Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Był Blonex z czarną tarczą ale gładką i jest bardzo rzadki i drogi co za tym idzie - ten to składak i malowanka 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie. Odtworzenie napisów na wysokim poziomie, ale chyba zapomnieli o dorysowaniu indeksów. Historię czarnego Blonexa znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Tarcza była pierwotnie biała. Od Bałtyka lub Blonexa. Skopiuj sobie fotkę do jakiegoś edytora graficznego i oglądnij w dużym powiększeniu.

Widać, że malowana. Indeksy upaprane farbą.

Poza tym koperta nie taka jak być powinna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet chyba sporo lipnych zegarków stara się opchnąć, wydaje mi się, że ten jego złoty Breitling chrono to też zwykły Chronographe Suisse z domalowanym znaczkiem. Ostatnio licytowałem u niego czarną bęczkę i cieszę się, że w ostatniej sekundzie ktoś mnie przebił bo wskazówki były kombinowane i kto wie co jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się dobrze przyjrzeć to widać nawet pozostałości napisu Chronographe Suisse. Kombinowany jak nic.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginał, i to w bardzo ładnym stanie. Jak już napisał Candela, Sława 1601 nie miała sekundnika, jak spora część damek zresztą.

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza współczesna...

Dzięki. Właśnie tak czułem ale wolałem dopytać

Dziękuję za szybką odpowiedź :)

Edytowane przez gekoniasty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się przyjrzeć (choć sprzedający specjalnie zasłonił wskazówką i rozmazał zdjecia) to ten zegarek to nawet nie jest Wołna tylko WOANA :D

Edit. No i koperta zwykłego Wostoka a nie Wołny. A koronka to już zupełny drobiazg ;)

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Tarcza współczesna...

Też tak sądzę. Różnica tkwi przede wszystkim w kroju indeksów. W oryginale są bardziej "pękate". Zwłaszcza widoczne jest to przy 2. Zero w 10 jest szersze. 8 też.

Poza tym w tej odpada indeks na pierwszej. W oryginale tłoczenie wewnętrznego pierścienia dla indeksów też jest ciut inne. Zagłębienie nie jest aż tak widoczne, natomiast krawędzie są wyraźne.

No i jest zbyt dobrze zachowana jak na swój wiek.

Edytowane przez Yakovlev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle można na Was liczyć :) dzięki Koledzy. Gość potwierdził w mailu, że tarcza współczesna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to chińczyk na chińskim mechanizmie ST16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, co z tym chrono?

http://allegro.pl/poljot-3133-chronograph-chronograf-i6379516702.html

dwa koła żółte, jak w późniejszych, dwa białe, regulacja od chrono też wskazuje na rok produkcji przed 1986. To jakaś partia przejściowa 1986 lub 1987 czy też późniejsza podmianka serwisowa? Ale jeśli serwis to po co, przecież tu akurat nie było się co psuć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, co z tym chrono?

http://allegro.pl/poljot-3133-chronograph-chronograf-i6379516702.html

dwa koła żółte, jak w późniejszych, dwa białe, regulacja od chrono też wskazuje na rok produkcji przed 1986. To jakaś partia przejściowa 1986 lub 1987 czy też późniejsza podmianka serwisowa? Ale jeśli serwis to po co, przecież tu akurat nie było się co psuć?

Składak w dodatku zmęczony życiem, paskudne wżery. Na części by się nadał.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składak w dodatku zmęczony życiem, paskudne wżery. Na części by się nadał.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Ale gdybyś był łaskaw jakieś konkrety zapodać, bo to, że jest zmęczony i styrany, to widać gołym okiem. To akurat nie jest problem, ładnych kopert od 3133 jest od groma, mechanizmów z białymi kołami i tarczami sprzed 1986 już nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale gdybyś był łaskaw jakieś konkrety zapodać, bo to, że jest zmęczony i styrany, to widać gołym okiem. To akurat nie jest problem, ładnych kopert od 3133 jest od groma, mechanizmów z białymi kołami i tarczami sprzed 1986 już nie

Pewnie znasz: http://forums.watchuseek.com/f54/guide-determining-age-originality-poljot-3133-chronograph-599503.html

Nic tu nie pasuje do siebie - koła, tarcza, mostek główny, etc. Jeśli masz namiary na ładną kopertę to poproszę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Pewnie znasz: http://forums.watchuseek.com/f54/guide-determining-age-originality-poljot-3133-chronograph-599503.html

Nic tu nie pasuje do siebie - koła, tarcza, mostek główny, etc. Jeśli masz namiary na ładną kopertę to poproszę!

O, jeszcze brakuje tylko linka do polmaxa ale to ja już dodam, proszę: http://www.polmax3133.com/guide.html

WUS-owa wyrocznia pełna błędów. Dalej, korzystajcie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi