Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Dingo

Dobry wybór ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dingo

Witam :-)

Mam dylemat co do nowego zegarka. Musi być diver z czarną tarczą. Myślałem o seiko 007, ale jest bardzo oklepany i z taka płaską tarczą :-(  Podoba mi się bardzo promaster Citizen Promaster NY0040-09E umiejscowienie koronki genialne, w końcu nie będzie mnie uwierać w nadgarstek, ale zostaje kwestia branzolety, praktycznie wszystkie w ofercie są na gumie :-(  Z tego co czytałem zdobycie oryginału graniczy z cudem. Druga sprawa mechanizm nakręca się tylko w jedną stronę, ale w sumie dużo się ruszam. Model ten jest po prostu śliczny, kojarzy mi się z latami 80.  Zegarek ma służyć mi na co dzień, przyzwyczajam się do rzeczy, a z drugiej strony nie będzie mi tak bardzo żal jak się zarysuje :P Przymierzam się do tego modelu już parę miesięcy, i potrzebuję jakiejś zewnętrznej motywacji :P  Koledzy warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze wszystkich moich zegarków, ten ma najlepszy stosunek fun-factor/cena.

Kt0yKJM.jpg

uUfGrcn.jpg

Co do bransy - to albo możesz zapodać mesha albo (co ja zrobiłem przy swoim poprzednim egzemplarzu) zakupić za parę groszy brasoletę od MQJ i podpiłować maskownice:

img5277s.jpg

img5295m.jpg

Pozdrawiam

TomeK (Teston)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

No i już jest na mojej łapce  :)

Zegarek jest niesamowicie dokładny, -3 sekundy na dobę, guma nie wygodna, ale coś się zmieni  <_< . Bezel mógłby być 120 klikowy. Ogólnie to jest to. Dzięki za wsparcie  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i już jest na mojej łapce  :)

Zegarek jest niesamowicie dokładny, -3 sekundy na dobę, guma nie wygodna, ale coś się zmieni  <_< . Bezel mógłby być 120 klikowy. Ogólnie to jest to. Dzięki za wsparcie  :rolleyes:

Bardzo dobry wynik .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) guma nie wygodna, ale coś się zmieni

Polecam jakieś fajne nato, moim zdaniem ten zegarek świetnie wygląda na paskach tego typu i ja kupowałem go właśnie z myślą o takim połączeniu. Aktualnie noszę go w takim wariancie kolorystycznym i jestem bardziej niż zadowolony z tego zestawienia. :)

HTy0FZR.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Nato jest też rozważane  <_<  jeden z moich ulubionych pasków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam podobny dylemat co autor  tylko mnie interesuje polaczenie z pomaranczowym paskiem nato guma lub ten omegowski co wyglada jak skora z karbonem :D ma ktos moze zdjecia na pomaranczowych paskach ?

If you want to ma­ke God laugh, tell him about your plans

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem ten zegarek ma tak uniwersalną stylistykę, że mało które nato by się z nim gryzło kolorystycznie. ;)

Zdjęcia wygrzebane z sieci:

ee19b320-ae9b-44f5-91b5-3eab0cc2ad66_zps

img_0657_bearbeitet-1uzss0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

No na tej pomarańczowej wygląda po prostu bajecznie  :rolleyes: na lato jak znalazł. Pięknie podkreśla głęboką czerń tarczy.

Gdzie najlepiej szukać nato?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile on ma w uszach 20 czy 22mm bo wygoglowalem sprzeczne informacje a chce zamówic pasek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Mesh można dokupić oddzielnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Jednak wybrałem takie rozwiązanie  :P

post-24208-0-24265400-1403457366_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto :)

Zamiast słów kilka zdjęć ;)

DSC_6773_zps41130de7.jpg

IMG_9379_zps113cb3d3.jpg

niebieski tez fajny, tylko trudniej dostępny

DSC_7500_zpsc4da3bdd.jpg

Tu jest czarny w dobrej cenie na bransolecie + dodatkowa guma

http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=NY0040-50E-Rubber

Sorry za nieco offtop zegarek fajny ale do garnituru|marynarki pasuje jak wol do karety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fota z mesh-em super. Mialem ten zegarek i strasznie namieszal mi w glowie bo ma swietna tarcze jest super wygodny ale przegral u mnie z SKX-em z wzgledu na mala tarcze, nimy 1mm mniej od Seiko ale ten 1mm robi naprawde duza roznice w moich oczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jak w Waszych Citkach pracuje mechanizm szybkiej zmiany daty? Czy klikanie i opór są dużo bardziej wyraźne niż w Seiko 7S26/36? W niczym mi to oczywiście nie przeszkadza, mechanizm działa bezawaryjnie a data i dzień centrują idealnie, ale odezwało się ADHD i chodzi mi po głowie puszczenie go na bazarek, w związku z czym chcę mieć pewność, że wszystko działa tak jak powinno (to moja pierwsza i jak dotąd jedyna Miyota 82xx). ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Na youtube są filmiki które pokazują że jest mechanizm szybkiej zmiany daty w tym zegarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że jest i jak działa to wiem, chodziło mi o kulturę jego pracy, która wydaje mi się gorsza niż w Seiko. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Oki, na telefonie są małe literki i słabo się czyta. Lepiej podaj cenę na PW, może pomogę spełnić Twoje marzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.