Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Aha, nie jest to rekord. Zapłaciłem kiedyś za "zębatego" kraba 292 złote w portalu A...o. Tylko że był to prawdziwy szufladowiec, co słońca całe swoje życie nie widział. Ring ma też innego koloru - czerwony (nie wyblakł - prawdziwie czerwony).

Do tej pory uważam że przepłaciłem, ale zrobiłem to z premedytacją :)

Pamiętam tą aukcję, jeśli jest jakoś z ubiegłego roku. W każdym razie, nie uważam, żebyś przepłacił za "czerwony ring" :) Osobiście dalbym za taki egzemplarz podobnie.

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam, że "czerwony" który nie zbrązowiał[1] poszedłby teraz nawet za wyższą kwotę. Jest ich coraz mniej - tym bardziej że kolekcjonerzy wystawiają je dumnie w przeszklonych witrynkach... a co dalej - wiadomo.

pozdrawiam

Narfas

[1] ani nie zzieleniał - cuda się dzieją z tą farbą, bo potrafi się zmienić w "oliwkę"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepłacone. Koperta nowa, ale ring skorodowany po brzegach, tarcza nie najświeższa, mechanizm również. Składaczek w nowej kopercie. Fajne pudełko w zestawie.

Jeśli składak, to rzeczywiście przepłacone. Widziałem tylko na komórce i mam takiego, więc nie przeglądałem się mocno ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Właśnie ja też najpierw na telefonie i się napalilam na niego. Na szczęście obejrzałam na kompie i dobre duszki ostudzily moje zapędy... ale gdyby nie te zacieki przy brzegach to pewnie sama bym zapłaciła tyle albo i więcej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za zielonego też tyle bym nie dał, ale gdyby był czerwony to hmmm :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ten zegarek chyba nawet sam gdzieś kiedyś pytałem, ale... teraz dopiero zauważyłem, że na płycie jest wybite nie 3133, a 3155 ;-) To chyba nie następca 3133, czy może jestem w błędzie?

http://allegro.pl/poljot-szturmanskie-sturmanskie-cal-3133-zsrr-i5200957243.html

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam widze 3133 z roku 90. Na szybko widać, że coś majstrowane - sprężynka docisku kola minutowego odchylona, chrono sie zakleszcza. Zegarek nie wart tych pieniazkow. Sprzedający z 2 miesiace temu odwolal oferty i wyskoczyl z cena KT 750zl i sukcesywnie ja obniza.

A tu ocean :)

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5201271875

Edytowane przez jackie01

Cyk...cyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 KAMHR ? coś ten zapis podejrzany chyba ze sie myle 

Ja tam go o nic nie podejrzewam :) Sam napis wygląda ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie też go miałem wrzucić do nie przepłacajcie :D

Widziałem go już wczoraj zaraz  po wystawieniu.

Zapytałem grzecznie sprzedającego, czy może podesłać zdjęcia mechanizmu na maila...

i taką oto dostałem odpowiedź:

..."Przykro mi ja nie posiadam odpowiedniego klucza do dekla a kombinowanie i otwieranie różnymi narzędziami grozi uszkodzeniem i zarysowaniem dekla co mi obniży wartość zegarka , nie jestem zegarmistrzem tylko elektrykiem , wszelkie naprawy zlecam mojemu zaufanemu zegarmistrzowi który się zna na mechanicznych zegarkach bo mało takich jest , z tego co pamiętam jak kupowałem u niego jakiś zegarek raczej był skręcony a nie z mechanizmem na wierzchu , także dziwne zasady Pan na rzuca , uważam że ci którzy zegarki rozkręcają to w nich grzebią i ja u nich nie kupuję..."

Podziękowałem więc grzecznie i powiedziałem, że nie kupię w ciemno zegarka za 750 zł nie wiedząc co jest w środku, chyba, że da jakąś gwarancję, a STIOPA jak to STIOPA:

..."Polecam nowy Okeah Poljot 3133 są na Ebay z pisemną gwarancją , na pewno jest mechanizm 3133 za jedyne 2600 zł, mojego Pan nie musi kupować"...

no i ... nie mam zamiaru kupować.

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okean z kombinacjami. Wskazówki każda od innej czapy. Godzinowa i minutowa mają inny odcień lumy względem indeksów na tarczy, co oznacza że to nie jest komplet. Mała czerwona na prawej małej tarczce nie ma charakterystycznej strzałki. Główna sekundowa chronografu powinna być czerwona i też o dosyć charakterystycznym kształcie. Dekielek nie ma przetłoczeń. Ile zegarków zostało rozebranych żeby tylko dopasować wskazówki? Chyba nie chcę wiedzieć co się dzieje pod deklem. :wacko:

edit: tarcza chyba też współczesna, no i mamy już pełny obraz nędzy i rozpaczy... Fotka mechanizmu mi osobiście już nie jest potrzebna.

Edytowane przez sowa2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki z niego OKEAN jak schabowy z mortadeli.W tym pierwszym nie ma ani jednego elementu z Okeana,a w tym drugim ani grama schabu. :) Tarcza jest współczesna charkowska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedziałem gdzie to wsadzić, to może tutaj, chociaż dla kogoś może to być okazją.

http://allegro.pl/signal-1-mfz-kirowa-oryginalny-super-stan-1950-i5202113007.html

Rzecz jak na moje oko wygląda wiarygodnie. Dawno nie widziałem "żmijki" w takim stanie. Nawet czerwona farba na tarczy nie wyblakła. Sama tarcza wygląda mi na oryginał. Jest nawet jakiś pamiątkowy grawer[1] na tym starszym typie dekielka.

Cena bardzo wysoka, ale nieczęsto się ogląda takie rzeczy.

pozdrawiam

Narfas

[1] niektórzy takie zbierają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest chyba jeden feler, a mianowicie brak zielonego wypełnienia pod 6-tką. No, ale poza tym zegarek rzeczywiście w wyśmienitym stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Stiopa postanowil juz wcale nie sprzedać zegarka i podwyzszyl cene na 1300 :)

Cyk...cyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezły agent ;-D, a tak wygląda oryginał, wysłałem zdjęcie sprzedającemu, ciekawe czy się ustosunkuje?

post-33253-0-05659000-1427142519_thumb.jpg

lub tak ?

post-33253-0-26686800-1427142950.jpeg

Edytowane przez tommly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest oryginalny OKEAN tylko noworuska reedycja.,Prawdziwego OKEANA prawdopodobnie jedyny w Polsce egzemplarz posiada kolega z forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio powaliło ludzi i liczą sobie za 3133 jak za zboże, a tu w dodatku za składaka 1300zł. :o. Nie wiem kto to  kupuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupuja Ci którzy maja kase,chca miec cos "starego" i sie nie znaja 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OKEAN i cos "starego" ...weź przestań :)

Jak ktoś ma kasę i chce mieć cos "starego" np. chronografa z 1952r to klika tutaj ->http://allegro.pl/chronograf-patek-philippe-ref-1579-r-1952-certyf-i5165960327.html

jedyne 350 :)

post-54348-0-75909500-1427183017_thumb.jpg

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak STIOPA znalazł klucz do dekli i zrobił zdjęcie mechanizmu OKEAH'A, a tak się zarzekał, że nie ma czym otworzyć, a i cena troszkę zmalała :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak patrzę i patrzę i ani nie widzę incablocku ani 3603 (Poza stemplem na chyba wymienionej części) . Może widzę ciemność ?

http://allegro.pl/molnia-arabka-odkryta-3603-z-incablokiem-nos-i5192600227.html

@AGW, słowo "chyba" niepotrzebnie umieściłeś w swoim wpisie :)

Pan Tygrysek to taki "trzy w jednym" - 1) kłamczuszek (pisze, że ta mołnia to NOS) ; 2) dyletant (bełkocze coś o incabloku) ; 3) łakomczuszek (woła 139pln za mołnię z kombinowanym werkiem)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi