Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Rekomendowane odpowiedzi

2 minutes ago, tommly said:

może by go zamienić na Explorera I lub Moona?

Kiedyś o tym drugim pisałem że jak bym został jednozegarkowcem to właśnie z tym zegarkiem (wtedy jeszcze go nie miałem)… teraz prawie go nie noszę… taka to nasza droga 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Londek napisał(-a):

Kiedyś o tym drugim pisałem że jak bym został jednozegarkowcem to właśnie z tym zegarkiem (wtedy jeszcze go nie miałem)… teraz prawie go nie noszę… taka to nasza droga 😉

Właśnie z Moonem jest ten ból i jego fenomen, jak go nie mam, to tęsknię, a jak mam, to najczęściej leży i służy jako model do fotek :D Ale mimo wszystko wart znowu grzechu.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, tommly napisał(-a):

zamienić na Explorera I lub Moona?

DSC00753r.jpg

Nie zamieniłbym nigdy w życiu. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, tommly napisał(-a):

Właśnie z Moonem jest ten ból i jego fenomen, jak go nie mam, to tęsknię, a jak mam, to najczęściej leży i służy jako model do fotek :D Ale mimo wszystko wart znowu grzechu.

Tomku, miewam podobnie. Kupowałem Moona już 3 razy i 3 razy sprzedawałem. Rozsądek podpowiada więc, że skoro trzykrotnie się z nim nie polubiłem, to znaczy, że nie jest warty grzechu po raz czwarty. Definitywnie.

Co innego Ex1, według mnie to jeden z najlepszych EDC ever, jeśli nie najlepszy, wart grzechu, szczególnie nowy 40mm.

Odnośnie Paneraia uważam z kolei, że stylistycznie są to najbardziej za***iste zegarki, jakie kiedykolwiek wymyślono. Pozbyłem się PAMa tylko dlatego, że są jednak dla mnie za duże, a szczególnie za ciężkie. Jeśli nie masz takiego problemu, to nawet nie myśl o jego sprzedaży.

Reasumując: PAM + Ex1 + coś tam nieco bardziej formalnego i pozamiatane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nowy Rok, nowe rozterki zegarkowe 
I to nie jest post sprzedażowy, tak sobie tylko gdybam, może by go zamienić na Explorera I lub Moona?
Tak tak wiem, to głupi pomysł, ale ... świdruje mi w głowie taka myśl.
Ostatnio mocno zredukowałem ilość zegarków i dążę do takiej żelaznej, mega uniwersalnej dwójki, no trójki.

DSC00753r.thumb.jpg.2b019510231c08c27c0ed9b166f48ad8.jpg

Zamieniać może szkoda, ale co korona, to korona w kolekcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie zamienil, ale jesli w gre wchodzi opcja dokupic to jak najbardziej. A dlaczego? - bo to nie są ,zamienne zegary'. Mają totalnie inny vibe - obydwa świetny

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi