Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Mike, pełna zgoda tym bardziej mnie dziwi że u nas na bazarku poszedł w kilka minut a zarabiamy w zł a na ebayu leży jeszcze. Druga sprawa że zegarek jest wart tyle ile za niego potencjalny klient zapłaci. Dziś przeraża nas 5k a co będzie za 10 lub 20 lat?

Ich po prostu nie ma więc do czego porównasz cenę? Nie interesuje mnie reszta jego aukcji z zawyżona ceną popularnych i dostępnych modeli. Je kupisz bez problemu dużo taniej bo tamte ceno to ceny "ebayowe", ale kamiennej rakiety nie kupisz. Poza tym nie sądzę żeby kiedykolwiek była tańsza, to raczej inwestycja. Parę razy zdarzyło mi się przepłacić jakiś czas temu a sprzedając teraz raczej zawsze zarobię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten o którym pisze Kchrapek - był kilka minut, cena była pod 5k nie pamiętam dokładnie. Pisalem że sprzedającym, poszedł za granicę chyba.

Cały urok tego zegarka to komplet zegarek + bransoleta bo jest to zrobione z tego samego cięcia kamienia. Ten to sam zegarek - też ciekawostką ale to już nie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie 3 komandirskich którymi jestem zainteresowany.

http://allegro.pl/wostok-komandirskie-poszukiwany-model-i5999346990.html

http://allegro.pl/zegarek-wostok-komandirski-amfibia-duza-linia-43mm-i5976765314.html

http://allegro.pl/komandirski-wostok-jak-nowy-oryginal-zsrr-i5981114681.html

Porównywałem je ze zdjęciami w galerii Krisa i Sergieja oraz katalogami na tyle na ile moglem, bo spisu zegarków wykonywanych na zamówienie wojska raczej  się nie użyczy.

W każdym z nich nie odpowiada mi kombinacja tarcza-bezel, ale nie posiadam dużej wiedzy w tej materii, tym bardziej ze będzie to mój pierwszy komandir.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wszystkie " zakaz mo" były robione dla wojska więc nie do końca tym sie kieruj :)

Pewnie inni koledzy lelpiej odpowiedzą, Te Wostoki to nie moja bajka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarki są raczej oryginalne (w większości), co do jednego mam tylko podejrzenia. Ceny nie będą niskie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie licytacje u tego sprzedawcy bodajże w grudniu zakończyły się ciekawym spektaklem podbić. Podejrzewam że tutaj moze być podobnie.

Edytowane przez Gizmo7777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem niemal pewien, że podbić tam nie było. Wystawił bardzo rzadkie zegarki, w bardzo dobrych lub świetnych stanach, bardzo rzadko się pojawiające, więc i ceny były wysokie. Aukcje na forum wywołały niemałe poruszenie, więc pewnie kilku forumowiczów co wszystko już ma też chciało wymienić na lepszy stan, a za to niestety trzeba zapłacić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem niemal pewien, że podbić tam nie było. Wystawił bardzo rzadkie zegarki, w bardzo dobrych lub świetnych stanach, bardzo rzadko się pojawiające, więc i ceny były wysokie. Aukcje na forum wywołały niemałe poruszenie, więc pewnie kilku forumowiczów co wszystko już ma też chciało wymienić na lepszy stan, a za to niestety trzeba zapłacić.

Nie miałem na mysli że były holowane, a to że o niektóre zegarki była niesamowita walka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To źle Cię zrozumiałem. Teraz wszystko się zgadza, nie inaczej będzie w tym przypadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy trzeci poljot 23j jest w oryginalne kopercie?

wbiłem sobie do łba, że deluxe miały albo kopertę Au20 z wciskanym dekielkiem, albo kopertę stalową ze Schwitzerland

post-54348-0-75889500-1456039621.jpg

post-54348-0-13572600-1456039662.jpg

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy trzeci poljot 23j jest w oryginalne kopercie?

wbiłem sobie do łba, że deluxe miały albo kopertę Au20 z wciskanym dekielkiem, albo kopertę stalową ze Schwizerland

Oryginał.

http://ussr-watches.ru/polet2.shtml

Chyba wielu z nas przymierza się do tych aukcji ;)

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd wy macie te aukcje?

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję :)

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek który pozbierał TAKIE zegarki raczej miał świadomość co zbiera ;)

Moze i miał świadomość ale przecież ta koperta wygląda jak od lucza... Wiem że odwrotnie się zdarzało ale poljot w takiej kopercie?! Zawsze wszyscy mówili że tylko Łucze... co prawda ma 20au? Mógłby to ktos dosadnie wytłumaczyć? Bo dla Was wydaje się być to oczywistośćą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie zasada jest taką że Poljoty 23j de luxe były w kopertach au20 w których uszy od spodu były wyoblone. W tych kopertach były też wczesne Łucze 23 j.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie zasada jest taką że Poljoty 23j de luxe były w kopertach au20 w których uszy od spodu były wyoblone. W tych kopertach były też wczesne Łucze 23 j.

No tak, tyle że ten właśnie się nie trzyma tej zasady...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos tych aukcji to ten też jest oryginalny?!

Ta koperta wygląda jak od Poljota 17 jewels. Czy to przekładka nie wiem. Czy oba werki mają taka samą średnicę umożliwiającą przekładkę musiałby się ktoś wypowiedzieć bo ja nie wiem i nigdy tego nie sprawdzałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi