Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie znasz: http://forums.watchuseek.com/f54/guide-determining-age-originality-poljot-3133-chronograph-599503.html

Nic tu nie pasuje do siebie - koła, tarcza, mostek główny, etc. Jeśli masz namiary na ładną kopertę to poproszę!

Tu się zgadzam z Yakovlevem, wus nie jest najlepszym źródłem.

Konkretnie co miałeś na myśli pisząc "nic tu do siebie nie pasuje"?

Gdybym miał go wydatować, to po mostku, regulatorze chrono, tarczy, liternictwie datownika, balansie, puncy na płycie oraz przekładniach od chrono wycelowałbym w 1986r. Wskazówki i koronki częściowo od czapy, ale to akurat elementy najmniej istotne. 

Z kopertami nie żartuj. Jest problem z oryginalnymi przyciskami (ze starym typem tulejek), z dźwignią do resetu chrono, która lubi pękać, czy z blaszkami dociskającymi, ale ładna koperta w chromie to nie jest szczególne wyzwanie.

Tak więc wybaczcie koledzy, że nadal będę dociekliwy i zapytam - co jeśli nie 1986?

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, jeszcze brakuje tylko linka do polmaxa ale to ja już dodam, proszę: http://www.polmax3133.com/guide.html

WUS-owa wyrocznia pełna błędów. Dalej, korzystajcie. ;)

Żadnego źródła nie traktuję jako wyroczni (nie tylko dlatego, że jestem historykiem). Pytanie zatem, gdzie powinienem szukać? Chętnie nauczę się czegoś nowego - poważnie.

Moja teza, że to składak została przez Was potwierdzona, o to mi tylko chodziło.

I poważnie pytam, gdzie kupić kopertę chromowaną w dobrym stanie, w cenie nie budzącej grozy? Chętnie dopieszczę swojego 3133.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sursum, wydaje mi się, iż twoja wiedza jest znacznie większa, niż większości "doradzających" ci osób, chyba tylko @mayor miałby tu coś sensownego i popartego doświadczeniem do powiedzenia, co mogło by cię usatysfakcjonować, może jeszcze ktoś.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

To współczesny Łucz a koperta nie ma nic wspólnego ze złoceniem :) Szczerze? Nie warty nawet połowy tej ceny, mam takiego więc wiem o czym mowa, po roku pojawiają się przetarcia ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Hmmm współczesny ? Tzn ? Jakaś firma kupiła prawa i dalej produkuje ? Bo wygląda jak vintydz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma łucz istnieje do dziś i robi zegarki w Mińsku na Białorusi. Strona to chyba luch.by

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Dzięki za info. Poważnie tego to nie wiedziałem ze firma łucz istnieje do dziś. PS sprzedający mówi (bo z nim teraz pisze) ze zmienia kolekcje, że to rzadki model który był perełką w kolekcji.

Hmm...

http://www.luch.by/catalog/mans/1305.html

Faktycznie w pełni oryginalny ale współczesny :(

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

No sprzedający twierdzi ze lata 70 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Na fb wczoraj już w komentarzu napisałem co o tym myślę... Zegarek współczesny, zresztą nowy kosztuje 100-kilka złotych, jakiś czas temu były po 190zł na allegro z tego co pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Nie widzę tego koma. Bo to z fb go wyczaiłem ;). Cenę udało mi się ustalić na 380 z wysyłką i musze się szybko zdecydować czy sprzedający ma go ściągnąć z allegro dla mnie czy odpisać innym pytajacym.

PS a sprzedający myśli ze pisze z kobietą bo z profilu żony na fb rozmawiam. A i zegar jest od kolekcjonera z innego forum który ma renomę. No nie ładnie Damie takie kity wciskać :D

Poza tym sprzedający zapłacił za niego 330 zł i niżej nie zjedzie

To taka krótka relacja

Dzięki za pomoc bo bym się dał nabrać

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

To Ci dobrze radzę być odpuścił bo to będzie wyrzucony pieniądz :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

asap31 i wszystko jasne. Wielokrotnie banowany na rosyjskim forum za pokazywanie składaków i dowodzenie ich oryginalności.

Handlarz, co prawda ma kilkaset jak nie więcej zegarków, głównie Komandirów i Amfibii ale większość to składaki.

Na sprzedawane zegarki nie daje żadnej gwarancji a kilku kupujących na rosyjskim forum nacięło się na trupki.

Na koniec dodam, że prostak i cham.

Co do zegarka: taki model widziałem tylko na fotkach... pokazywanych przez sprzedającego.

Choć nie twierdzę, że nie może być oryginalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

asap31 i wszystko jasne. Wielokrotnie banowany na rosyjskim forum za pokazywanie składaków i dowodzenie ich oryginalności.

Handlarz, co prawda ma kilkaset jak nie więcej zegarków, głównie Komandirów i Amfibii ale większość to składaki.

Na sprzedawane zegarki nie daje żadnej gwarancji a kilku kupujących na rosyjskim forum nacięło się na trupki.

Na koniec dodam, że prostak i cham.

Co do zegarka: taki model widziałem tylko na fotkach... pokazywanych przez sprzedającego.

Choć nie twierdzę, że nie może być oryginalny.

Ale 100% pozytywnych komentarzy jest...i jak tu się nie dać oszukać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O dzięki, bo nie zauważyłem, a tak trochę offtopowo, jak z tą Ukrainą i ebayem jest?Trzeba płacić za takie rzeczy cło czy przechodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O dzięki, bo nie zauważyłem, a tak trochę offtopowo, jak z tą Ukrainą i ebayem jest?Trzeba płacić za takie rzeczy cło czy przechodzi?

Nie zdarzyło mi się płacić cła z Ukrainy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje oko tak - to forumowicz dogadaj się przez forum zamiast bez sensu nabijać kabzę allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Na moje oko tak - to forumowicz dogadaj się przez forum zamiast bez sensu nabijać kabzę allegro

Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi