Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

IMO - wygląda normalnie.

Ale trzeba zauważyć ten jakiś feler przy osi wskazówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa między gwiazdą, a ośką, ale to prędzej na szkle, jakby obicie, a może i na tarczy?

Zdjęcia chyba retuszowane, albo robione kalkulatorem, żeby nic nie było widać ;-)

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

A nie jest to przekładka z żołtej koperty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza ewidentnie pociapkana korektorem, a wskazówki powinny być stalowe albo czarne, na pewno nie złote edit: w chromowanej kopercie.

W necie znalazłem tą tarczę w złotym i jeszcze w amfibijnym opakowaniu i amfibijnych wskazówkach (czarne wskazówki i stalowa koperta)

http://photo.net/photodb/photo?photo_id=1062039

Edytowane przez antyp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W międzyczasie też doszedłem do 'domniemania' złotawej koperty jak w Komandirze z czarną tarczą.

Złocone wskazówki nie pasowały mi do tarczy i stalowej reszty... :unsure:   Właśnie to 'rzucilo' mi się tak jakoś w oczki od początku.

Dzieki Panowie. 

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie...ja w kwestii werku 2209...2309 :D

Otóż koleś widać czyta wnikliwie ten temat, bo dziś odebrałem przesyłkę i mostek został podmieniony na 2209. Widać uznał, że to rzadsza wersja i może coś zarobić na nim więcej. Dupek jeden! Ale powiem tak: zmierzyłem go i istotnie ma 23mm, a nie jak inne moje 22, więc coś tu nie jest tak jednak. W każdym razie oblizałem się smakiem...

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odeślij mu jako towar niezgodny z opisem. To chamstwo które trzeba tępić.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie tak zrobię. Już mu napisałem maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie tak zrobię. Już mu napisałem maila.

Zdjęcia to zawsze integralna część oferty.I taka podmiana to ewidentna próba oszustwa,.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gnojek twierdzi, że widziałem co kupuję!!! Tak...Wy też widzieliście, ale dostałem 2209 a nie 2309. Odmawia zwrotu kasy. Nie polecam zatem użytkownika allegro Wojtek_K2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież jest zdjęcie z aukcji. Zgłoś do alle. Link do aukcji ciągle działa

Edytowane przez waski123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak...zgłoszę, tyle, że musi minąć 7 dni, żeby rozpocząć spór. Facet wpiera mi, że to ja kombinuję i próbuję go naciągnąć. Może s^ę po prostu przejadę po te 5 dyszek do niego!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Artur, spór nic nie da, bo dostanie ostrzeżenie z allegro i tyle. Wiem z autopsji, bo też ostatnio przechodziłem podobną drogę i też za zakup zegarka za 50 zł. Allegro ma to gdzieś, policja też, bo to za niska kwota (niska szkodliwość społeczna czynu).

Masz niedaleko, więc...tyle, że paliwo wyjdzie Cię tyle co ten werk. Ale dla zasady i owszem.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak...zgłoszę, tyle, że musi minąć 7 dni, żeby rozpocząć spór. Facet wpiera mi, że to ja kombinuję i próbuję go naciągnąć. Może s^ę po prostu przejadę po te 5 dyszek do niego!!!

Ja w takich sytuacjach (jeśli ktoś sciemnia ewidentnie) wale negatywa. Działa, szczególnie na sprzedawców z dużą ilością punktów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Allegro ma to gdzieś, policja też, bo to za niska kwota (niska szkodliwość społeczna czynu)....

Przy oszustwie nie ma znaczenia czy jest to kwota 2 zł czy 200 tys. zł. Ja składałem zawiadomienie przy kwocie 30 zł i sie ucieszyli bo dane sprawcy z adresem i numerem konta im zaniosłem - i wynik mają murowany   :D. Zresztą chłop jak dostał od policji pismo to szybko mi kasę odesłał - za takie pieniądze szkoda mieć wyrok który się ciągnie latami w papierach.

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się wstrzymał z negatywem, poczekał jednak 7 dni i otworzył spór. Ostatnio też miałem taki przypadek, zegarek okazał się ewidentnie podrobiony, poinformowałem sprzedającą od razu po zakupie, że mam takie podejrzenia, więc niech go nie wysyła, tylko od razu odda mi kasę. Oczywiście po kilku mailach i 2 dniach zegarek dostałem. Od razu napisałem do niej to samo, co wcześniej, czyli potwierdziłem, że jest to podróba (bez odzewu z jej strony). Poczekałem 7 dni, otworzyłem spór z ostrzeżeniem, że allegro domaga się numeru sprawy z policji, więc pewnie tam się pojawię ze zgłoszeniem i napisałem (magiczne chyba w tym przypadku słowa), że ze względu na handlową działalność sprzedającej (miała kilkadziesiąt zegarków na aukcjach, nie wystawia rach/faktur) nie omieszkam też zahaczyć o urząd skarbowy. Następnego ranka dostałem maila, że kasa już wpłacona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo dobrze, trzeba tępić oszustów i kombinatorów na każdym kroku!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak uważam, dlatego pomimo, że nie mam zbyt wiele czasu, postanowiłem, że w razie problemów pofatyguję się na policję. Obeszło się jednak. Swoją drogą sprzedająca oczywiście zrobiła mi przelew, ale tylko kwoty, którą wpłaciłem. Więc czekam z odesłaniem felernego zegarka do czasu wpłaty kosztów odesłania, bo niby czemu miałbym sam to pokrywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląda ok, tyle że nie ma znaków z której fabryki pochodzi...

czy wiesz, że to mały zegarek? taki w stylu lat 50-tych.

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://postimg.cc/image/kfnxb4uo1/

Czy ten zegarek jest oryginalny :)?

Edytowane przez Nucky Thompson

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://postimg.cc/image/kfnxb4uo1/

Czy ten zegarek jest oryginalny :)?

Jeśli chodzi o oryginalność to szału nie ma.Ale ma świetnie zachowane oryginalne elementy i przy dobrej cenie jest wart uwagi jako projekt.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mi się coś właśnie wydawało z tą kopertą, ale wolałem się upewnić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi