Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

szymon__k

Moja nowa stronka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich kolegów i koleżanki:)

Mam nadzieje że nie zostanie to odebrane jako próba reklamy... Odebrałem właśnie moją nową stronę co prawda nie dotyczy ona zegarków ale w tym dziale rozmawiamy o wszystkim:)

Chciałbym was prosić o wszelkie sugestie i opinie dotyczące strony. Jest jeszcze kilka rzeczy do zrobienia i wszelkie uwagi będą bardzo cenne:)

www.weddphotography.pl

Pozdrawiam

Szymon

“There are far, far better things ahead than any we leave behind.” C.S. Lewis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okrutnie ciężko ładują się zdjęcia... Jako, że w lecie czeka mnie taka przyjemność chciałem pooglądać portrety... Ale po dwu odpuściłem... Musiałbym poświęcić na to cały wieczór... Ale może to wina kompa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krytyka mam nadzieję konstruktywna: otóż, primo: zrezygnowałbym z flaszki bo podejrzewam bardziej cieszy Ciebie niż potencjalnych odwiedzających stronkę (wkurza,że długo się ładuje i wszystko chodzi wolniej), secundo: powiesiłbym zdjęcia w mniejszej rozdzielczości z możliwością otworzenia cięższej wersji w pop-upie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

całą strona wykonana jest xml-u więc to zmienić będzie ciężko:) co do szybkości to u siebie tego nie zauważyłem ale dzięki za uwagi zobaczę co da się z tym zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co mnie jako potencjalnego klienta albo poprostu szperacza internetowego denerwuje.

1. pierwszy etap ładowania strony. Wygląda to jak intro ale nim nie jest i nie da się tego pominąc.

2. Potem pojawia sie slajd i jak ktoś nie ma czasu to zanim zdąży się zorientować że manu rozwija się z dołu to zamknie stronę. NA początku strony zamiast czarno-białych slajdów dałbym w sephi - ale to moje subiektywne odczucia.

Strona www powinna zawierać jak najwięcej informacji łatwo dostepnych. Wydaje mi się, że ten waski pasek na dole na sprawy merytoryczne to za mało. Wiem, że przesłaniem strony jest pokazanie fajnych zdjęć jakie robisz ale jednak to mi przeszkadza w Twojej stronie. Dodatkowo wydaje mi się, że strona działa za wolno.

To tytułem moich uwag :) Sorry za tak krytyczne spojrzenie :) Nie mam złych intencji tylko dobre. No i wszystkie oceny są subiektywne

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stronka fajna, pododba mi się ( mówi to informatyk ze spec. web design :])...Mnie takie stronki nie denerwują ale tak jak koledzy napisali chyba czesc starszych internautow nie bedzie umiala sie odnalesc na niej. Musimy pamietac ze w wielu domach są bardzo kiepskie łącza internetowe i to ladowanie wszystkiego mzoe zniechecic. Hmmm warto zrobic cos aby przyspieszyc dzialanie ale sam projekt jest OK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za uwagi wszytkie są cenne:) strona miała być w zamyśle nowoczesna i odbiegająca od ślubnych standardów i liczę się z tym że nie wszystkim takie rozwiązania przypadną do gustu. Postaram się odchudzić zdjęcia ale zależy mi na wysokiej jakości zdjęć więc muszę znaleźć ten kompromis pomiędzy szybkością działania i jakością...

Co do treści merytorycznych to takich jeszcze przybędzie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ładowania się zdjęc i w ogóle "szybkości strony" - średni poziom. Przy wolnym łączu może drażnić, dla mnie - do przyjęcia.

Układ strony, grafika, estetyka, czytelnosć - wg mnie ok. Nie ma problemów z przegladaniem. Menu wg mnie dosyc intuicyjne i przyjazne. Co do strony - zdecydowanie mi sie podoba. Sama nazwa strony - do dyskusji. Nie wiem, czy łatwo będzie Cie odnaleźć.

A zdjecia robisz ładne. Jeśli przyjdzie mi do głowy ożenić się, to adres www mam :)

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jakieś słabe łącza koledzy macie. U mnie wszystko ładuje się w mig, praktycznie bez czekania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy mojej prędkości netu 1 Mb/s masakra, po 3 zdjęciach wyszedłem, a zapowiadało się całkiem fajnie. Adres strony nic nie mówiący.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Przy mojej prędkości netu 1 Mb/s masakra, po 3 zdjęciach wyszedłem, a zapowiadało się całkiem fajnie. Adres strony nic nie mówiący.

Aha, no to już wiem o co chodzi. Ja mam normalnie 8 megabitów, a przed 23 włącza mi się 16. Stąd wszystko tak szybko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co mnie jako potencjalnego klienta albo poprostu szperacza internetowego denerwuje.

1. pierwszy etap ładowania strony. Wygląda to jak intro ale nim nie jest i nie da się tego pominąc.

2. Potem pojawia sie slajd i jak ktoś nie ma czasu to zanim zdąży się zorientować że manu rozwija się z dołu to zamknie stronę.

Tu się przyłączę do wypowiedzi :)

tak samo, do do szybkości ja nie miałem problemu ale mam szybkie łącze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strona działa bez problemu. Ładowanie zdjęć to 2-3s,a mam 1Mb/s.

Akurat zaczynam rozglądać się za fotografem :)

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI,

JESTEM TYLKO JA"

Śmierć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja również, jako grafik, się wypowiem.

Mi się podoba. Jest czytelnie, chodzi poprawnie (szybko jak na taki format fotografii).

MENU jest bardzo dobrze wkomponowane w całość (nie wszystko musi być na środku strony wielkimi literami koledzy).

Zdjęcia super, jest kilka perełek. Jak porównuje to ze zdjęciami ze ślubu moich przyjaciół - to nie ma porównania. Gdybym wiedział wcześniej, do Ciebie bym dzwonił.

Ogólnie ja nie mam większych zastrzeżeń, oprócz tego, że nie do końca wszystko jeszcze działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Cię trochę pocieszę. Bo wczoraj faktycznie ładowało się to dość wolno. Ale dzisiaj ładuje się bardzo szybko. Ja myślę, że to było spowodowane jakąś anormalną sytuacją związaną z atakiem zimy i nadmiernym obciążeniem łącz. Szybkość ładowania strony zależy nie tylko od przyłącza klienta do sieci, ale również od sytuacji całej infrastruktury na linii serwer-klient.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja Cię trochę pocieszę. Bo wczoraj faktycznie ładowało się to dość wolno. Ale dzisiaj ładuje się bardzo szybko. Ja myślę, że to było spowodowane jakąś anormalną sytuacją związaną z atakiem zimy i nadmiernym obciążeniem łącz. Szybkość ładowania strony zależy nie tylko od przyłącza klienta do sieci, ale również od sytuacji całej infrastruktury na linii serwer-klient.

Potwierdzam, dziś stronka ładuje się zupełnie normalnie. Można w spokoju przeglądać. A nie zmieniałem łącza od wczoraj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje wszystkim za poświęcony czas!:) Trochę uspokoiliście mnie tą szybkością bo nie chciałbym za bardzo zmniejszać jakości zdjęć...

Jeszcze prace- poprawki trwają więc mam nadzieje że będzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie a czemu pytasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z czystej ciekawości

Sam tam jestem i widzę, że tu kolega "po fachu" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie jakiś świeży pomysł na fotki ślubne.

Widziałem już wiele stron o podobnej tematyce, a ta mi się podoba.

Uwagi:

1. slideshow za wolno zmienia fotki

2. koniecznie napisz coś o sobie

Powodzenia dla kolejnego kolegi po fachu :)

Coś się kończy, coś się zaczyna..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.