Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Dawałem za tego Sputnika 202,99 i myślałem, że wygram aukcję, a tu 3 stówy :D :evil:

Miałem smak na ten zegarek - stan niemalże idealny - piękny okaz

http://allegro.pl/item178531629_blonie_bal..._in_poland.html

Ten też piękny, stan idealny, ale ta cena :roll:

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurcze! 410 za Bałtyka i 310 za Sputnika to na prawdę :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czym poznać, że zrobiłeś dobry zakup ma Allegro, mimo, że wydałeś ponad 40 zł?

Moim wskaźnikiem jest nazwisko Jana na liście licytujących - na 2 miejscu z kwotą o złotówkę niższą od mojej. To taki mój prywatny test. :D

Jan, przepraszam za instrumentalne traktowanie, ale tak właśnie to odbieram. Jan ma tyle zegarków, że jak już wydaje 40 zł to na pewno na zegarek rzadki i w dobrym stanie. Szkoda tylko, ż Jan też już opanował obsługę snajperów aukcyjnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wocio19 tez jest niezłym wskaxnikiem (sorry wocio za ostatnią aukcję :wink: )

zegarek> 1.000 $ =podatek od snobizmu;-)
Noszone m.in.GP,IWC,Zenith,SeikoGQ,GP,Movado,Omega,Longines,Eterna,Vulcain,Rado,Wittnauer,Bulova,Hamilton,Cyma,Doxa,Gruen,Tissot,Helvetia,Onsa, itd.,Polacy,Niemcy,sowieci itd..>200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...snajperów nie używam ale mam niemiecka stcje pogody synchronizowana z zegarem atomowym totez wystarczy popatrzec i kilka sekund przed zakonczeniem aukcji walnac kwote...

...p.s. dziekuje za uznanie :D

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wocio19 tez jest niezłym wskaxnikiem (sorry wocio za ostatnią aukcję Wink )

To chyba komplement więc dzięki :-) Ja używam snajpera, więc dowiecie się, że byłem zainteresowany danym zegarkiem dopiero po zakończeniu :-) Inna sprawa, że czasami licytuję bardzo nisko, zakladając, że raz na jakiś czas można ustrzelić coś za grosze, bo akurat ktoś inny zapomni licytować - kilka razy już takie numery się udawały - włącznie z zakupami po 1zł.

Niestety o ruskie zegarki konkurujemy między sobą, ale mam wrażenie, że większość licytujących w tych aukcjach to forumowicze, więc nie może być sentymentów, bo żaden z nas nic by nie kupił :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...snajperów nie używam ale mam niemiecka stcje pogody synchronizowana z zegarem atomowym totez wystarczy popatrzec i kilka sekund przed zakonczeniem aukcji walnac kwote...

...p.s. dziekuje za uznanie :D

Ale Toczmecha to ja wyrwałem w ostatniej minucie aukcji :twisted:

Stan zewnętrzny jest niemalże idealny, na zdjęciu na aukcji wyglądało to gorzej. Otwierając paczkę byłem mile zaskoczony.

Obecnie leży u zegarmistrza na reanimacji.

Najpóźniej po świętach wstawię fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ajaja a ja wszystkie aukcje z przedwojennymi ruskami podbijam celowo - dla mnie warte sa najwyzej 100 zł - z czystej zabawy daje odrazu 200 zł - napredzam koniunkture ale co tam ludzie płaca kosmiczne ceny - to i tak nie kupie za 100 :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaak, Toczmecha licytowałeś ze mną w ostatniej minucie aukcji a od razu to dawałeś chyba coś koło 50 zł.

Nie wykręcaj się Jan, wiem że chciałeś go kupić.

http://www.allegro.pl/item171929665_171929665.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...ajaja a ja wszystkie aukcje z przedwojennymi ruskami podbijam celowo - dla mnie warte sa najwyzej 100 zł - z czystej zabawy daje odrazu 200 zł - napredzam koniunkture ale co tam ludzie płaca kosmiczne ceny - to i tak nie kupie za 100 :cry:

tylko jaki jest sens tak sztucznie podbijac? jak sie wszystko tak nakreca to juz wszyscy doswiadczylismy poprzez niesamowite ceny ktore sie caly czas utrzymuja, wlasnie przez takie licytowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...no mniej wiecej taki że jesli biore udział w aukcji to cena jaka zaoferuje zalezy odemnie i mam do niej jak każdy pełne prawo...

...teraz nawet jesli wiem z góry że nie wygram aukcji pozostaje to jedno A MOŻĘ - i nawet nieco zawyżoną kwote w tych kilku procentach szans na wygranie aukcji mozna przełknać i byc zadowolonym

a że inni przebijaja czy nie i tak zawyzona kwote to już innych sprawa

------------

taktyka jak kazda inna i nie ma w tym nic złego prawda Woocio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Taaak, Toczmecha licytowałeś ze mną w ostatniej minucie aukcji a od razu to dawałeś chyba coś koło 50 zł.

Nie wykręcaj się Jan, wiem że chciałeś go kupić.

http://www.allegro.pl/item171929665_171929665.html

moze ktos cos o tym toczmechu napisac bo tez go widzialem a nie wiedzialem co to za ćujstwo?

Jan- nie kombinuj bo zawsze mowisz ze tyle a tyle bys nie zaplacił a licytujesz czasem ostro :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.... myslenie jak moich niektorych bylych domowników! co z tego że licytuje skoro nie wygrywam?

a Tomczeka oszacowalem na 150 zł pozniej to już porwały mnie emocje i licytowałem dla adrenaliy - nie wierzyłem że wygram i nie wygrałem

od tamtej pory pojawiło się po nim piec podobnego stylu zegarkow

czasami podobnie licytujac ruska przedwojenna kieszonke z uszami w duchu sie modle żeby mnie przebili - a jak nie to trudno - przeciez odbiore zegarek i nie ma sie co zadreczac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a Tomczeka oszacowalem na 150 zł pozniej to już porwały mnie emocje i licytowałem dla adrenaliy - nie wierzyłem że wygram i nie wygrałem

W takim razie bardzo dziękuję za podbijanie ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po czym poznać, że zrobiłeś dobry zakup ma Allegro, mimo, że wydałeś ponad 40 zł?

Moim wskaźnikiem jest nazwisko Jana na liście licytujących - na 2 miejscu z kwotą o złotówkę niższą od mojej. To taki mój prywatny test. :D

Uważaj bo może i tu jak i w przypadku zegarków przedwojennych Jan napędza koniunkturę i będzie napędzał ją do ostatniej minuty aukcji zakładając, że i tak nie wygra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie zauważyłem, że napędza koniunkturę na jedną fajną Mołnię, na którą miałem ochotę. Tylko że tym razem Jan chyba chce ją kupić, prawda Jan? Tą z samolotem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena minimalna 399zl. Mysle, ze nie warto. Poza tym ta sterylna tarcza niszczy caly klimat zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarcza ma skaszanione napisy - pozatym to najbardziej spotykany model z napisem licencja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...mołnie bym chciał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi