Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

alfaromeo76

CASIO GW-A1100 -1A3ER

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłbyś napisać jak to się stało bo moģloby pomóc komuś w przyszłości..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłbyś napisać jak to się stało bo moģloby pomóc komuś w przyszłości..

Popieram...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ktoś z Was potrzebował pomocy na przyszłość udzielę pomocy na PW. Pamiętajcie że gość czyta te forum.To rada odpowiednich służb:)

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego czyta?  ;)

I nie można upublicznić kto pomógł? jaka instytucja?

Imo dziwne to wszystko  :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie proszę mi napisać na PW jak ta sprawa została załatwiona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też poproszę. 

Tu wszyscy chcieliśmy pomóc i ogólnie sobie pomagamy.

Walczymy z podróbkami i nieuczciwymi sprzedawcami bo zegarki to nasza pasja.

Nie obraź sie proszę ale zarejestrowałeś się 3 dni temu i po postach widać że tylko po to aby otrzymać pomoc.

Powinieneś wyjaśnić sprawę do końca skoro ją nagłośniłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z drugiej strony to i może dobrze,że czyta sobie forum ten oszust. Będzie wiedział,że są tutaj ludzie co znają się na zegarkach i zgłaszają takie aukcje. Może mu się odechce takich numerów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.Z pomocą kolego Kyo sprawę zgłosiłem Allegro.Jednoczenie napisałem kolesiowi że daje mu 2 dni na zwrot pieniędzy. Inaczej zgłoszę się po pomoc na Policję. Dzięki Kyo wysłałem mu emaila demaskujacego jego poczynania:Ze już wcześniej próbował sprzedać pod innymi kontami na allegro ,że aukcje te zostały usunięte. Ze mam wszystkie kopie emaili i filmy zgrane z kamery z pracy na których widać otwarcie paczki (zarzucił mi podmiane zegarka).Nagrane rozmowy przez telefon. Dziś wysłałem mu emaila że sprawę zgłosiłem na Policji i że ma "prze.....ne".Po 5 min od wysłania próbował dzwonić ale nie odbierałem specjalnie.Niech się boi.Wczesniej był agresywny teraz rura mu zmiekla i wysłał mi sms że bardzo mnie prosi o odebranie tel bo nie chce mieć problemów. W trakcie rozmowy powiedziałem że sprawa już zgłoszona na Policję. Ze ma czas do jutra na oddanie kasy.Jak odda to wycofam zgłoszenie. Za 5 min kasę miałem na koncie.Faktycznie powiem Wam że koleś ostro mnie wkurzyl.Myslalem nawet o wycieczce do Bytomia bo tam gość mieszka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to całe szczęście, że Ci się to udało. Bo oszustów nie brakuje i czasami nie idzie tak jak piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna masakra, powiem Ci że też miałem dylemat po zakupie od Tomo gwg -1000, sprawdzałem  go na wszystkie strony, czy jest orginalny :-).

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.Z pomocą kolego Kyo sprawę zgłosiłem Allegro.Jednoczenie napisałem kolesiowi że daje mu 2 dni na zwrot pieniędzy. Inaczej zgłoszę się po pomoc na Policję. Dzięki Kyo wysłałem mu emaila demaskujacego jego poczynania:Ze już wcześniej próbował sprzedać pod innymi kontami na allegro ,że aukcje te zostały usunięte. Ze mam wszystkie kopie emaili i filmy zgrane z kamery z pracy na których widać otwarcie paczki (zarzucił mi podmiane zegarka).Nagrane rozmowy przez telefon. Dziś wysłałem mu emaila że sprawę zgłosiłem na Policji i że ma "prze.....ne".Po 5 min od wysłania próbował dzwonić ale nie odbierałem specjalnie.Niech się boi.Wczesniej był agresywny teraz rura mu zmiekla i wysłał mi sms że bardzo mnie prosi o odebranie tel bo nie chce mieć problemów. W trakcie rozmowy powiedziałem że sprawa już zgłoszona na Policję. Ze ma czas do jutra na oddanie kasy.Jak odda to wycofam zgłoszenie. Za 5 min kasę miałem na koncie.Faktycznie powiem Wam że koleś ostro mnie wkurzyl.Myslalem nawet o wycieczce do Bytomia bo tam gość mieszka.

Ciesze się że odzyskałeś pieniądze i wszystko dobrze się skończyło.

Piątka dla Kyo za pomoc i zaangażowanie

Właśnie dlatego ciesze się że jestem częścią tego forum - tu zawsze można liczyć na czyjąś bezinteresowną pomoc, nie tylko w kwestiach zegarkowych.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dlatego ciesze się że jestem częścią tego forum - tu zawsze można liczyć na czyjąś bezinteresowną pomoc, nie tylko w kwestiach zegarkowych.

+1

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A swoją drogą, to chyba kolega KYO sprzedaje swojego AVIATORA na alle... mam rację? :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli podwójnie pozytywne zakończenie ;) gratulacje.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Sklepie stacjonarnym w Kaliszu, pisałem o tym już na forum i nie chciałbym składać ale chyba jakieś 250-270? Ale to było już jakiś czas temu i jak ostatnio pytałem w Zibi o bransoletę do GPW to cena wyniosła z tego co pamiętam 237 PLN plus wysyłka. Najlepiej zapytać mailowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa pytania dotyczące mojego GW-A1100R-4AJF. Zegarek wylicytowany na amerykańskim e-bayu, bez papierów, za to niemal bez śladów używania. Wszystkie funkcje działają. Niestety wskazówki nie zgrywają się z indeksami - są jakby przesunięte w lewo względem indeksów (co widać na zdjęciu). Oczywiście najbardziej mi to przeszkadza na godzinie 12. Funkcja automatycznego zerowania wskazówek w tej kwestii nie pomaga. Pytanie - czy zegarek ma jakiś tryb serwisowy, który pozwoliłby na ręczną adjustację wskazówek o ułamek stopnia? A jeśli nie, to czy serwis może mi to ustawić? Jeśli nie, to spróbuję się przyzwyczaić. ;-)

Drugie pytanie - zegarek ma wybitą dużą "S-kę" na deklu (patrz zdjęcie). W necie znalazłem dwa zdjęcia GW-A1100 też z taką "S-ką", ale nie wiem co to może znaczyć (sample?). Może ktoś wie?

post-83236-0-33517600-1448877918_thumb.jpg

post-83236-0-45204600-1448877920_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.