Mizu80 14 #26 Napisano 24 Lipca 2014 OK, dzięki?Też masz SKX?Jakie masz języki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #27 Napisano 24 Lipca 2014 Mam akurat 009 z bezelem pepsi.Język francuski i angielski. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4500 #28 Napisano 24 Lipca 2014 Właśnie doszedł do mnie SKX009J2 i mnie trochę zatkało.Dzień tygodnia jest dwujęzyczny, angielsko-arabski.Czy to jest normalne? Czy da się jakoś przestawić żeby arabskie nie wyskakiwały?jak wyżej, taki jaki ustawisz, taki będzie Ci się zmieniał - oczywiście w nocy gdy koło daty pracuje, przez czas jakiś widoczne są dwa, najpierw arabski, później angielski ważniejsze jest, żebyś nie połamał mechanizmu:*Do not change the date between 9:00 p.m. and 1:00 a.m. najpierw instrukcja, później użytkowanie jeżeli zaskakują Cię takie podstawy:http://www.seikowatches.com/support/ib/pdf/SEIKO_4R15_16_35_36_7S26_35_36.pdf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #29 Napisano 24 Lipca 2014 Dzięki Burns,mogłem o tym wspomnieć;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #30 Napisano 24 Lipca 2014 uh, Burns ale zrypa.Jestem na forum od 19 wrz 2007 więc mechanizm zmiany daty raczej mnie nie zaskoczył tylko nie wiedziałem, że to Seiko ma dwujęzyczny datownik.Ale dzięki za przypomnienie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4500 #31 Napisano 24 Lipca 2014 spoko - to dla dobra zegarka Seiko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #32 Napisano 24 Lipca 2014 Właśnie doszedł do mnie SKX009J2 i mnie trochę zatkało.Dzień tygodnia jest dwujęzyczny, angielsko-arabski.Czy to jest normalne? Czy da się jakoś przestawić żeby arabskie nie wyskakiwały?Trochę fantazji , ustaw arabski 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rabin-hood 8 #33 Napisano 24 Lipca 2014 Japoński i tylko japoński. Nazwy dni od poniedziałku: księżyc, ogień, woda, drzewo, złoto, ziemia, słońce. Szczególnie fajnie wygląda wtorek (ogień), którego piktogram przypomina malutkie ognisko. :-) Ja mam na stałe ustawione nazwy Kanji. Wysyłane z mojego A953 za pomocą Tapatalk 2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #34 Napisano 25 Lipca 2014 Jakby się dało to bym z chęcią wymienił datownik na ang-jap 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #35 Napisano 28 Lipca 2014 Czy SKX009 ma zabezpieczoną uszczelką koronkę przy odkręconej koronce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4500 #36 Napisano 28 Lipca 2014 Jest jakaś uszczelka, nie mam teraz schematu zabezpieczenia Seiko pod ręką, ale prysznic w tym zegarku powinna przetrzymać. Wiem natomiast jedno, że uszczelka ta w starszych zegarkach od nakręcania/ustawiania czasu się wyrabia i traci swoje właściwości uszczelniające. O ile w skx007/9, który nie ma dokręcania nie jest to wielkim problemem to problem, był opisany przy Seiko Sumo. Tam ludzie szaleli z ręcznym nakręcaniem i później zonk... Mieli coś zmienić w konstrukcji, ale chyba nie doczekało się to światła dziennego. Dobrze, że mi przypomniałeś, jako posiadacz Sumo, będę musiał poszukać tych informacji...Uszczelki trzeba wymieniać i to jest fakt, w/g informacji zasłyszanych u zegarmistrzów najszybciej zegarek przepuszcza właśnie na koronce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #37 Napisano 28 Lipca 2014 Nie wiedziałem że z ta uszczelka był taki problem..mi jeszcze nigdy nie zdążyło się,żeby nie zakręcić koronki po ustawieniu czasu.Szczerze nie wyobrażam sobie jak można o tym zapomnieć;-)oczywiście bez urazy dla tych,którym się to zdarzyło! