Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Recommended Posts

Kupywałem u tego Pana tylko raz, szczerze mam mieszane uczucia. Sprzedawca zataja fakty (raczej świadomie). Kupiłem Pobiede z lat 50, zegarek jak oczywiście pisał sprzedający miał być sprawny i taki był, ale że dobe robił w 16h to już nie łaskaw był napisać. Nie mam oczywiście żalu do tego Pana, bo opis był prawidłowy ale dość ubogi.

Ale to tylko moje jedno jedyne doświadczenie, może koledzy mają więcej przygód pozytywnych lub nie i się nimi podzielą :)

"**wno chłopu nie zegarek..."

ja tez raz kupowałem u niego i raczej ostatni raz bo ma zegarek czekałem ponad dwa tygodnie . dodatkowo opis aukcji skonstruowany był tak aby wprowadzić w błąd. o czym przekonałem się po otrzymaniu zegarka

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

A i najlepsze jest pakowanie zegarków przez tego Pana... UWAGA w szary papier toaletowy ! :D

"**wno chłopu nie zegarek..."

Znalazlem takie ogloszenie

http://allegro.pl/ciekawa-snieznobiala-pobieda-dolna-sekunda-i4723647082.html

niestety zadne ze zdjec spredajacego nie ma mechanizmu (inne aukcje)

czy warto sie tym zainteresowac (czy to franken czy nie?, czy sprzedawca znany forumowiczom?) ?

Pozdr

Ja kupowałem RAZ i byłem osobiście zadowolony. Zegarek przyszedł zgodny z opisem i w pełni oryginalny.

Fakt, że opis aukcji tego sprzedawcy jest prawie jednakowy: "Antyk na który Cię stać"... "Najlepsza oferta cenowa i jakościowa na Allegro".... Szczerze powątpiewam, czy zegarki pochodzą z prywatnej kolekcji tego Pana, ale w gruncie rzeczy nie ma to dla mnie znaczenia. Sprzedawca jest ze śląska - a to jak wiadomo zagłębie zegarków CCCP. P

Edited by daktarin

Czyli generalnie zegarki sprawne (czasem do przegladu, regulacji).

Pieniadze nie przepadaja (trzeba byc cierpliwym)??

A czy sa to skladaki na miare "zbyszek....." czy bliskie oryginalom??

Dziekuje serdecznie za wszystkie opinie (zarowno negatywne jak i pozytywne)

Edited by pyza1

Czyli generalnie zegarki sprawne (czasem do przegladu, regulacji).

Pieniadze nie przepadaja (trzeba byc cierpliwym)??

A czy sa to skladaki na miare "zbyszek....." czy bliskie oryginalom??

Tak jak wspomniałęm w poście powyżej, mój zegarek (konkretnie był to kwarcowy Łucz) był sprawny i w pełni oryginalny. Nie pamiętam też żebym jakoś bardzo długo czekał na tą przesyłkę.

Ale tak jak sam czytałeś, koledzy mają różne doświadczenia. Ja mogę tylko mówić o swoim :)

Edited by daktarin

Przeciwko temu sprzedającemu występującemu również eurokazet prowadzone były na tym forum krucjaty. Nie jestem w stanie znaleźć teraz tego wątku, ale skutecznie mnie do tego sprzedającego zniechęcił. Do byńka nie ma go co porównywać bo to nie ten pułap cenowy. Bynio przekręca ludzi na kwoty powyżej tysiaka.

Przeciwko temu sprzedającemu występującemu również eurokazet prowadzone były na tym forum krucjaty. Nie jestem w stanie znaleźć teraz tego wątku, ale skutecznie mnie do tego sprzedającego zniechęcił. Do byńka nie ma go co porównywać bo to nie ten pułap cenowy. Bynio przekręca ludzi na kwoty powyżej tysiaka.

O! Ciekawe... jak znajdziesz linka koniecznie podeślij

Tez bede bardzo wdzieczny za link.

Jesli znajde pierwszy to dolacze link-a do swojego pytania.

Tak swoją drogą, oczekujecie po zegarku za 2 dychy że będzie po serwisie i na chodzie jak chronometr? Wysokie kurde oczekiwania... :blink:

A ta Pobiedka od której się zaczęło to chyba coś z okolic 1990, w środku spodziewałbym się późnego i oczywiście kompletnie łysego mechanizmu od Maslennikowa.

pozdrawiam

Narfas

http://allegro.pl/iskra-ciekawa-i4745856600.html

Z Iskry to tam jest zmęczona koperta i jeszcze bardziej zmęczona tarcza.

W środku Mołnia z lat '70 z jeszcze późniejszym zespołem balansu.

W sumie przygarnąłbym z tego wskazówki (bo fajne i pasują), chociaż nie mają niczego wspólnego z mołniowatymi.

pozdrawiam

Narfas

Tak swoją drogą, oczekujecie po zegarku za 2 dychy że będzie po serwisie i na chodzie jak chronometr? Wysokie kurde oczekiwania... :blink:

A ta Pobiedka od której się zaczęło to chyba coś z okolic 1990, w środku spodziewałbym się późnego i oczywiście kompletnie łysego mechanizmu od Maslennikowa.

pozdrawiam

Narfas

Nic takiego nie oczekuję ale dzięki forum można się wiele dowiedzieć np. że na chodzie to nie znaczy, że bedzie wszystko b.dobrze tylko że raz idzie a raz nie (jeśli dotyczy zakupów na alle.,) i nie ma to zastosowania do zakupów na forum. Plusem linków i byłej dyskusji jest też poznanie opini sprzedawcy.

Jest to też wskazówka czy warto się licytować bo cena 20zl jest wyjściowa (dla jednego to będzie dużo dla innego i 500zl to niewiele)

Pozdr

Nic takiego nie oczekuję ale dzięki forum można się wiele dowiedzieć np. że na chodzie to nie znaczy, że bedzie wszystko b.dobrze tylko że raz idzie a raz nie (jeśli dotyczy zakupów na alle.,) i nie ma to zastosowania do zakupów na forum. Plusem linków i byłej dyskusji jest też poznanie opini sprzedawcy.

Jest to też wskazówka czy warto się licytować bo cena 20zl jest wyjściowa (dla jednego to będzie dużo dla innego i 500zl to niewiele)

Pozdr

Kiedy czytam, szczególnie w Antykach, że "zegarek jest na chodzie", to prawdę mówiąc oczekuję że balans raczy się bujać w każdej pozycji i generalnie zegarek nie potrzebuje części zamiennych. Reszta jest tajemnicą. ^_^

pozdrawiam

Narfas

Kiedy czytam, szczególnie w Antykach, że "zegarek jest na chodzie", to prawdę mówiąc oczekuję że balans raczy się bujać w każdej pozycji i generalnie zegarek nie potrzebuje części zamiennych. Reszta jest tajemnicą. ^_^

pozdrawiam

Narfas

Po kilku(-nastu) zakupach też tak bedę miał ^_^

Pozdr

Pyza

Buran69 nie mów tak o sobie to nie wypada  :rolleyes:

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...