Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

FRANK

Nasze pracownie renowatorskie-zegarmistrzowskie i odwrotnie

Rekomendowane odpowiedzi

Mieszkańcy to GB , Junghans , Dufa, FSM , fabrikmarke,  kienzle i inne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubimy wszystkie te manufaktury ( i wiele innych też). Są bardzo... smaczne! Mechanizmy tolerujemy, chociaż wolimy te bez gongów, bo jak tu jeść z przyjemnością, gdy nad głową coś bimboli! Ale na przednówku nie wybrzydzamy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem z jakiego zegara masz takie wspaniałe okazy robali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mateusz,czy Ty robisz renowacje tych zegarów w tym garażu?czy po prostu je sprzedajesz?bo z narzedzi to widzę WD40 i wiertarki.... a i z jakiego powodu mamy pisać do Ciebie meile?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mateusz,czy Ty robisz renowacje tych zegarów w tym garażu?czy po prostu je sprzedajesz?bo z narzedzi to widzę WD40 i wiertarki.... a i z jakiego powodu mamy pisać do Ciebie meile?

Eh, te retoryczne pytania...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh te  narzędzia nie służą do naprawy zegarów na szczęście a do remontu drugiego pomieszczenia , a zegarkami handluje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojjjj...to chyba z nami kolega nie pohandlujesz, bo na fotach panie suuusza...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsumowując nie pracownia ,a po prostu dziupla. :)P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich,

a to moje niewielkie miejsce do pracy z zegarami.

2h0c.jpg

nvnq.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee, profeska, porządeczek jak ta lala... Ja nie potrafię sprzątać, zawsze w bajzlu siedzę...

Mam takie spostrzeżenie, wiele lat smażyłem sobie czoło o lampę oświetlającą miejsce pracy. Do momentu gdy zaszalałem i za całe 60 zł kupiłem żarówkę LED emitującą ilości światła odpowiadającą żarówce tradycyjnej 60W. Najważniejsze zaś w tym jest to, że lampa jest po prostu zimna i nie smażę już sobie czoła, polecam.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stawko widzę,że masz miły przytulny kącik.Muszę sobie kupić taki zestaw szufladek na części i srubki.Gdzie kupiłeś ten zestaw szufladek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porządek to tak trochę do zdjęcia.

Szufladki kupiłem w sklepie z narzędziami. Można je dowolnie rozbudowywać w górę i na boki. Są rzeczywiście bardzo przydatne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieźle wyposażony ten warsztacik. Tylko siedzieć i spełniać się w swojej pasji. Gratuluję.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i proszę bardzo, taka ładna pracownia jest w Piasecznie, w mieście które znam tak dobrze jak własną kieszeń. :) 

Stawko, duże zegary też robisz?

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za miłe słowa.

Zajmuje się tylko dużymi zegarami i budzikami. Zegarki kieszonkowe, nie mówiąc o naręcznych są dla mnie zdecydowanie zbyt małe.  Moim hobby jest dłubanie w werkach, naprawa skrzyń zegarów mniej mnie interesuje.

Dziadek, zapraszam w odwiedziny przy okazji wizyty w Piasecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Dziadek nie musi odwiedzać Piaseczna... On tam chyba mieszka? ;)  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam bardzo, ale moja wioska w której mieszkam, nie nazywa się Piaseczno. 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy czekam może pokarzecie swoje biurka zegarmistrzowskie.Mam zamiar sobie kupić biurko zegarmistrzowskie a nie wiem jakie jest najlepsze.Mój kolega zegarmistrz sprawił  sobie nowe biurko ,które wykonała mu firma wykonująca meble.Twierdzi,że biurko powinno być wyższe od normalnego dopasowane do wzrostu (wysokości) pracującej osoby przy nim.Eliminuje to skrzywienia kręgosłupa i bule pleców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawy temat. Jakie tak na prawdę powinno być biurko (stolik) do prac zegarmistrzowskich. To, że jest wyższe to pewnik ( jakie wysokie), ale czy powinno spełniać jakieś dodatkowe funkcje?

Może jakieś fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmierzyłem, moje ma wysokość 89 cm i dla mnie jest ok.

A co do pracowni, jej wyposażanie i rozwijanie jest, przynajmniej dla mnie, nie mniejszą frajdą niż sama naprawa zegarów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje. Profesjonalizm, takie określenie przychodzi mi do głowy po obejrzeniu zdjęć. Pozytywnie zazdroszczę i wiedzy i wyposażenia, nie mówiąc już o kolekcji.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziadek,jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego azylu  ,ale tez o umiejętności wypracowania sobie czasu na swoje przyjemności  czego zawsze mi brakuje , ale mam przewagę w kotach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.