Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Alszaw

Pytanie o Orienta M-Force

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam do Was pytanie chcę sobie kupić nowy zegarek, prawie zamówiłem Steinharta, ale w forumowej galerii zauważyłem Orienty M-Force. Co możecie o nich powiedzieć. Maja lepszy werk niż szwajcarski Unitas i czy wiecie gdzie kupić M-Force? Budżet to 2000zł. Z góry dzięki za odpowiedź

Seiko Orange Monster                                                                                                                                    G-Shock Riseman
Citizen NY0040-09EE                                                                                                                         Certina DS1 Chronograph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wolał poniższego niż Stenka, ale trzeba szukać w innych sklepach bo w tym nie jest dostępny

http://www.click-a-watch.com/best_price/discounted-price/orient-watches/orient-m-force/orient-m-force-automatic-gents-sapphire-200m-scuba-dive-watch-el06001h.html

A w powyższym dobrą cenę mają tylko te na pasku - jak ktoś lubi pasek to czemu nie.

Zaznaczam, ze z dokupieniem bransolety będzie problem, więc decyzję należy podjąć przed zakupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Burns

Orientujesz się może jak jest z trwałością bezla w tych modelach na pasku czy się nie ściera ta czarna powłoka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powłoka się nie ściera, znajomy ma M-Force. Uzasadnij dlaczego wolisz tego od Stenka. Jestem ciekaw dlaczego

Seiko Orange Monster                                                                                                                                    G-Shock Riseman
Citizen NY0040-09EE                                                                                                                         Certina DS1 Chronograph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wciągniesz mnie w bagienko. Wolę i już. Argumenty też mam. Orient istnieje od lat 70' itd. itp. Ale krucjata to nie moja misja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jakie bagienko? Po prostu chcę wiedzieć dlaczego lepiej żebym kupił Orienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to się przyłączę - mam Ocean 2 i M-Forca - imo chyba jednak lepszy stosunek ceny do jakości/funfactora ma m-force. Na plus stenka szafirowy bezel, na plus orienta imo mechanizm  - oba mega wygodne i oba dość ciekawe. Generalnie - dla mnie ta sama klasa wykonania (gdzie uważam, że ocean 2 jest wyjątkowo dopracowanym modelem!). Wady orienta to -> 23mm w uszach oraz PVD na bezelu (mi to akurat się podoba). Ciężki wybór jednak cena m-forca przeważa w porównaniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch wybrałbym M-Force , a zamiast Steinharta rozpatrzylbym Sumo .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki za odpowiedzi. Orient wygrywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko na alledrogo. Tyle że w Polsce są droższe o 700zł. Zobacz tutaj http://www.click-a-watch.com/best_price/discounted-price/orient-watches/orient-m-force.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupiłem M-Forca na http://www.click-a-watch.com  niedawno przyszedł. Nie udało mi się dostać tego z czerwoną tarczą więc wziąłem z czarną. Jest po prostu "kozak". Nawt na mojej cieniutkiej rączce prezentuje sie genialnie. Sklep chyba solidny bo oprócz szwankującej poczty wszystko poszło jak trzeba. A przy cenie dolara to ja bym brał właśnie z azji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakupiłem M-Forca na http://www.click-a-watch.com  niedawno przyszedł. Nie udało mi się dostać tego z czerwoną tarczą więc wziąłem z czarną. Jest po prostu "kozak". Nawt na mojej cieniutkiej rączce prezentuje sie genialnie. Sklep chyba solidny bo oprócz szwankującej poczty wszystko poszło jak trzeba. A przy cenie dolara to ja bym brał właśnie z azji.

To ja sie kulturalnie pytam : gdzie są zdjęcia :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie gdzie zdjęcia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet nie podał dokładnego linka, który model kupił!

-1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja polecam Orienta. U mnie od wczoraj :) W tej cenie nie kupisz zegarka mówię oczywiście za granicami bo w PL ponad 2k :

NKgfhok.jpg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wiem w, Polsce powyżej 2k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak za drogo ;)

Pewnie :) ostatnie tanie M-Force sam wykupiłeś.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam prosze mi pomóc mam STEINHART TRITON 100 ATM DLC ale bardzo mi sie podoba Orient SEL06001B0 Diver Automatic M-Force jakiś porównanie który lepszy ładniejszy dokładniejszy bardziej czytelny itd. Bo ORIENTA M FORCE na żywo niewidziałem dzieki z góry pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.