Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9200 Riseman - czy to już koniec?

Rekomendowane odpowiedzi

A może Mudmana G-9300 chcesz? :P

Gdyby ktoś chciał wymienić Risemana na nowego/nieużywanego Mudmana to pisać :)

Edytowane przez kamilspider

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee muda 9300 sam chce sprzedac:) i jak to zrobie to nowy Rysiek jest moj:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rysiek już niedługo będzie wymierał :P Bierz Rangemana! :D

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy czekasz na spadek cen czy chodzi o jakieś inne stopnie wtajemniczenia? :D

Moim zdaniem Riseman będzie lepszym zegarkiem do użytku na co dzień bo jest mniejszy i swoją budową nie haczy tak o ubrania, no ale przecież do wszystkiego można się przyzwyczaić ;) heh, znam osoby dla których Rangeman jest za mały, a Rysiek to stonka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie a niech tanieje:) jakos do rozmiarow nie przykladam wielkiej wagi,nosze muda za chwile zakladam DW6600 i jest git. Zegar jak mi sie podoba to nosze:) teraz nie daje mi spokoju Rychard:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mam pytanie.

Guzik w Rysku od podswietlenia byl tylko w wersji srebrnej,czy moze były jakies wariacje w tym temacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są inne wersje kolorystyczne 9200 i każda ma inny przycisk podświetlenia. Poszukaj w google grafika jest chyba 9 wersji kolorystycznych od czarnej przez różowe i niebieskie oraz na czarnych z negatywami kończąc,

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra,dobra wystarczy juz tych fotek!...kto chce sprzedac? :):)

Ja ci sprzedam, skąd jesteś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To widzę, że deal ugadany :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mojemu za parę dni stuknie 5 latek (056J). Jak ten czas leci... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak sie trzyma po 5 latach wiernego bycia:) daje rade? U mnie na razie Rysiek mocno wyparł z łapy DW6600 i Muda 9300:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X-Ray możesz powiedzieć jakieś za i przeciw w porównaniu GW-9200 VS G-9300? :)

Mam G-9300 na sprzedanie... bo okazał się jakiś taki nie dla mnie i chciałbym spróbować Risemana. A może ktoś chce się zamienić? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za i przeciw...hmm. Podoba mi sie ten i ten. Mud jest wyraznie wiekszy od ryska,ale dla mnie nie ma to jakiegos wiekszego znaczenia. Jak zegarek mi sie spodoba to jest namietnie noszony:) Na pewno 9200 podoba mi sie z tym,ze mniej haczy przy wkladaniu kurtek,bluz itp. przyciski w rysku chodza duzo lepiej w mudzie trzeba mocno wciskac no i funkcke w 9200 jakos bardziej mi podeszly no ale to juz co kto lubi:) Na dzien dzisiejszy muda chce pogonic(ale tak 50/50) a rysiek i DW6600 zostaja na zawsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też uważam, że w Mudzie te przyciski beznadziejnie ciężko wchodzą, ale za to na pewno przypadkowo się nie wcisną tak jak to bywa w Rangemanie :) A w Ryśku przycisk sensora się Wam nie wciska? Mi w Rangu praktycznie codziennie :/

Czyli muszę polować na Ryszarda jeszcze...

Dobrze, że trafiłem na to forum. Jak byłem mały to bardzo mnie jarały zegarki ręczne i ciągle wydawałem ostatnie grosze na jakieś... w końcu po kilku mniejszych Casio i innych noname zakupiłem DW-290, którego miałem dłuuugo, a później kupiłem G-510D, też go miałem długo, ale zacząłem dłubać przy autach i jednym razem zarysowałem nim auto :D i na jakieś 1-2 lata przestałem w ogóle nosić zegarek :D Później jeszcze miałem inne G, aż teraz mam Ranga, Muda i jeszcze chce Ryśka. Prawdopodobnie jak będę miał 3 to wybiorę 1 najlepszy dla mnie, a resztę sprzedam bo jestem tylko 2 zegarkowcem -jeden na co dzień, a drugi do garniaka.

Mam nadzieję, że nie zrobiłem zbyt dużego OT ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 9200 ten przycisk sensora jest tak schowany głęboko, że nie da się go przypadkowo wcisnąć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam nie ma opcji przez przypadek wcisnac ALTI :) a i na minus Ryska jeszcze to,ze podswietlenie ekranu trwa chyba sekunde i nic z tym nie zrobisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak sie trzyma po 5 latach wiernego bycia:) daje rade? U mnie na razie Rysiek mocno wyparł z łapy DW6600 i Muda 9300:)

Poza wymianą paska żadnych problemów. Aku chyba nigdy nie spadł mi poniżej H. Synchronizuje sie bez problemu (przez 5 lat kilka razy nie złapał sygnału). Złapał parę rysek na szybie (mało widocznych) i kilka blizn na obudowie - jak to G, dodają mu tylko charakteru  :ph34r: Wędrował ze mną po górach, pławił się w słodkich jeziorach, słonych morzach i tarzał po niejednym poligonie. Deszcz, śnieg, mróz i wiatr mu niestraszne. Design, funkcje, wielkość i niezawodność. Słowem - kozak. Odkąd go włożyłem praktycznie 90% czasu jest na ręce. Ściągam go, acz niechętnie tylko do garnituru i munduru wyjściowego. Spośród wszystkich moich zegarów, Rychu ma u mnie dożywocie. Muszę sobie tylko sprawić częsci zamienne, zanim się skończą  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fajnie,ze tak sie trzyma a pasek jak wyzionał ducha? A czesci to raczej nie braknie,bo sporo tego zrobili:) No umnie tez zostaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fajnie,ze tak sie trzyma a pasek jak wyzionał ducha? A czesci to raczej nie braknie,bo sporo tego zrobili:) No umnie tez zostaje.

Pasek pękł po ok 3 latach na zgrzewie przy sprzączce, tam gdzie przechodzi teleskop. Zauważyłem to kiedy padł jeden zgrzew, a drugi był już w połowie. Wolałem nie czekać aż padnie trzeci i wymieniłem pasek. Na razie, póki co, nic sie dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za info bede wiedział gdzie patrzec:) co by mi nie uciekł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi