tarant 2971 #876 Napisano 4 Stycznia 2014 Ależ załóż. A musiałem wybrać mniejsze "zło". Stężenie słowa "Lenzkirch" jest tu kilkukrotnie wyższe niż "Becker". 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #877 Napisano 4 Stycznia 2014 Ależ załóż. A musiałem wybrać mniejsze "zło". Stężenie słowa "Lenzkirch" jest tu kilkukrotnie wyższe niż "Becker".Nie jestem od rządzenia i grzebania na forum. Nie wiem jak to się robi, a nie o wątek mi chodzi, któryś podrozdział musiałem wybrać. Pzdr:)P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #878 Napisano 4 Stycznia 2014 Wszystko co jest w tym temacie o lenzkirchach należałoby przenieść do tematu lenza.Jestem za.Twoje uwagi są trafne . Ale namieszane przez to przeniesienie. Wracam do propozycji otwarcia nowego podrozdziału o zegarach takich jak ten mój. Przecież nie jest to Lenzkirch,ani Becker w czystej formie. Tak temat się rozmył. Wypada po prostu otworzyć nowy temat, jak nie ma gdzie wstawić. Pozdrawiam:)P Wiecie co ? Zacytuję pana od Misia z Okienka. "A teraz drogie dzieci pocałujcie misia w duupę".Dobranoc. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #879 Napisano 4 Stycznia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomass 5 #880 Napisano 4 Stycznia 2014 Fibo, masz u mnie pierwsze miejsce na ripostę roku 2014 (pomimo, że to 4 styczeń). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #881 Napisano 4 Stycznia 2014 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #882 Napisano 4 Stycznia 2014 Wiecie co ? Zacytuję pana od Misia z Okienka. "A teraz drogie dzieci pocałujcie misia w duupę".Dobranoc.Od razu byś chciał żeby Cię całować.Ja Ci postawię na najbliższym spotkaniu dobrą wódkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #883 Napisano 4 Stycznia 2014 Od razu byś chciał żeby Cię całować.Ja Ci postawię na najbliższym spotkaniu dobrą wódkę. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 120 #884 Napisano 5 Stycznia 2014 No... nareszcie dyskusja nabrała cech merytoryczności. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #885 Napisano 5 Stycznia 2014 że niby o sowach będziemy ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #886 Napisano 5 Stycznia 2014 Jako, że jest tu więcej o wdziękach Maryny, proponuję kolego tarant ,przenieś wątek w odpowiednie miejsce z szacunkiem do miejsca , tego miejsca.;)P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #887 Napisano 5 Stycznia 2014 Ja już na wasze prośby nic więcej nie przeniosę. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #888 Napisano 5 Stycznia 2014 Ja już na wasze prośby nic więcej nie przeniosę.I tak trzymaj.Ta Twoja sówka jest piękna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andmuszyn 0 #889 Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Dzieki pomocy przyjaciół z ForumTeż jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądał po odnowieniu. To chyba cieszy najbardziej, gdy można przywrócic zegar do dawnej świetności. Przyznam się, że to mnie też bardzo kręci .A tak swoja drogą napiszcie proszę co to jest Gesso i odlewanie na nici?juz jest odnowiony pozdrawiam A.M. MOD. Krzywo coś wisiał, to go poprawiłem Edytowane 8 Stycznia 2014 przez tarant 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andmuszyn 0 #890 Napisano 8 Stycznia 2014 Jeszcze jedno zdjecie w trakcie pracy - pozdrawiam A.M ps . skrzynke musiałem troche przyciemnic , poniewaz były bardzo duze ( głębokie) przebarwienia drewna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andmuszyn 0 #891 Napisano 8 Stycznia 2014 Dzieki pomocy przyjaciół z Forumjuz jest odnowiony pozdrawiam A.M. post-18190-0-87253100-1389208936.jpg MOD. Krzywo coś wisiał, to go poprawiłem Dzięki . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #892 Napisano 8 Stycznia 2014 Dobra robota-gratuluję.Te błyszczące czarne elementy (sterczynki) przetarłbym lekko stalową wełną o symbolu 000 Nastepnie posmarował woskiem i po 10 minutach przepolerował bawełnianą szmatką.Powierzchnie się wygładzą i nabiorą delikatnego półmatowego połysku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiaMF 234 #893 Napisano 9 Stycznia 2014 Dzieki pomocy przyjaciół z Forumjuz jest odnowiony pozdrawiam A.M. post-18190-0-87253100-1389208936.jpg MOD. Krzywo coś wisiał, to go poprawiłem To się napracowałeś, ale wyszło bardzo efektownie. Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #894 Napisano 18 Stycznia 2014 Zegar lenzkirch z mechanizmem numer 6933 wykonany na rynek rosyjski.Tarcza o średnicy 19 cm ,z ramką 23 cm.Skrzynia miała być orzechowa a okazało się ,że jest mahoniowa.Wskazówki jeden z pierwszych wzorów jakie stosował lenzkirch. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #895 Napisano 18 Stycznia 2014 Skrzynia została wykonana w Rosji o czym świadczy otwór w plecach zamiast haka do wieszania..Przepiękna tarcza i ciekawy wieszak do mocowania mechanizmu z wmontowanymi ramieniami dystansowymi do , których dochodziła tarcza . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #896 Napisano 18 Stycznia 2014 Soczewka wahadła oryginalna .W drzwiach zamontowany jest zamek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #897 Napisano 18 Stycznia 2014 Plecy skrzyni zostały wykonane z grubszej deski ,której boki zostały ścięte oraz były troszkę zniszczone przez kołatka,którego już nie ma.Na plecach zamiast pionizerów wbite są dwa pręciki dystansowe,które powodują,że skrzynia po powieszeniu nie dotyka do ściany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #898 Napisano 18 Stycznia 2014 Mechanizm . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #899 Napisano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Na brodzie brakowało części okleiny.Trzy razy wklejałem i wbijałem nitkę z mosiężnej blaszki.Kiedyś jak wykombinuję grubą na 1,5 mm okleinę mahoniową to poprawię tą wstawkę. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez FRANK 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #900 Napisano 18 Stycznia 2014 Ten sam numer wybito również na wieszaku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach