Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mariooo

BREITLING for BENTLEY

Rekomendowane odpowiedzi

witam od kilku lat jestem posiadaczem modelu A 25362 chcialbym sie dowiedziec czy nie jest on podróbka w jaki sposób moge to sprawdzic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wklej zdjęcia.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam od kilku lat jestem posiadaczem modelu A 25362 chcialbym sie dowiedziec czy nie jest on podróbka w jaki sposób moge to sprawdzic ?

masz Brajtka i nie znasz pochodzenia? nie wiesz CO, od kogo i gdzie nabyłeś? w takim wypadku stawiam 99%, że podróba bez zdjęć - ale wklej, zwłaszcza dekiel i mechanizm, to rozwieje wątpliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek znalazła kobieta na myjni w aucie które sciagnełem z niemiec . taki chyba mały gratis :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz Brajtka i nie znasz pochodzenia? nie wiesz CO, od kogo i gdzie nabyłeś? w takim wypadku stawiam 99%, że podróba bez zdjęć - ale wklej, zwłaszcza dekiel i mechanizm, to rozwieje wątpliwości

Nie bądź taki okrutny :). W końcu różnie w życiu bywa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek znalazła kobieta na myjni w aucie które sciagnełem z niemiec . taki chyba mały gratis :)

W takim razie chyba fake :)

Ale bez zdjęć jak bez ręki. Jak to mówią :)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba częsty przypadek... pociąg, park, łazienka, basen, teraz myjnia.

Może by tak założyć osobny temat gdzie szukać zegarków o sporej wartości? Pociąg z Gdańska do Warszawy to teraz ponad 8 godzin podróży. W tym czasie da sie przeszukać kilka wagonów;)

Życzę wszystkim szczęścia w poszukiwanaich;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może by tak założyć osobny temat gdzie szukać zegarków o sporej wartości? Pociąg z Gdańska do Warszawy to teraz ponad 8 godzin podróży. W tym czasie da sie przeszukać kilka wagonów;)

W wagonach pozostają przeważnie telefony i laptopy, zegarki rzadko. Co jest najdziwniejsze, po wiele z nich właściciele wcale się nie zgłaszają i sami do nich dzwonimy lub do ich znajomych z listy kontaktów. Co znajdują rewidenci taboru na stacjach końcowych lub firma sprzątajaca, to już ich slodka tajemnica, ale nieczęsto zgłaszają przypadki odnalezienia zegarków.

[wysłane z mojego Atari 65XE]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wiadomo, najlatwiej "znalezc" zegarek na lotnisku. Najlepiej jak nikt nie patrzy albo sie ktos zagapi. W koncu zasada 5 sek nie dotyczy tylko jedzenia spadajacego na podloge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...W smochodzie zakupionym z drugiej ręki znalazłem płytę Pearl Jam.

Niestety, nie była oryginalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zegarek leżał luzem i nie był umocowany do walającej się po bagażniku ręki, raczej nie jest autentyczny. Ale kilka miłych niespodzianek już mieliśmy. Zamieść zdjęcia.

pozdrawiam,

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie został znaleziony na podłodze koło tylnej kanapy stosunkowo nowego Rolls'a, to zapomnij, że oryginał.

Lubię divery, nie lubię chronografów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...w aucie które sciagnełem z niemiec..

BENTLEY ??

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzymam kciuki, żeby okazał się oryginalny :) Chętnie dodam zegarek z taką historią do mojej kolekcji linków :)

Czekamy na jak najwyraźniejsze zdjęcia! :)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie tylko takie mogę wam zaprezentować jutro postaram się wpaść do kumpla i zrobić na profesjonalnej lustrzance jakieś zdjątka :)

post-47146-0-34373600-1329421784_thumb.jpg

post-47146-0-68245300-1329421820_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To podróbka z chińskim mechanizmem

Lubię małe zegarki…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musisz iść do kumpla. MASAKRYCZNA podróba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na razie tylko takie mogę wam zaprezentować jutro postaram się wpaść do kumpla i zrobić na profesjonalnej lustrzance jakieś zdjątka :)

Lepiej wpadnij do kowala :)

Pozdrawiam,
Zbyszek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jutro postaram się wpaść do kumpla i zrobić na profesjonalnej lustrzance jakieś zdjątka :)

obędzie się :)

strasznie brzydka i tandetna podróba, chyba jedna z bardziej popularnych

Edit.

"Manufactured in switchinternet"?

:) :) :) :) :) :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość non4me

Da sie ?? Da sie?? :):D:D

http://www.rp.pl/artykul/82678,812691-Zloty-Rolex-w-studzience-kanalizacyjnej.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz rozumiem dlaczego nie znalazłem go z obciętą ręką :) Teraz napiszcie mi tylko po czym poznać orginał od podróbki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz napiszcie mi tylko po czym poznać orginał od podróbki ?

ano chociażby po tym, że taki model nie istnieje

Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę Breitling for Bentley i zobaczyć, jak wyglądają takie zegarki.

To co posiadasz, to podróbka kilku różnych Brajtków z serii Navitimer:

- chrono (chociaż tu chrono nie ma, ale kompozycja tarczy jak w chrono + mała sekunda pomiędzy osią, a dziurbilionem)

- fazy księżyca (do tego dołożona opcja GMT), a tej wersji Navitimer ma inną kompozycję + chronograf

- imitacja turbillona (ta dziura w tarczy ze złotym plastikiem)

Czyli masz podróbkę 3 zmieszanych ze sobą Navitimerów i nazwaną Brajtek for Bentley special edyszyn, a do tego wyprodukowane w switchinternet (gdzie by to nie było).

Nie muszę oczywiście pisać o jakości, spasowaniu, użytych materiałach itd itp.

Na przyszłość - google --> dobre zdjęcie --> porównujemy i odpowiedź gotowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano chociażby po tym, że taki model nie istnieje

..........Na przyszłość - google --> dobre zdjęcie --> porównujemy i odpowiedź gotowa

Oczywiscie że sprawdzałem, szukałem. Tylko wiecie 3/4 z tych osób twierdzi że ich to orginał :) a ja chciałem mieć pewność :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.