Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
lec

Czy nosimy swoje "starocie"?

Rekomendowane odpowiedzi

Mi nie wypada może już o nim pisać, jako żem go już osobiście wymacał, ale piękniusi ci ON :D

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, czy może mi ktoś powiedzieć czym różni się niniejszy wątek od wątku jaki zegarek masz dziś na ręku? Odnoszę wrażenie, że mniej więcej 80% postów jest zamieszczanych w obu tych wątkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niczym - dublują się po prostu - często te same zdjęcia wklejane są i tu i tam   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak zeby było śmieszniej! Ale za to można szybciej nabić sobie odpowiednia ilośc postów zeby sprzedawać na bazarku ;)

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niczym - dublują się po prostu - często te same zdjęcia wklejane są i tu i tam   :)

Dziękuję za wyjaśnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest, to tak dokładnie.

Ten powstał wcześniej ale nazwa nie pasowała,

musiała być taka jaka na forum głównym.

Ten długo wisiał, tamten został momentalnie podpięty

przez "dawnego" moda.

Zresztą wpis na 1 stronie tamtego może wyjaśni więcej?

W moim temacie,

czasem staram się

komentować nieraz

ze swadą zegarki kolegów.

Z założenia chciałem

by koledzy robili to także.

I nie chodziło,

to tylko o achy i ochy!!!

Ale jest jak jest.

Edytowane przez lec

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dzisiaj w pracy...

c40198953f54fdc080a4ed25989b8a2f.jpg

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, czy może mi ktoś powiedzieć czym różni się niniejszy wątek od wątku jaki zegarek masz dziś na ręku? Odnoszę wrażenie, że mniej więcej 80% postów jest zamieszczanych w obu tych wątkach.

Tak zeby było śmieszniej! Ale za to można szybciej nabić sobie odpowiednia ilośc postów zeby sprzedawać na bazarku ;)

Tak na dobrą sprawę to są trzy tematy o bardzo zbliżonej formule, gdzie można pooglądać ładne, ciekawe zegarki. Wątek "Jaki zegarek masz dzisiaj na ręku" jest najstarszym wątkiem i obejmuje wszystkie zegarki, bez względu na wiek, natomiast dwa pozostałe zawężają tematykę do zegarków vintage, a Leszek nazwał je "starociami". W pierwszym z opisywanych więcej jest moim zdaniem zegarków nowych, kilkuletnich, natomiast wintage to zegarki i tu są zdania podzielone bo jedni uważają, że wyprodukowane przed 1975, a inni i ja się skłaniam bardziej do tej teorii, że starsze niż 25 letnie. O dwóch wątkach "Jaki zegarek vintage masz dzisiaj na ręku" i "Czy nosicie swoje starocie" napisał Leszek i rzeczywiście tematy te w moim odczuciu  są bardzo zbliżone, choć Wasyl, twórca późniejszego wątku, uzasadniał, że wątek Czy nosicie swoje starocie kojarzy sie raczej z udzieleniem odpowiedzi na zadane pytanie i ewentualna dyskusję, Natomiast Wasylowi chodziło o pokazywanie ładnych zegarków Vintage, które znikały w nawale "nówek" w wątku  "Jaki zegarek masz dzisiaj na ręku".

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś taki daaaawny nabytek

pozostałość po szalonej młodości!

post-63153-0-22567500-1461006364_thumb.jpg

<p>Czasem lec-e w gruchy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja go nazywam "białym kwiatkiem" i jak na razie widziałem go tylko u Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja go nazywam "białym kwiatkiem" i jak na razie widziałem go tylko u Ciebie.

Jest i w mojej kolekcji, choć faktycznie chyba nie pokazywany. ;)

Bardzo ładny, choć ciagle poluje na murzynka kwiatkowego... którego już nieraz tu widziałem ;)

e80f9238be08df3fc2d760a5861ca919.jpg

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to już jest, że ...cudze chwalimy swego nie znamy sami nie wiemy co posiadamy... Mam murzynka, szukam białego. ;)  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Może po prostu... kolekcja musi być pełna :D

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest i w mojej kolekcji, choć faktycznie chyba nie pokazywany. ;)

Bardzo ładny, choć ciagle poluje na murzynka kwiatkowego... którego już nieraz tu widziałem ;)

Tak to już jest, że ...cudze chwalimy swego nie znamy sami nie wiemy co posiadamy... Mam murzynka, szukam białego. ;)  :D

Mam także murzynka i też poluję na białego i brązowego .

Biały oczywiście w lepszej kondycji i nie w złotej kopercie . ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

58246779322c9224a6f9cf8ceff5c645.jpg

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny jest ten środek tarczy, ile jeszcze fajnych Delban mógłbym mieć, chyba dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi