Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

calmdabtuz

Dzieci z Zespołem Downa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Wiem że to nie jest temat ani miły, łatwy ani przyjemny.Nie za bardzo wiem gdzie taki temat umieścić.

Jest nas prawie 13 tysięcy.

Może tu na Forum są rodzice takich dzieci.

Mój Syn ma 12 lat ( Mikołaj ) i jest dzieckiem z Zespołem Dawna.

Dwa tygodnie temu miał I Komunię Św. i było to dla nas rodziców bardzo poważne wydarzenie.

Temat zakładam po to żeby Rodzice takich dzieci mogli się wymieniać doświadczeniem i spostrzeżeniami na temat naszych pociech.

Jeśli ta forma jest zbyt otwarta proponuje kontakt na PW.

Pozdrawiam.

Dariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Wiem że to nie jest temat ani miły, łatwy ani przyjemny.Nie za bardzo wiem gdzie taki temat umieścić.

Jest nas prawie 13 tysięcy.

Może tu na Forum są rodzice takich dzieci.

Mój Syn ma 12 lat ( Mikołaj ) i jest dzieckiem z Zespołem Dawna.

Dwa tygodnie temu miał I Komunię Św. i było to dla nas rodziców bardzo poważne wydarzenie.

Temat zakładam po to żeby Rodzice takich dzieci mogli się wymieniać doświadczeniem i spostrzeżeniami na temat naszych pociech.

Jeśli ta forma jest zbyt otwarta proponuje kontakt na PW.

Pozdrawiam.

Dariusz

Przepraszam za cynizm (taki się urodziłem niestety) w moich wypowiedziach ale jak można nie znac prawidłowej nazwy schorzenia 12 letniego dziecka? Mogę popytac , mój kolega ma brata z zespołem Downa i rozwija się emocjonalnie zupełnie w porządku. Bariery tworzą ludzie a nie choroby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cynizm jest tu jak najbardziej nie na miejscu,powiem więcej-jest bardzo niestosowny,bo to,że kolega calmdabtuz zamiast literki "o" napisał literkę "a" o niczym nie świadczy. Może to zwykła literówka,może kolega pisał pod wpływem emocji. Nie to jest tu chyba najważniejsze,prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawda !

"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje dla Mikołaja z okazji I Komunii! Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

Przepraszam za cynizm (taki się urodziłem niestety) w moich wypowiedziach ale jak można nie znac prawidłowej nazwy schorzenia 12 letniego dziecka?

Nie przesadzasz aby ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kolegę co ma brata starszego od siebie o 15 lat i właśnie jest dotknięty tym schorzeniem ... ale czy oni są jacyś gorsi ? Wydaje mi się że pewnych rzeczy po prostu ciut dłużej się uczą i juz.

Nie ich wina że tacy się rodzą, ale powiem wam że jak na 35 latka z zespołem downa radzi sobie i jest całkiem samodzielny, fakt dłuuugo się uczył, ale załapał i działa jak każdy normalny ZDROWY człowiek !

Kiedyś słyszałem stwierdzenie że "tacy" to nie potrafią czerpać z życia i tylko egzystują ... Nie prawda ! Wspomniany kolega ma swoje ulubione zespoły, chodzi na koncerty i potrafi bawić się jak wszyscy.

Ponoć muzyka jest dobrym terapeutą w takim przypadku.

Czuje, odczuwa -nawet zakochał się niedawno i stara się zarywać do swojej koleżanki z ośrodka pomocy osobom upośledzonym i dzieli się przeżyciami z romansów :lol:

Widzę również że ludzie często traktują osoby z zespołem downa jak autystycznych, co mnie osobiście bardzo wkurw..a bo to są dwie różne rzeczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisuje sie pod tym co napisał Jimi jednak wydaje mi się że to jest forum zegarkowe a nie inne. I założę się że jest mnóstwo miejsc gdzie można popisać o tym co interesuje Calmadaptuz.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisuje sie pod tym co napisał Jimi jednak wydaje mi się że to jest forum zegarkowe a nie inne. I założę się że jest mnóstwo miejsc gdzie można popisać o tym co interesuje Calmadaptuz.

Moim zdaniem to jest jak najbardziej odpowiedni dział i jeżeli ten temat ma pomóc Calmdabtuz'owi to dlaczego nie miałby go zamieszczać.

Pojawiają się tu tematy zupełnie błahe jak i całkiem poważne (do jakich należy zaliczyć ten). W końcu po to jest subforum "PO GODZINACH", żeby rozmawiać również o innej tematyce niż tylko zegarkowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breitling, popatrz o jakich bzdurach piszemy na nie jest ok czy jest ok? Jesteśmy jakąś społecznością w której na subforach mówimy o róznych rzeczach, o ważniejszych i mniej ważnych. uważam, ze to właściwe miejsce i chętnie poczytam o trudnościach życiowych innych kolegów.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość (wszystkie?) fora są po to żeby grupa ludzi mogła wymieniać się spostrzeżeniami,opiniami i pomagała sobie w różnych kwestiach więc nie za bardzo rozumiem niechęć kolegów do tego tematu.Wszędzie na forach są też takie działy jak ten choć różnie nazywane (Off-Topic,Hyde Park etc.) właśnie po to żeby można było tworzyć dowolne tematy,nie zawsze ściśle związane z profilem danego forum.Jeśli komuś dany temat nie pasuje lub nie interesuje to po prostu nie zagląda a nie nawołuje do zamknięcia.Proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest, nie sądzę by było konieczne żeby kolega calmdabtus poszukał sobie forum dziecizzespołemdowna.pl, nieprawdaż? To jest jego forum, tu ma kumpli i z nimi chce rozmawiać na przeznaczonym do tego dziale. A tak nawiasem mówiąc zdarza mi się że jak rozmawiam z kimś o wybitnym umyśle z szybkim "procesorem" to wydaje mi się wtedy że to ja mam zespół Downa.

życie jest za krótkie żyby mieć tylko jeden zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie racje, w końcu chyba po to jest dział "po godzinach". To odpowiednie miejsce żeby rozmawiać o tej sprawie jak i każdych innych. Przepraszam za poprzednią wypowiedź, pomyliłem się :rolleyes:

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja.

Masz dziecko z Zespołem Downa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem tylko sympatykiem forum, ale popieram w całej rozciągłości wniosek.

Żadnych ceregieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tylu uzytkownikow jeden debil musi sie trafic. Statystyka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieci nie mam ale gram w tym zespole pierwszą partię na bębnach, trzymając trąbkę czarą do góry. przepraszam ;)

Więc nie myliłem się co do Twojej debilnej wypowiedzi, ale wolałem zapytać.

Ty jesteś po prostu idiotą, nie myl pojęć.

Proszę moderatora o usunięcie zbędnych postów z tego tematu i również wnioskuję o bana za tak debilne wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.