Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

krzysiekjarzyna

zegarek okolo 2000pln

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam zamiar kupić zegarek za cenę około 2000pln.

Cechy:

- automat

- do garnituru

- na pasku

- najlepiej szwajcarski

Wybrałem kilka modeli

CEDRTINA DS-1

EPOS 3386

EDOX Les Vauberts 85005 3 NIN

F CONSTANT CLEAR VISION AUTOMATIC

MOD: NIE WKLEJAMY LINKÓW !!!!

jeżeli macie jakieś inne typy to proszę o pomoc.

DZIEKI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki jakie podałeś, to niezłe marki z wyjątkiem Cimiera, model jaki załączyłeś jest kwarcem - napisałeś, że szukasz automatu. Poza tym o Cimierze nic nie wiem.. w zasadzie to pierwszy raz widzę go na oczy. Co do Eposów, to ja szukałbym tutaj czegoś z pełną tarczą - fajne zegareczki.

Zapoznaj się też trochę z tymi poszukiwaniami: KLIK

Osobiście gdybym kupował klasyka za 2k chyba skusiłbym się na Stowe Marine Automatic - to niszowa marka, no i nie Szwajcar: KLIK

Ostatnio wpadają mi w oko klasyczne do bólu zegarki Aerowatch, ale nie wiem jak stoją cenowo.

All That You Can't Live Behind

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zegarki jakie podałeś, to niezłe marki z wyjątkiem Cimiera, model jaki załączyłeś jest kwarcem - napisałeś, że szukasz automatu. Poza tym o Cimierze nic nie wiem.. w zasadzie to pierwszy raz widzę go na oczy. Co do Eposów, to ja szukałbym tutaj czegoś z pełną tarczą - fajne zegareczki.

Zapoznaj się też trochę z tymi poszukiwaniami: KLIK

Osobiście gdybym kupował klasyka za 2k chyba skusiłbym się na Stowe Marine Automatic - to niszowa marka, no i nie Szwajcar: KLIK

Ostatnio wpadają mi w oko klasyczne do bólu zegarki Aerowatch, ale nie wiem jak stoją cenowo.

Cimier wywalony - dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
podoba mi sie ta Davosa

polecasz jakiś sklep?

Tak,

Polecam użytkownika TIK TAK. Ja miałem taką:

post-19120-0-25177900-1331082933.jpg

Była rewelacyjna.

Pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-25365-0-41563200-1331082934.jpg

Sejo chyba droższy...No tak 2,5 kafla do trzech raczej

"Billy: -I'm scared Poncho.

Poncho: -Bullshit. You ain't afraid of no man.

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zegarki jakie podałeś, to niezłe marki z wyjątkiem Cimiera

Halo,halo!Jak to nie znasz Cimiera?!Rozumiem,kwarc out!Ale nie ściemniaj, że Cimier to lipa w porównaniu z resztą.Ja się w tym w pełni nie zgodzę,mogę dyskutować,ale żeby taka ignorancja i odrazu won ;)

Billy: -There's something out there waiting for us, and it ain't no man. We're all gonna die..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To trzeba się dowiedzieć zanim się poleci komuś ;) Jak Krzyś Jerzyna ze Szczecina (żarcik,proszę Krzysiek nie obraź się) będzie miał 2 i pół kafla to polecam też Aerowatch. No chyba,że dozbiera :P Pomożemy mu przekroczyć budżet!Ach,no i super zestawienie sikorów za półtora tysia kolega dokonał.Brawo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-25365-0-31654300-1331082936.jpg

Ale w pyte Davosa!!!Czad jak IWC Portuguese Vintage ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To trzeba się dowiedzieć zanim się poleci komuś ;) Jak Krzyś Jerzyna ze Szczecina (żarcik,proszę Krzysiek nie obraź się) będzie miał 2 i pół kafla to polecam też Aerowatch. No chyba,że dozbiera :P Pomożemy mu przekroczyć budżet!Ach,no i super zestawienie sikorów za półtora tysia kolega dokonał.Brawo!

mam 2000pln i nie więcej. taka karma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

mam zamiar kupić zegarek za cenę około 2000pln.

Cechy:

- automat

- do garnituru

- na pasku

- najlepiej szwajcarski

Wybrałem kilka modeli

EPOS 3386

jeżeli macie jakieś inne typy to proszę o pomoc.

DZIEKI

Hmmm...szkoda, że nie starczy na Eposa 3387 - moim zdaniem najładniejszy.

Z podanych przez Ciebie oglądałem na żywo dwa - Edoxa i Certinę. Certina wywarła na mnie lepsze wrażenie (może to śmiesznie zabrzmi, ale Edoxy w tej cenie sprawiają wrażenie za delikatnych) . Ale to oczywiście kwestia gustu.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nie mów, że masz już Aerowatch? :P Bo skoro polecasz, to pewnie sprawdziłeś? :D

W każdym razie jeśli już masz Aero, to dawaj foty, bo ładnuitkie są te zegarki.

A co do Cimiera, to czuję się usprawiedliwiony - zegarków tych chyba(?) na oczy nie widziałem. Ambasadorów marki poznałem za sprawą Cimerowej strony internetowej, a w forumowym pojedynku Cimier przegrał z kretesem z Atlanticiem. Jeśli uważasz, że marka (rozumiana w sensie szeroko rozumianego 'prestiżu') jest warta wydania 2000 PLN, to Ok. Za Twoją uwagą apeluję do kolegi o nie usuwanie z listy zakupów Cimiera - rozważ tylko czy 2k chcesz zapłacić za kwarcowe chrono.

Abstrahując od wszystkiego, kolekcja Cimiera zwyczajnie nie trafia w mój gust, dlatego ja poleciłem Stowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co do Eposów, to ja szukałbym tutaj czegoś z pełną tarczą - fajne zegareczki.

Kolega krzysiekjarzyna wymienił w pierwszym poście Eposa właśnie z pełną tarczą ;)

Hmmm...szkoda, że nie starczy na Eposa 3387 - moim zdaniem najładniejszy.

Szkoda to by było nie spytać TIK TAKA czy starczy :P

Z kolekcji Eposa warto też rozważyć klasyczny model do garnituru: 3372 (dostępny w kilku wersjach)

post-7884-0-93898600-1331082955.jpg

"Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega krzysiekjarzyna wymienił w pierwszym poście Eposa właśnie z pełną tarczą ;)

Kolega krzysiekjarzyna w pierwszej wersji swojego posta podał linka do "dziurkowanej" kolekcji Eposa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega krzysiekjarzyna w pierwotnej wersji swojego posta podał linka do "dzuirkowatej" kolekcji Eposa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kolega krzysiekjarzyna w pierwotnej wersji swojego posta podał linka do "dzuirkowatej" kolekcji Eposa ;)

Historii edycji nie widać więc przepraszam za skierownie uwagi na ten fakt :P

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Tissot wygląda bardzo dostojnie, imho dla dystyngowanego pana w wieku... Oczywiście jeżeli się podoba, to...

w każdym razie - robiłeś testy nadgarstkowe? Bo np. ten epos 3386 jest dość gruby, mierzyłem niedawno, i byłby problem, żeby wszedł pod mankiet, jeżeli ten jest wąski, co zdarza się w koszulach, zwłaszcza slim fit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
robiłeś testy nadgarstkowe? Bo np. ten epos 3386 jest dość gruby, mierzyłem niedawno, i byłby problem, żeby wszedł pod mankiet, jeżeli ten jest wąski, co zdarza się w koszulach, zwłaszcza slim fit

to prawda, cała kolekcja Sophistiquee to grubość koperty 11 mm i więcej, jest ciasno pod szytymi wąsko mankietami, można nie zapinać jednego skrajnego guzika jeśli są dwa. Lecz nawet ciasny mankiet - jeżeli jest na spinki - można 'poluzować' spinką o zapięciu na długim 'ramieniu'.

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tego seiko premier automatic można na jebaju za coś poniżej 600$ wyrwać tylko że na bransoletce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bo skoro polecasz, to pewnie sprawdziłeś? ;)

Nie mam jeszcze,tak sprawdziłem.

a w forumowym pojedynku Cimier przegrał z kretesem z Atlanticiem.

Forum to nie wyrocznia...

Jeśli uważasz, że marka (rozumiana w sensie szeroko rozumianego 'prestiżu') jest warta wydania 2000 PLN, to Ok.

Zależy za kórego?

rozważ tylko czy 2k chcesz zapłacić za kwarcowe chrono.

Nie chce,napisałem kwarc out.

dlatego ja poleciłem Stowe.

Ja też.A masz,że polecasz? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to prawda, cała kolekcja Sophistiquee to grubość koperty 11 mm i więcej, jest ciasno pod szytymi wąsko mankietami, można nie zapinać jednego skrajnego guzika jeśli są dwa. Lecz nawet ciasny mankiet - jeżeli jest na spinki - można 'poluzować' spinką o zapięciu na długim 'ramieniu'.

chodzę głównie w ubraniach casual, ale czasami i w gajerku. Jestem raczej dużym facetem wiec i koszule mam trochę luźniejsze wiec Eposik się mieści. dziś idę robić testy;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chodzę głównie w ubraniach casual, ale czasami i w gajerku. Jestem raczej dużym facetem wiec i koszule mam trochę luźniejsze wiec Eposik się mieści. dziś idę robić testy;-)

To życzę udanych testów ;)

Jeżeli zdecydujesz się na Eposa to rekomenduje model właśnie z kolekcji Sophistiquee :P

pozdrowienia, Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.