Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kwiatek

Na pewno był taki też w złoconej kopercie.

4d25bbcd6db1059265e431927516f5a2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o tym ??

:D

W tle miotła, bo jak wiadomo mieszkam na łysej górze, i w dodatku z trzema czarownicami ;)

Pół kwarcowego divera, pół mechanicznej rakiety :D  W sumie miotła najfajniejsza  :lol:

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Atam, na tuningu sie nie znasz :P

;)

No dobra. Podoba mi się wypełnienie wskazówek pod kolor cyfr na bezelu :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zaden ze mnie znawca rosyjskich i radzieckich zegarków, ale b. lubie twórczość sprzedawców np.z allegro - znalazlem dwie oferty bodaj zawodowych handlarzy dotyczące tzw. ;) białych kruków:

1) komandirski z lat 60tych z napisem na tarczy "smiert szpionam"!, co ciekawe handlarz w opisie twierdzi ze napis głosi "CMEPTB WENHAM" ?!!?

http://allegro.pl/olbrzymie-komandirskie-lata-60-te-bialy-kruk-i6253616391.html

2) "molnia regulator siły powietrzne cccp-wywiad lotniczy" z dumną adnitacja na tarczy "awiarazwiedka"

http://allegro.pl/mega-potezna-molnia-regulator-pasowka-sred-50mm-i6254191015.html

hmmmm.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuję zrobić czarną tarczę z ręcznie nakładanymi indeksami z lumy :)

Mam przeczucie że z tego co mam w szufladach i pudłach poskładałbyś masę ciekawych zegarków :) Nie wybierasz się czasem w moje okolice?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Witam,

zaden ze mnie znawca rosyjskich i radzieckich zegarków, ale b. lubie twórczość sprzedawców np.z allegro - znalazlem dwie oferty bodaj zawodowych handlarzy dotyczące tzw. ;) białych kruków:

1) komandirski z lat 60tych z napisem na tarczy "smiert szpionam"!, co ciekawe handlarz w opisie twierdzi ze napis głosi "CMEPTB WENHAM" ?!!?

http://allegro.pl/olbrzymie-komandirskie-lata-60-te-bialy-kruk-i6253616391.html

2) "molnia regulator siły powietrzne cccp-wywiad lotniczy" z dumną adnitacja na tarczy "awiarazwiedka"

http://allegro.pl/mega-potezna-molnia-regulator-pasowka-sred-50mm-i6254191015.html

hmmmm.....

Charkowska radosna twórczość. Daj sobie z tym spokój. Nigdy wcześniej nikt nie produkował takich zegarków.

Kup sobie na początek porządną Amfibię, nawet przepłać, ale będziesz zadowolony. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Charkowska radosna twórczość. Daj sobie z tym spokój. Nigdy wcześniej nikt nie produkował takich zegarków.

Kup sobie na początek porządną Amfibię, nawet przepłać, ale będziesz zadowolony. ;)

nawet nie zamierzałem - ale zawsze warto sie usmiechnąć, smiech to zdrowie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

nawet nie zamierzałem - ale zawsze warto sie usmiechnąć, smiech to zdrowie....

Można się uśmiechać, lecz tylko z zażenowaniem ;) Pan Zbysio nawet nie potrafi poprawnie odczytać napisów na tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odczytywać napisów nie potrafi... ale kiedy w jego sieci wpadnie leszcz - wtedy odpowiednio go holuje w górę (tak aby mu się nie zerwał), bo świetnie odczytuje zasobność jego portfela :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja dobrze widzę że ten "Komandirski" ma kopertę od kieszonki z dolutowanymi uszami, ucięty kominek oraz oryginalną koronkę i czy były takie wskazówki w Mołniach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mnie jakoś naszło na posiadanie "klasyka" dodatkowo 24h ;-) no i padło na Rakiete

Znalazłem 2 w stanie, który mi odpowiada, pytanie tylko czy ten stan jest "naturalny" ?

Pozdrawiam

Adam

393651219_1_1000x700_zegarek-rakieta-rak

393651219_2_1000x700_zegarek-rakieta-rak

393651219_5_1000x700_zegarek-rakieta-rak

379002619_2_1000x700_nieuzywana-rakieta-

379002619_4_1000x700_nieuzywana-rakieta-

379002619_5_1000x700_nieuzywana-rakieta-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie nie, sekundnik od Amfibii a tarcza od "zwykłego" komandira, ale ja się nie znam ;) . Poczekaj aż się wypowiedzą specjaliści

Edytowane przez Obik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie najbardziej mi ten sekundnik  nie pasował. A mam parcie na czołg  :) . Dzięki. 

Bardzo zgrabny składaczek :)

Znowu mnie uratowałeś  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie najbardziej mi ten sekundnik  nie pasował. A mam parcie na czołg  :) . Dzięki. 

Znowu mnie uratowałeś  :D

Akurat sekundnik jest w porządku :) Komandiry robione pod "zakaz mo" takie miały.

post-27093-0-84289400-1465558030.jpg

post-27093-0-06657500-1465558123.jpg

Edytowane przez gregch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Człowiek się uczy całe życie :blink: . Ale w takim przypadku, to godzinowa nie pasuje :D

Edytowane przez Obik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

pomoże mi ktoś ustalić czy ta amfibia jest produkcji radzieckiej, czy już rosyjskiej? Czy jest jakiś sposób, aby to w szybki sposób ustalić?

post-91715-0-41836300-1465567306_thumb.jpg

post-91715-0-24829100-1465567311_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi