Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Co do zegarka to trudno ocenić ,ale mnie rozbawił slogan reklamujący radzieckie zegarki:
Radzieckie Zegarki
Najlepiej zainwestowany kapitał
Antyki z czasem tylko zyskują na wartości.

Ochroń swój kapitał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o tym czołgowym, to kompletnie nie moja bajka, więc ciężko mi to ocenić, ori, czy nie, sprawny, grzebany ?

Znając sprzedającego trza być uważnym ;)

http://allegro.pl/zegar-czolgowy-t-34-1954-r-czeliabienski-zawod-i5834453737.html

Zegar jest oryginalny - czy był robiony ? pewnie przechodził jakieś serwisy - poza lekko wykruszoną lumą w godzinowej jest OK - nakręca się go tym pierścieniem a wskazówki ustawia tez pierścieniem tylko odciągając go do przodu - pakowano też te zegary w różne obudowy z plastiku 

Jeden taki mam jak coś pisz na PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem wiem, znalazłem też w obudowie na aukcji za 180 zł, wyglądem w niej przypomina w pierwszej chwili Majaka ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do koperty to nie wiem bo się nie znam ale tarcza jest oryginalna to dam sobie uciąć 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do koperty, to bez podejścia organoleptycznego trudno przesądzać ...ale stalowa wygląda jednak inaczej - więc ta jest od łucza.

@Paweł Bury, kierujesz się jakimś/jakimiś szczegółami?  przeczuciem??  czy zdecydowanie wątpisz w umiejętności (perfekcję) charkowskich rękodzielników???

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu widuje sporo tarcz oryginalnych i podrabianych - opinia wygłoszona na podstawie tego co widziałem i z tego zdjęcia śmiem twierdzić że jest oryginalna ale być może producenci zza miedzy doszli juz do takiej perfekcji że robią jak oryginał

Według mnie jest oryginalna 

EDIT Zresztą nie wiem jeszcze coś stracę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta tez wydaje mi się, że jest od łucza.

Tarczy brakuje charakterystycznych szlifów a być może to wina zdjęcia.

Pewności nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Rzeczywiście, identyczną kopertę mam w Łuczu :( Wczoraj musiałem podjąć decyzję zakupu i skusiłem się na cenę 1/5 oryginału ;) Cyknę fotki tarczy jak przyjdzie.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż koniecznie każda wiedzą się przyda szczególnie tutaj gdzie produkcja tarcz jest coraz lepsza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz bardziej sie martwię co jest w środku i czy bedzie prawidłowo odmierzać czas ;)

Co do tarcz to wczoraj oglądałem ukraińskie na bazarku, niby wszystko jasne. Ale już taka tarcza de luxe w ładnej kopercie, za szybką mnie nabrała. A cena 300 zł i znajdzie pewnie szybko nowego właaściciela. Z ukraińskich nowości widziałem tarcze do Mir-a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co masz na myśli? Taki leżał u mnie z rok w szufladzie to w końcu się pozbywam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza jest na bank nowa, bo spostrzegawcze oko zauważy, że na 12 prawy skrajny indeks jest krótszy niż lewy. Typowa wada tych tarcz...nie mniej jednak z miesiąca nie miesiąc dochodzą do perfekcji. Kupiłem sobie sam tarczę do Sekondy de luxe... powiem Wam, że w zestawieniu z oryginałem nie ma nawet mikrometrowych różnic w niczym- perfekcyjna. Ja bym się nabrał...ale to dobrze, bo odratowałem babci mojej żony rodzinną pamiątkę ;-)

Co do tego jakie mają matryce... ,,zaj******" mają stety i niestety i już nie tylko do produktów byłego związku radzieckiego... pokazały się ukraińskie Atlantici i coś czuję, że będzie ich wysyp na allegro... wszystko cud i miód- idealne indeksy i rozmiary czcionek...tylko, że zapomnieli o indeksach minutowych- jak dopracują to nie będzie możliwości odróżnienia, bo indeksy technologicznie jak w oryginale, a nie klejone jak to było w chińskich.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do koperty to nie wiem bo się nie znam ale tarcza jest oryginalna to dam sobie uciąć 

No to tnijcie chłopy  -_-  :(

Niedługo będą same zamienniki i nikt się nie kapnie - dobrze jak napisał kolega wyżej bo odratuje się niejeden zegarek ale źle bo bedą same zamienniki a oryginałami cieszyć się będą Ci którzy zdążyli kupić  :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginały powinny zyskać na wartości, ale tylko w oczach kolekcjonerów. Niestety potencjalny kupiec na naszym rynku kupuje zegarek oczami, a nie rusza go oryginalność. Ja na ten przykład na swoich aukcjach zaznaczam, że np. Łucz ma nową tarczę, albo Poljot de luxe bo takie zegarki także sprzedaję...ale zaznaczenie tego w aukcji to mus, bo przecież nie można napisać ,,tarcza oryginalna" bo tak nie jest...choć czasem trafiło mi się kilka oryginalnych tarcz w stanie nowym, w papierkach...ale to było 4 lata temu i to były faktycznie, oryginalne tarcze a nie ukraińskie.

Ja bym chciał by zaczęli klepać tarcze do 16 kamiennych Kirowskich garniturowych... wiele tego można kupić w stanie złomowym, a zegarki nie raz mają szansę na ratunek w tym przypadku!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Tak myślałem Paweł, że to Ty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że znowu się narzucam ale nikt nie odpowiedział.

Czy ten werk jest ok czy kombinowany?

766f13a6266f350cd188fe60d77ec212.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz PW do Majora, z tego o mi wiadomo to będzie Ci w stanie pomóc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co masz na myśli? Taki leżał u mnie z rok w szufladzie to w końcu się pozbywam.

w pierwszej chwili odniosłem jakieś takie negatywne wrażenie, ale w sumie, to chyba tylko niedoskonałości fotografii... - jakiś taki straszny kontrast kolorów pomiędzy ringiem a tarczą

No i moim zdaniem wskazówki powinny być inne?

post-54348-0-03342300-1449581209.jpg

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.