Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że możesz spać spokojnie. Firanka w chromie jak na mój gust absolutnie się zgadza. Katalogi w wypadku Kirowskich nie działają, jest sporo przykładów. Najlepiej znaleźć egzemplarz z papierem, w pudełku i mieć niezbite dowody.

Jeśli tego nie mamy - kierowałbym się okiem i intuicją. Wizualnie, Kirowskije są po prostu świetnie zaprojektowanymi zegarkami, czuje się co do czego pasuje. Widać, że odpowiadał za nie utalentowany projektant/typograf.

Właśnie ze względu na estetykę, sporo osób uważa, że nie było czarnego Sputnika w złoconej kopercie - zupełnie odstaje od reszty.

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że możesz spać spokojnie. Firanka w chromie jak na mój gust absolutnie się zgadza. Katalogi w wypadku Kirowskich nie działają, jest sporo przykładów. Najlepiej znaleźć egzemplarz z papierem, w pudełku i mieć niezbite dowody.

Jeśli tego nie mamy - kierowałbym się okiem i intuicją. Wizualnie, Kirowskije są po prostu świetnie zaprojektowanymi zegarkami, czuje się co do czego pasuje. Widać, że odpowiadał za nie utalentowany projektant/typograf.

Właśnie ze względu na estetykę, sporo osób uważa, że nie było czarnego Sputnika w złoconej kopercie - zupełnie odstaje od reszty.

Liczyłem z odpowiedzią na Ciebie :D :D Dzięki

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Był ostatnio na allegro za 100 zł

Tak, to ta. Doszła już do domu ale ja wracam najwcześniej w piątek. Nic nadzwyczajnego, firanka jak firanka. Taka, jak pokazał 13marzec, tylko koronka z dziubkiem. Tarcza trochę bardziej pożółkła, chociaż żona twierdzi, że na żywo jest znacznie lepiej

Edit: żonka przesłała mms ;) Muszę troszkę popracować i będzie w miarę ok

post-88672-0-02630200-1517422477_thumb.jpg

Edytowane przez mkoch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie koronka do wymiany. Purystą nie jestem wiec na razie zostanie. Czy te tarcze można jakoś wyczyścić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to ta. Doszła już do domu ale ja wracam najwcześniej w piątek. Nic nadzwyczajnego, firanka jak firanka. Taka, jak pokazał 13marzec, tylko koronka z dziubkiem. Tarcza trochę bardziej pożółkła, chociaż żona twierdzi, że na żywo jest znacznie lepiej

Edit: żonka przesłała mms ;) Muszę troszkę popracować i będzie w miarę ok

Całkiem ładny, faktycznie lepszy niz na zdjęciach z alle. Teraz żałuję że nie wziąłem jak był ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginał :)

IMG_20170705_070915_edit.jpg

Edytowane przez Qba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie koronka do wymiany. Purystą nie jestem wiec na razie zostanie. Czy te tarcze można jakoś wyczyścić?

Można.

Najprościej w wodzie demineralizowanej, kapsułkami do czyszczenia protez zębowych. Podpatrzyłem swoją babcię.  

Czyści w zasadzie na błysk, jeśli kontrolujesz sytuację i przy okazji obracasz tarczą w roztworze (od 3 do 7 minut). Później trzeba kilka razy płukać w wodzie demineralizowanej.

:edit:

Jak przegnie się pałę z oranżadą (np. zostawi tarczę w roztworze na całą noc) - tarcza będzie jakby prosto z fabryki Kirowa. Z tym, że dosłownie wyżre indeksy, a farba choć kremowo-biała, się złuszcza, podobnie jak na starych K43.

Nie polecam oranżady do tarcz Kirowa z błyszczącą farbą/lakierem. Zrobiłem jedną próbę, fakt, że dwugodzinną i lakier zsiniał.

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, Paweł, wpisujesz po prostu: Đồng Hồ Liên Xô Cổ CCCP - USSR

No że też nie wpadłem na to ................................................................  -_- .................. :D  :D  :D

Dzięki za linka - ma tego sporo i w fajnym stanie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem ładny, faktycznie lepszy niz na zdjęciach z alle. Teraz żałuję że nie wziąłem jak był ;)

Krzysiek, Ty krabów przecież nie zbierasz :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Można.

Najprościej w wodzie demineralizowanej, kapsułkami do czyszczenia protez zębowych. Podpatrzyłem swoją babcię.

Czyści w zasadzie na błysk, jeśli kontrolujesz sytuację i przy okazji obracasz tarczą w roztworze (od 3 do 7 minut). Później trzeba kilka razy płukać w wodzie demineralizowanej.

Dzięki!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Można.

Dzięki!!!

Spoko, pamiętaj tylko o wodzie demineralizowanej. Raz spróbowałem kranówy i mi tarcza dosłownie sczerniała. 

Poza tym zachęcam zrobić serię prób wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ale na Correga tabs nigdy bym nie wpadł. Świetny pomysł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób foto przed i po , chętnie zobaczę efekt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hihihi :) Wiesz wnusiu, cały dzień mnie ta proteza uwiera. Jakieś kółka z niej wylatują :)

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wszystko z nią ok. Tylko jest wyprodukowana już w Rosji.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie powinny być oryginalne wskazówki w tym poljocie.

Może ktoś ma fotkę?

post-96060-0-85758900-1518858733_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi