Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

P.S. Prędzej tą Rakietę nazwałbym Sławą, niż to "coś" zegarkiem z kalsą:

http://www.allegro.pl/item224358521_komand...ek_z_klasa.html

Wojtek, znalazles allegrowego ogóra :D

Tak konkretnie to małosolny jest :)

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Fajny ten Poljocik, ale trochę drogo... Jest ładny, ma pasek, pudełko i do tego jest na allegro, więc ktoś się na bank nadzieje.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to drugie podejscie. za pierwszym razem proponowalem 70pln, ale koles nie byl zainteresowany. aukcja zakonczyla sie na 70kilka pln, ale wciaz cena min. nie byla osiagnieta. IMO powinien poczekac na koniec roku, bo teraz to chyba nikt sie na niego nie "nabierze" :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wszystko możliwe. Może sprzedawca miał zły dzień :D

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myslalem o tym: http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...=ADME:X:RTQ::11

cena w sumie nie byla wysoka bo stan niezly, ale nie licytujac, napisalem do goscia (jest z polski) jakie beda koszty wysylki z polski do polski. oto co napisal:

Wszystkie moje aukcje na Ebay.com maja jeden koszt wysylki na caly swiat, rowniez Polske.

Za 85zl, wysle wedlug poczty polskiej.

Pozdr.

torexint

:shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Tyle to chyba kosztuje wysyłka ubezpieczona 100k zł :D:D

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jak ktoś chce, to oddam czajkę pozłacaną z branzoletką za 15 zł na chodzie :lol:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

iqsebcio- czy chcesz tą czajkę? Jakoś tak się uśmiechnąłeś :lol:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czy ktoś sie już może spotkał z takim zegarkiem i mechanizmem Question

Oczywiście - dyskutowaliśmy o co najmniej kilka razy na forum. Werk 2809 to najbardziej precyzyjny ze wszystkich radzieckich mechanizmów, a do tego dość rzadki. Montowano go w zegarkach Wostok Precision, Wołna i w Ałmazach, z tym, że w tych ostatnich był mechanizm bez mikroregulacji. Złocone mechanizmy były w Wostokach i w porównaniu z tymi białymi z Wołny spełniały dodatkowe rygorystyczne kryteria odnośnie dokładności chodu. Można więc powiedzieć, że w Wostokach Precision były wybrane najlepsze egzemplarze najlepszego radzieckiego mechanizmu zegarka naręcznego.

Taki model oryginalnie zachowany w doskonałym stanie to prawdziwy rarytas, stąd cena nie jest aż tak szokująca (przecież bywa, że ludzie za zwykłe Atlantici lub Delbany płacą więcej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Szkoda, że to takie wartościowe, bo ostatnio rozłożyłem taki zegarek w dobrym stanie na części dla sprężyny. Może uda się go jeszcze złożyć :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Szkoda, że to takie wartościowe, bo ostatnio rozłożyłem taki zegarek w dobrym stanie na części dla sprężyny. Może uda się go jeszcze złożyć :)

Pozdro

Jak już to na sprężynę poświęciłbym Ałmaza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czy ktoś sie już może spotkał z takim zegarkiem i mechanizmem Question

Oczywiście - dyskutowaliśmy o co najmniej kilka razy na forum. Werk 2809 to najbardziej precyzyjny ze wszystkich radzieckich mechanizmów, a do tego dość rzadki. Montowano go w zegarkach Wostok Precision, Wołna i w Ałmazach, z tym, że w tych ostatnich był mechanizm bez mikroregulacji.

Uscislając do konca, -w Ałmazach miał 4 kamienie mniej..

zegarek> 1.000 $ =podatek od snobizmu;-)
Noszone m.in.GP,IWC,Zenith,SeikoGQ,GP,Movado,Omega,Longines,Eterna,Vulcain,Rado,Wittnauer,Bulova,Hamilton,Cyma,Doxa,Gruen,Tissot,Helvetia,Onsa, itd.,Polacy,Niemcy,sowieci itd..>200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Jeśli nie uda Ci się to chetnie odkupie tarczę

zegarek> 1.000 $ =podatek od snobizmu;-)
Noszone m.in.GP,IWC,Zenith,SeikoGQ,GP,Movado,Omega,Longines,Eterna,Vulcain,Rado,Wittnauer,Bulova,Hamilton,Cyma,Doxa,Gruen,Tissot,Helvetia,Onsa, itd.,Polacy,Niemcy,sowieci itd..>200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Cześć

Nawróciłem sie i założyłem sprężynę spowrotem :) Ten zegarek ma na tarczy napis wołnia, ale niestety nie mam do niego pierścienia zakręcającego. Gdzieś mam 2 mechanizm, ale nie pamiętam, co mu dolegało. Co do tarczy chętnie za coś fajnego się wymienię. Proponuję przejść na pm.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Do swiąt jeszcze troszkę zostało :)

Poza tym fajny zegareczek.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Widzę, że to jakiś znany sprzedawca. Może zróbmy "czarna listę sprzedawców". Zamieszczajmy w niej kanciarzy i oszóstów. Czy to dobry pomyśł?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lew

Oj przesadzacie. Nie raz na pytanie kogoś nowego "ile wart jest ten zegarek?" odpowiadaliście z przekorą "Zegarek jest wart tyle ile ktoś jest skłonny za niego zapłacic bla bla bla"

A jak ktoś sprzedaje na allegro drogo jakiegoś ruska to już jest straszny zdzierca i naciągacz.

Ważne jest żeby zegarek działał skoro jest napisane ze jest sprawny i był w takim stanie wizualnym jak na zdjęciach.

Oczywiste jest ze nałogowi zbieracze kupują taniej. Mamy swoje miejsca, swoich dostawców wiedzą co jak i gdzie. Ja kupiłem takiego samego Wostoka za jakieś 20zł. Jeśli ktos umie sprzedać taki sam za 200zł to bardzo dobrze niech sprzedaje, niech zarabia.

Może kupujący miał taki w dzeiciństwie albo miał go jego ojciec. Może 200zl to dla niego żaden pieniądz. Może bardzo mu sie spodobał. Nie jest to istotne. Liczy sie to ze dla niego wart był ponad 200zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Może rzeczywiście przesadzam. Tak czy inaczej gość jest naciągacz!

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi