Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wart on jest swojej ceny? - to tylko Ty mozesz okreslic w pełni, bo to Tobie ma się podobac i Ty tylko wiesz, czy przyjemność z jego noszenia jest warta tej kwoty.

Ja moge wyłacznie podpowiedziec, ze mechanizm uzyty w tym zegarku cieszy się MSZ zasłuzoną dobra opinia zarównio wśród uzytkowników jak i zegarmistrzów, jako solidny, niezawodny i długowieczny. Ściągniety jet on, a własciwie wzorcem dla niego była jedna z bardziej renomowanych konstrukcji szwajcarskich, niestety w tym momencie nazwa jej wyleciała mi z pamieci.

Zegarki Poljota z alarmem produkowane sa od dziesięcioleci i wczasne konstrukcje sowieckie sa zazwyczaj lepszej jakości od obecnych rosyjskich, mimo, że cena tych pierwszych na aukcjach jest zazwyczaj 2-3 razy niższa od tego, który Ci się spodobał. Ja mam taki dobrze zachowany model sowiecki i jestem z jego pracy zadowolony. Oczywiście wcale ta reguła nie przesądza, że ten współczesny, oferowany musi być zły.

Ponadto alarm wśród rozmaitych mozliwych zegarkowych gadżetów stanowi jednak rzeczywistą zaletę

A już całkiem subiektywnie oceniam jego (obecna =100,-zł) cenę za dość umiarkowaną, biorac pod uwage cenę podobnego nowego.

zegarek> 1.000 $ =podatek od snobizmu;-)
Noszone m.in.GP,IWC,Zenith,SeikoGQ,GP,Movado,Omega,Longines,Eterna,Vulcain,Rado,Wittnauer,Bulova,Hamilton,Cyma,Doxa,Gruen,Tissot,Helvetia,Onsa, itd.,Polacy,Niemcy,sowieci itd..>200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja równierz mam radzieckiego poljota z budzikiem. Jest bardzo fajny. A ten mnie zaintrygował, i powiem szczerze myślałem że to nie jest nowa linia, tylko dobrze zachowany "antyk". Cóż niewiedza kosztuje ale już wiem.

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo mozliwe, ze to ja pomyliłem sie z datowaniem tego zegarka, :oops: - w opisie bowiem podano, że jest on "made in USSR". Wprawdzie tego napisu na tarczy nie zauwazyłem, ale...

Najlepiej byłoby wypytac o to sprzedawcę.

W kazdym razie linia jak najbardziej nie przestarzała.

Noszone m.in.GP,IWC,Zenith,SeikoGQ,GP,Movado,Omega,Longines,Eterna,Vulcain,Rado,Wittnauer,Bulova,Hamilton,Cyma,Doxa,Gruen,Tissot,Helvetia,Onsa, itd.,Polacy,Niemcy,sowieci itd..>200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bardzo mozliwe, ze to ja pomyliłem sie z datowaniem tego zegarka, :oops: - w opisie bowiem podano, że jest on "made in USSR".

Może być. W latach 60 - 70 były produkowane jako Signał.

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem, jeżeli jest faktycznie zachowany w stanie idealnym, to spokojnie można dac więcej niż 100zł - przede wszystkim dlatego, że ten model w takim stanie nie pojawia się specjalnie często na Allegro.

Na pewno wart jest więcej niż ten, z którego nie dałbym więcej jak 30-35zł:

http://www.allegro.pl/item173069443_piekna...undnikiem_.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a jak mi proponuja takie za 10 to krece nosem :) kilka mam i chyba wystawie bo nie maja takiego brudu przy rancie szkła jak ten i sa nieuzywane niemal

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bardzo mozliwe, ze to ja pomyliłem sie z datowaniem tego zegarka, :oops: - w opisie bowiem podano, że jest on "made in USSR".

J.

No, ale ten omawiany, jesli jest jeszcze faktycznie produktem przodujacej mysli radzieckiej to chyba sadząc po stylu, formie itp musi byc ze schyłkowego jej okresu, gdzies tak w okolicach słynnego spotkania w puszczy białowieszczańskiej :wink: , czyli poczatków lat 90-tych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja za tą pobiede chciałem dać 15 co widać :) A nad tym Poljotem się zastanawiam. Tylko jak go kupię to przerwa na co najmniej miesiąc...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..to nie licytuj dozbieraj jeszcze jakis ciekawych damskich to ja dam Ci takiego w prezencie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jan masz takiego poljota jak ten z aukcji? O żesz Ty... No to muszę się sprężać z tym zbieraniem :) Mam jeszcze jakieś cztery...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-18-0-20499400-1330647212.jpg

post-18-0-86547700-1330647210.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jan, a sprawne mechanizmy do ruskich damskich Cie interesuja? mam ich troche

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a z tarczami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alez oczywiscie :) mechanizmy sa sprawne, z ladnymi tarczami, niektore z koronkami nawet. w tej chwili kojaze napewno kilka sztuk Wiesny, chyba jakies Lucze i moze Zarie. napewno mam dwie albo i trzy cale w kopertach, ale to pamiatki z komuni tesciowej i komuni zony, wiec tego nie biore pod uwage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, powiedzmy sobie szczerze Jan - twój Poljot z budzikiem jest w nieco gorszym stanie i ma nieoryginalną koronkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i w zwiazku z tym? nie nadaje sie dla nicka ? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-3565-0-61947400-1330647284.jpg

post-3565-0-78240100-1330647278.jpg

post-3565-0-55981900-1330647279.jpg

post-3565-0-33902000-1330647280.jpg

post-3565-0-65341900-1330647281.jpg

post-3565-0-74785400-1330647282.jpg

post-3565-0-69821400-1330647283.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuje baqrdzo za zaangażowanie ale niestety wszystko juz jest u mnie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jan ale Twoja rakieta jest inna. Nie ma oznaczen 13 14 15 itd tylko kropeczki a no i nie ma minutowej podziałki... Ale cena za tamtą już jest 142 zł więc i tak odpada...

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

J.

No, ale ten omawiany, jesli jest jeszcze faktycznie produktem przodujacej mysli radzieckiej to chyba sadząc po stylu, formie itp musi byc ze schyłkowego jej okresu, gdzies tak w okolicach słynnego spotkania w puszczy białowieszczańskiej :wink: , czyli poczatków lat 90-tych

Dokładnie - te modele pochodzą z lat 80 i na początku 90 też je jeszcze chyba robili.

Aukcja się zakończyła - ktoś mocno przepłacił. Jakiś cza stemu poszły dwie takie nówki z metkami na allegro z żółtymi tarczami. Wersja eksportowa coś koło 160 zł, a radziecka koło 140 zł.

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to doklejone jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi