Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

@AGW, słowo "chyba" niepotrzebnie umieściłeś w swoim wpisie :)

Pan Tygrysek to taki "trzy w jednym" - 1) kłamczuszek (pisze, że ta mołnia to NOS) ; 2) dyletant (bełkocze coś o incabloku) ; 3) łakomczuszek (woła 139pln za mołnię z kombinowanym werkiem)

A tutaj kolejny reklamowany jako Molnia 3603 (mimo opisu na werku) !    Co tych ludzi wzięło ?

http://allegro.pl/stary-zegarek-kieszonkowy-molnja-3603-su-cccp-i5157307949.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@AGW, słowo "chyba" niepotrzebnie umieściłeś w swoim wpisie :)

Pan Tygrysek to taki "trzy w jednym" - 1) kłamczuszek (pisze, że ta mołnia to NOS) ; 2) dyletant (bełkocze coś o incabloku) ; 3) łakomczuszek (woła 139pln za mołnię z kombinowanym werkiem)

Werk nie musi być kombinowany. To może wpływ oświetlenia, te werki potrafią tak wyglądać na zdjęciach. Wątpliwość jednak pozostaje.

Ogólnie zegarek jest w bardzo ładnym stanie, ale cena rzeczywiście nieco zbyt wysoka.

No i to jest oczywiście zwykła 3602 bez antiszoka. Warto też wspomnieć że Mołnia nigdy nie miała Incabloka.

pozdrawiam

Narfas

P.S. Okazje się nadal zdarzają: ostatnio kupiłem przypadkiem 3603 w stanie zbliżonym do NOS razem z kieszonkową Ruhlą (też nieużywaną) za jakieś 60 z przesyłką.

Edytowane przez Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minutowa wygląda bez powiększenia jak wykałaczka :D

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lenin wiecznie żywy  :D

obok tej aukcji naprawdę trudno przejść obojętnie

ja zakwalifikowałem ja do "złotych myśli" :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zegarek ciekawy i imo ładny z wyglądu chociaż to już Rosja...

a cenić to sobie może nawet 999zł jego towar jego cena :) zrobi kilka rund na allegro to się zreflektuje w temacie ceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a cenić to sobie może nawet 999zł

a potem cześć sprzedawców będzie wołać na giełdach po tyle, bo na allegro zobaczyli (przez minutę szukania) taką wartość

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio coraz częściej słyszę tekst " bo na allegro po tyle były". Oczywiście pytam czy za tyle sprzedane czy wystawione, odpowiedź " wystawione".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to zawsze klientowi pokazuje ekran laptopa, jak nie wierzy na słowo

najlepsza opcja - paa.pl

mój dobry przykład - myślałem, że sprzedam pewien album Queen za 60 zł - akurat była tylko jedna dostępna. Wchodzę w wymienioną stronkę, a tam 7-8 zł/szt.

Na tych giełdach co bywam odnoszę wrażenie, że niektórzy tam sprzedający nie mają zielonego pojęcia o cenach, lub bezczelnie szukają frajera. 

A w J-G na dorocznej giełdzie za Rakety warte max 30-40 zł wołali od 5 krotności tej stawki wzwyż

Edytowane przez Nucky Thompson

Dobre, bo сделано в CCCP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj byłem świadkiem mistrzowskiej wyceny. Facet przywiózł taki komplet -2 fotele i dwuosobowa sofa, przyszedł jego kolega ( też przywozi różne rzeczy z Niemiec) i mówi wołaj za  to za 1000zł. Pytam skąd taka cena, a on na to " Bo ja na allegro wystawiłem taki fotel za 270zł". Pytam czy sprzedał, a on mówi że nie, ale miał pełno wejść. Więcej pytań już nie zadawałem, bałem się usłyszeć odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ksawery, bo owy gość nie chciał sprzedać fotela, tylko chciał się pochwalić, dlatego ustawił zaporową cenę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sęk w tym, że oni wierzą w te ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli sprzedawca ma czas i ochotę czekać na kupca skłonnego zapłacić taką cenę... to proszę bardzo. Nie widzę w tym niczego złego. Nie muszę mieć wszystkich zegarków na świecie. Z tego co wiem, czasem się trafia ktoś skłonny zaakceptować taką cenę, to kwestia cierpliwości i umiejętności sprzedażowych.

Trudna sprawa z tymi wycenami zegarków; bardzo dużo zmiennych, a dodatkowo regularnie zdarzają się cuda cenowe - i to w obie strony.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj czepiasz się detali :D

że o kole od roweru datowniku nie wspomnę

w ciągu roku widziałem ich może z 200, ale unikat

to co dopiero Poljot Kosmos, albo Rakieta w drewnie. :ph34r:

Edytowane przez Nucky Thompson

Dobre, bo сделано в CCCP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

że o kole od roweru datowniku nie wspomnę

w ciągu roku widziałem ich może z 200, ale unikat

to co dopiero Poljot Kosmos, albo Rakieta w drewnie. :ph34r:

Eeee to jest unikat bo na moje oko tarcza z asymetrycznej Slavy a koperta z innej (choć mogę nie pamiętać czy czasem i takich nie było) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj czepiasz się detali :D

Zibi sprzedaje Sławę w szczotkowanej stalowej kopercie, tylko zapomniał w aukcji dopisać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

częśc mechanizmu pod kolor tarczy haha

Dobre, bo сделано в CCCP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi