Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

No i pięknie !!! chyba już wszystko było - teraz patrzeć jak pojawi się  chronometr morski z mechanizmem kwarcowym firmy KIROD i JA w plajstikowej obudowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba przyznać, że teraz to się pierdykneli równo.

Cała produkcja psu w .. :D

Edytowane przez Gregorian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu zalew gównianych podróbek jest chyba w szczycie !!!

Stalowe polioty z folią na deklach

Sygnał z budzikiem

Łucze

Sputniki

Chińskie komandiry

Wołny i cała reszta ukraińskich tarcz

Do tego cała seria zegarków patriotycznych , współcześnie plecione dewizki do kieszonkowych niby z włosów niby stare , zegarki z piłsudskim , mołnie z insygniami SS, czaszki i oczywiście delbany thiele i nawet ruchle z czachami niby esesmańskie

podrabiane koperty i tarcze do atlantica

itd...

itd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, bez paniki. Raczej jest w normie (jeżeli coś takiego w ogóle można nazwać normą) :D

Tylko tarcze do Sputników i P. de luxów stały się bardziej regularne. Na pewno częściej fejkują się też ringi do Kirowskich :angry:

Ale ogólnie - dużo ale w normie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zrobimy konkurs."Który zegarek radziecki zostanie kolejnym masowo podrabianym modelem" Ja obstawiam- Vostok Drużba dla Kitajca  ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie chińczycy wzięli się za robienie tarcz. Ale przecież robią to pod czyjeś zamówienie i na wzór ktoś im wysłał tarczę z niewyraźnym napisem  :D . Nie wiem jaki może być koszt takiej tarczy ale jeśli chodzi o koperty do 3,7 cm średnicy to przy zamówieniu powyzej 100 sztuk koszt jednej sztuki to mniej niż 3 dolary. Podejrzewam że te deluxy z folią na spodzie to właśnie takie koperty.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3914745112

Czy Możliwe, że wystarczy wymiana balansu, aby to cudo chodziło? Mam taką nową kopertę i tarczę, brak mi tylko jednej złotej wskazówki godzinowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3914745112

Czy Możliwe, że wystarczy wymiana balansu, aby to cudo chodziło? Mam taką nową kopertę i tarczę, brak mi tylko jednej złotej wskazówki godzinowej.

hmmm zależy czy ten domorosły majster-klepka nie narobił jakiś szkód głębiej :) czy kotwica nie oberwała ?? co z remontuarem ??

ale te werki są pospolite i można trafić w o wiele lepszym stanie :)

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm zależy czy ten domorosły majster-klepka nie narobił jakiś szkód głębiej :) czy kotwica nie oberwała ?? co z remontuarem ??

ale te werki są pospolite i można trafić w o wiele lepszym stanie :)

mam kilka podobnych werków jeden nawet działa ale wszystkie mają pierścienie daty przystosowane do okienka na godz. 3-ciej a nie 6-tej. popytam lepiej u zegarmistrza, chyba że ktoś ma za tanio opchnąć z forum to plis na p.w.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość sose

Ja proponuję przyjrzeć się cyfrze 1 w indeksie 12 w pierwszym od góry linku. Coś chyba odpadło i kolega sztukował bo by sama 2 wyszła  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już normalnie woła o pomstę do nieba :blink:

I jacyś ludzie to licytują :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym bardziej unikat :D

Warte uwagi jest to, że pośród bijących się na śmierć i życie początkujących jest P....z (468)  :blink:  i to dopiero jest czad!

Edytowane przez waski123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a od kiedy liczba komentarzy świadczy o tym czy ktoś zna się na zegarkach? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można domniemywać, że przynajmniej jest opatrzony i takich knotów nie kupuje. Nie wierzę, żeby była to przypadkowa osoba, która nagle zapragnęła kupić sobie zegarek u naciągacza. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja proponuję przyjrzeć się cyfrze 1 w indeksie 12 w pierwszym od góry linku. Coś chyba odpadło i kolega sztukował bo by sama 2 wyszła  :)

Ten indeks z dwunastki to wogóle z jakiej innej tarczy - na jednym ze zdjęć jest tarcza ujęta lekko bokiem i widać że jest ze dwa razy wyższy niż reszta i krótszy - może wycięty na szybko z jakiejś blajchy :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Cena nawet bez tej jedynki  z przodu byłaby zbyt wysoka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi