mateusz2094 0 #26 Napisano 26 Stycznia 2014 Mieszkańcy to GB , Junghans , Dufa, FSM , fabrikmarke, kienzle i inne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #27 Napisano 26 Stycznia 2014 Lubimy wszystkie te manufaktury ( i wiele innych też). Są bardzo... smaczne! Mechanizmy tolerujemy, chociaż wolimy te bez gongów, bo jak tu jeść z przyjemnością, gdy nad głową coś bimboli! Ale na przednówku nie wybrzydzamy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 297 #28 Napisano 28 Stycznia 2014 Mieszkańcy to GB , Junghans , Dufa, FSM , fabrikmarke, kienzle i inne Pytałem z jakiego zegara masz takie wspaniałe okazy robali? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 989 #29 Napisano 28 Stycznia 2014 Mieszkańcy to GB , Junghans , Dufa, FSM , fabrikmarke, kienzle i inne Mateusz,czy Ty robisz renowacje tych zegarów w tym garażu?czy po prostu je sprzedajesz?bo z narzedzi to widzę WD40 i wiertarki.... a i z jakiego powodu mamy pisać do Ciebie meile? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #30 Napisano 28 Stycznia 2014 Mateusz,czy Ty robisz renowacje tych zegarów w tym garażu?czy po prostu je sprzedajesz?bo z narzedzi to widzę WD40 i wiertarki.... a i z jakiego powodu mamy pisać do Ciebie meile? Eh, te retoryczne pytania... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateusz2094 0 #31 Napisano 28 Stycznia 2014 heh te narzędzia nie służą do naprawy zegarów na szczęście a do remontu drugiego pomieszczenia , a zegarkami handluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #32 Napisano 28 Stycznia 2014 Ojjjj...to chyba z nami kolega nie pohandlujesz, bo na fotach panie suuusza... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #33 Napisano 28 Stycznia 2014 Podsumowując nie pracownia ,a po prostu dziupla. :)P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stawko 26 #34 Napisano 28 Stycznia 2014 Witam wszystkich, a to moje niewielkie miejsce do pracy z zegarami. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #35 Napisano 28 Stycznia 2014 Eeee, profeska, porządeczek jak ta lala... Ja nie potrafię sprzątać, zawsze w bajzlu siedzę... Mam takie spostrzeżenie, wiele lat smażyłem sobie czoło o lampę oświetlającą miejsce pracy. Do momentu gdy zaszalałem i za całe 60 zł kupiłem żarówkę LED emitującą ilości światła odpowiadającą żarówce tradycyjnej 60W. Najważniejsze zaś w tym jest to, że lampa jest po prostu zimna i nie smażę już sobie czoła, polecam. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #36 Napisano 28 Stycznia 2014 Stawko widzę,że masz miły przytulny kącik.Muszę sobie kupić taki zestaw szufladek na części i srubki.Gdzie kupiłeś ten zestaw szufladek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stawko 26 #37 Napisano 28 Stycznia 2014 Porządek to tak trochę do zdjęcia.Szufladki kupiłem w sklepie z narzędziami. Można je dowolnie rozbudowywać w górę i na boki. Są rzeczywiście bardzo przydatne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #38 Napisano 28 Stycznia 2014 Nieźle wyposażony ten warsztacik. Tylko siedzieć i spełniać się w swojej pasji. Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1295 #39 Napisano 28 Stycznia 2014 No i proszę bardzo, taka ładna pracownia jest w Piasecznie, w mieście które znam tak dobrze jak własną kieszeń. Stawko, duże zegary też robisz? 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stawko 26 #40 Napisano 29 Stycznia 2014 Dziękuję za miłe słowa.Zajmuje się tylko dużymi zegarami i budzikami. Zegarki kieszonkowe, nie mówiąc o naręcznych są dla mnie zdecydowanie zbyt małe. Moim hobby jest dłubanie w werkach, naprawa skrzyń zegarów mniej mnie interesuje.Dziadek, zapraszam w odwiedziny przy okazji wizyty w Piasecznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #41 Napisano 29 Stycznia 2014 Ale Dziadek nie musi odwiedzać Piaseczna... On tam chyba mieszka? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1295 #42 Napisano 29 Stycznia 2014 Przepraszam bardzo, ale moja wioska w której mieszkam, nie nazywa się Piaseczno. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #43 Napisano 3 Lutego 2014 Koledzy czekam może pokarzecie swoje biurka zegarmistrzowskie.Mam zamiar sobie kupić biurko zegarmistrzowskie a nie wiem jakie jest najlepsze.Mój kolega zegarmistrz sprawił sobie nowe biurko ,które wykonała mu firma wykonująca meble.Twierdzi,że biurko powinno być wyższe od normalnego dopasowane do wzrostu (wysokości) pracującej osoby przy nim.Eliminuje to skrzywienia kręgosłupa i bule pleców. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #44 Napisano 3 Lutego 2014 Bardzo ciekawy temat. Jakie tak na prawdę powinno być biurko (stolik) do prac zegarmistrzowskich. To, że jest wyższe to pewnik ( jakie wysokie), ale czy powinno spełniać jakieś dodatkowe funkcje?Może jakieś fotki. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stawko 26 #45 Napisano 3 Lutego 2014 Zmierzyłem, moje ma wysokość 89 cm i dla mnie jest ok. A co do pracowni, jej wyposażanie i rozwijanie jest, przynajmniej dla mnie, nie mniejszą frajdą niż sama naprawa zegarów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1295 #46 Napisano 18 Lutego 2014 .... 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1295 #47 Napisano 18 Lutego 2014 .... 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1295 #48 Napisano 18 Lutego 2014 ....... 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #49 Napisano 18 Lutego 2014 Gratulacje. Profesjonalizm, takie określenie przychodzi mi do głowy po obejrzeniu zdjęć. Pozytywnie zazdroszczę i wiedzy i wyposażenia, nie mówiąc już o kolekcji.pozdrawiam 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 989 #50 Napisano 18 Lutego 2014 Dziadek,jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego azylu ,ale tez o umiejętności wypracowania sobie czasu na swoje przyjemności czego zawsze mi brakuje , ale mam przewagę w kotach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach