Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Wskazówki są od czapy bo nawet nie od złoconej wersji.

Faktycznie, są bardzo krótkie i mają nieco inny kształt.Tak jakby od Slav.

A co z mechanizmem, bo też mam pewne wątpliwości?

Edytowane przez daktarin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to czasem nie taka sama olimpijka?

post-27093-0-32099300-1424717744_thumb.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to czasem nie taka sama olimpijka?

Fizycznie pewnie nie, ale fakt wskazówki chyba się zgadzają, ale jest nieco inne oznaczenie mechanizmu chyba...? I w tej mojej brakuje napisu "Zdjelano CCCP" na wewnętrznym ringu

Edytowane przez daktarin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm faktycznie wygląda jak poskładany z kilku, ale akurat mechanizmy rakiety to żaden unikat i za parę złotych da się je dostać. Zewnętrzny ring też dosyć łatwo wymienić choć nie wiem czy nie było też ringów bez napisu.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm to pikuś ale wskazówki mnie zastanawiają. Ja mam w swojej chromowane i wydaje mi się że takie w katalogach widziałem. Trzeba by zerknąć dokładnie w wolnej chwili :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu dużo mówić - jest problem :huh:

Jeżeli pojawia się kolejny egzemplarz w takiej samej konfiguracji wskazówek to niestety trzeba zacząć go rozważać..

Trzeba tez pamiętać, że u Phila nie ma wprawdzie tylu składaków i pomyłek jak u Gordona ale jednak są..

Temat niestety do dalszych poszukiwań i analiz - jakby się znalazło jeszcze co najmniej 2 takie egz. w różnych kolekcjach to trzeba by było "zalegalizować" tę wersję..

Niemniej jednak ta konfiguracja razi. Nie wygląda na wiarygodną.

W kwestii ringu - zwykle są bez sygnatur (z sygnaturami są rzadsze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz to pewnie że warto. Tylko ciekawe do ilu PLN dobije licytacja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz to pewnie że warto. Tylko ciekawe do ilu PLN dobije licytacja :D

No nie ma :) mam tylko niesprawny stoper :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu dużo mówić - jest problem :huh:

Jeżeli pojawia się kolejny egzemplarz w takiej samej konfiguracji wskazówek to niestety trzeba zacząć go rozważać..

Trzeba tez pamiętać, że u Phila nie ma wprawdzie tylu składaków i pomyłek jak u Gordona ale jednak są..

Temat niestety do dalszych poszukiwań i analiz - jakby się znalazło jeszcze co najmniej 2 takie egz. w różnych kolekcjach to trzeba by było "zalegalizować" tę wersję..

Niemniej jednak ta konfiguracja razi. Nie wygląda na wiarygodną.

W kwestii ringu - zwykle są bez sygnatur (z sygnaturami są rzadsze)

Grześku ta sama wersja olimpijskiej rakiety wystepuje w katalogu więc myślę że oficjalnie można ją uznać za prawidłową. :) Nawet jeśli do katalogu wzięli zdjęcie od Phila  :D

Choć logika podpowiada że prawidłowa konfiguracja złoconych wskazówek jest w złoconej kopercie (fotka z watch.ru).

post-27093-0-84459500-1424773401_thumb.jpg

post-27093-0-89443500-1424774190_thumb.jpg

Edytowane przez gregch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzegorz - ale to nie katalog tylko współczesny folder. Wzięli zdjęcie od Phila i sprawa zaczęła żyć własnym życiem.

Uznali pewnie, że poważny kolekcjoner z takimi zdjęciami ma wszystko właściwe.

Zresztą jest też możliwość że potencjalni producenci składaków przypadkiem się na tym też mogą opierać..?

Zobacz poza tym, że ta Rakieta z forum watch.ru ma wyraźnie dłuższe główne wskazówki (tak jak w innych takich Rakietach) - i w tym właściwie jest problem.

Nie kolor a długość. Bo kolor wskazówek, ringu i koperty można pozamieniać.

Tak czy owak - jak zwykle niestety nie można niczego wykluczyć.. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te wskazówki wyglądają jakby były od Rakiety, ale telewizorek. Pokazywane krótsze wersje mocno się różnią - inne kolory, zupełnie inne sekundniki. Na razie powtarzalności w tym brak. W rakiecie z aukcjonera nie tylko razi złoto wskazówek, ale też białe wypełnienie jest niespójne z czarnym paskiem na indeksach godzinowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy z tym mechanizmem Wympiełkowym jest wszystko ok?

14_f.jpg?1424280458

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda zupełnie jak 3602,z takimi napisami widziałem na zagranicznych forach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grześku ta sama wersja olimpijskiej rakiety wystepuje w katalogu więc myślę że oficjalnie można ją uznać za prawidłową. :) Nawet jeśli do katalogu wzięli zdjęcie od Phila  :D

Choć logika podpowiada że prawidłowa konfiguracja złoconych wskazówek jest w złoconej kopercie (fotka z watch.ru).

Grzegorz - ale to nie katalog tylko współczesny folder. Wzięli zdjęcie od Phila i sprawa zaczęła żyć własnym życiem.

Uznali pewnie, że poważny kolekcjoner z takimi zdjęciami ma wszystko właściwe.

Zresztą jest też możliwość że potencjalni producenci składaków przypadkiem się na tym też mogą opierać..?

Zobacz poza tym, że ta Rakieta z forum watch.ru ma wyraźnie dłuższe główne wskazówki (tak jak w innych takich Rakietach) - i w tym właściwie jest problem.

Nie kolor a długość. Bo kolor wskazówek, ringu i koperty można pozamieniać.

Tak czy owak - jak zwykle niestety nie można niczego wykluczyć.. B)

Ale właśnie ta jest w katalogach i to są wskazówki Rakietowe. Złocona koperta, złocone wskazówki.

Tak jak Gregorian napisał - te są dłuższe i węższe.

Wersja chromowana ma takie same tylko chromowane. 

Ciekawa sprawa  :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy z tym mechanizmem Wympiełkowym jest wszystko ok?

Nawet bardzo OK - wszakże ma stare logo. Ostatnio była dyskusja o tym, że werków z tym logiem wyprodukowano bardzo mało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uważam się za znawcę, ale wg mnie wskazówki od czapy, tarcza pachnie mi warszawską, dekiel pabiedowski, koperta raczej też.

No już nie bądź taki skromny ;) Moje zaniepokojenie wzbudziła koperta i dekiel, które na bank nie są z Kamy :) Co do reszty...nie wypowiadam się i zdaję się na Twoją wiedzę :)

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzaj trochę się opatrzyłem, to wszystko, do wiedzy to mi jeszcze bardzo dużo brakuje. Ale dzięki za mile słowa. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta i dekiel na 100% z Kamy. Dekiel z Kamy ma charakterystyczne wcięcie które powinno trafic w miejsce wystającego wałka w kopercie. Koperta i dekiel z Pobiedy niestety ale tego nie ma.

Wystarczyłoby poczytać opracowanie Endera na temat Kam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi