do TRI jak znalazł.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 km w 45 min - to bardzo dobry wynik .

Gratuluje . Do TRI jak znalazł.

Dzięki, ale to niestety tylko cień.

Cztery lata temu przygotowywałem się do Ironmana (pływanie i rower super, ale z maratonem miałem duży problem psychiczny) spadała mi wydolność i okazało się, że mam chorobę/wadę serca i miałem wszczepiony rozrusznik serca i lekarze w ogóle zabronili mi pływać, bo mogą pozrywać się kable. Biegać mogę, ale nie potrafię i nie mam warunków (2m 115kg).

Także te 3km to dla mnie jak pluskanie w parku wodnym, absolutne mnimum żeby nie zwariować. To znaczy ja myślę, że nawet lepiej niż 120 basenów robię, ale nie liczę bo to bez znaczenia juz dla mnie  :(

Powiem tylko tyle, że jak Mastersi trenują to 60-cio letnie dziewczyny mnie wyprzedzają  ;) , ale dosyć użalania się nad sobą nie o tym ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I do tego Kolega skromny jest .

Zdrowia życzę.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Słyszałem wiele pozytywnych opinii o działaniu aminokwasów rozgałęzionych, które pomagają regenerować organizm, spalać tłuszcz itd. Czy warto jest zakupić taki produkt ( pytam osoby które już miały styczność z tym produktem) . Jeśli tak to jakiej marki ? Myślę o fitness authority Core ( lub xtreme) lub hi tec powder.

Byłoby mi bardzo miło gdyby ktoś wykazał się swoimi doświadczeniami i wiedzą w tym temacie.

Cele :

Zrzucić ok 10 - 15 kg

Obecna Waga : ok 115 kg

- Biegam 3-4 x w tygodniu 6 - 10 km

- Pływanie 2-3 x w tygodniu ( kraul )

- do tego pompki, brzuszki...

Dlatego chciałbym do diety dorzucić np bcaa :) Niech ktoś coś doradzi :)

Cześć, 

Rozumiem ze masz dietę rozpisana, stosujesz się do zaleceń żywieniowych dla osob przy redukcji etc...

Tak naprawde nie trzeba szalec od razu z suplami, zeby schudnac. 

Jeśli masz dobra diete/dobrze rozpisana, której się trzymasz jesteś w stanie osiągnąć to co planujesz. Wiadomo, ze z suplementami może byc szybciej ale... Ja na Twoim miejscu bym np pil kawe przed treningami - zwiększasz ciepłotę ciała, bardziej sie pocisz etc.....i po treningu uzupelnial bialko. Znaczy kupiłbym suplement bialkowy z dodatkiem BCAA i wystarczy. Jeśli chodzi o jaki np produkt to ja osobiście jestem bardzo zadowolony z Optimum - Whey Gold Standard 100%. Bialko od razu po treningu i tyle w temacie. Spokojnie zbijasz ale i tak uzupelniasz bialko jak i BCAA. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przyjmowalem na redukcji bcaa xtra activ labu. Dobrze sie rozpuszcza, smaki nienajgorsze - cytryny nie polecam. 24kg w 12 tyg ucieklo. Do tego mialem kretke i scrotcha, wegiel tylko z ranca. Najpierw kupilem olimpu w tabsach, ale lykanie tylu table przed, a zwlaszcza po treningu to istna masakra.

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.