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4500 #38 Napisano 28 Lipca 2014 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/76958-seiko-budowa-zegarka-sposoby-uszczelnienia-koronki/?hl=diver 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #39 Napisano 28 Lipca 2014 OK, wygląda na to że są dwie uszczelki w koronce, dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #40 Napisano 31 Lipca 2014 Czy tzw. "oyster bracelet" i "super president bracelet" są oryginalnymi bransoletami SEIKO do modelu SKX009 czy to są jakieś mody? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #41 Napisano 16 Sierpnia 2014 Od wczoraj przeglądam oferty Bonda na Amazonie i Creationwatches. Piszecie tu o różnicach pomiędzy J i K i niby nie ma żadnych, tylko kraj produkcji. No niby ok. Więc dlaczego na stronie w/w sklepów są różnice rozmiarów tych zegarków.SKX007 K1 Case diameter 43mmSKX007 J1 Case diameter 45mm http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/seiko-automatic-divers-skx007j1-skx007j-skx007-200m-made-in-japan-watch-837.html http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/seiko-automatic-diver-skx007k1-skx007k-skx007-rubber-band-watch-784.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #42 Napisano 16 Sierpnia 2014 Zwykły błąd w opisie, SKX nie ma nawet tych 43 mm. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #43 Napisano 16 Sierpnia 2014 Ciekawy błąd, na Amazonie podobnie http://www.amazon.com/Seiko-Automatic-Divers-SKX007J1-SKX007J/dp/B000RF6QRY/ref=sr_1_3?s=apparel&ie=UTF8&qid=1408193018&sr=1-3&keywords=seiko+skx007 Yorkshire Watches http://www.yorkshirewatches.co.uk/seiko-automatic-200mt-pro-divers-with-rubber-strap-skx007j1-414-p.asp No ale znalazłem również opisy i 43mm jak i chyba 42mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #44 Napisano 17 Sierpnia 2014 Literówki:) Seven ma rację, że bliżej mu do 42 niż 43mm, "Magię" wersji J i K wspomniał nawet gość na monsterwatches >Made in Japan version: + 25 euro. It must be ordered, so there is a delivery time needed.>This is technically 100% the same, but has a different dial:21 JEWELS MADE IN JAPAN http://www.monsterwatches.eu/eu/index.php/divers/skx007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #45 Napisano 24 Sierpnia 2014 Nadejszła wielkopomna chwila..... E tam Nadszedł czas na zakup divera. Kwota do 1K, 007, 009, Monster, może Kinetic, Scuba? Z tego co czytam w wątkach to 007 wygrywa, 009 też ma swoich zwolenników, choć przyznaję że pepsi mnie nie pociąga, orange odpada. Zakupu raczej dokonam na Sky Watches poprzez adres na Pay Pallu. Nad tym czy J czy K potem pomyślę http://www.skywatches.com.sg/reviews/seiko-watches/seiko-scuba-dive-watch.htm?p=1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielak_18 1 #46 Napisano 24 Sierpnia 2014 Jako, że jakiś czas temu zmagałem się z podobnym problemem podzielę się moimi spostrzeżeniami. Od razu powiem, że wybór padł ostatecznie na skx007- najbardziej uniwersalny, świetnie wygląda w praktycznie każdym ubranku (kwestia gustu oczywiście) i super leży na ręce. Design pepsi jakoś minie podchodzi. Tutaj kilka zdjęć mojego egzemplarza, może pomogą podjąć ci decyzję -> http://zegarkiclub.pl/forum/topic/109135-seiko-skx007-po-raz-kolejny/ Co do reszty zegarków, o które pytasz to miałem Pilota na solarze od seiko- ciągle szuka nowego właściciela, jakoś to nie to. No i został jeszcze monster- miałem Draculę i sprzedałem, ale na dniach będę zamawiał kolejnego monstera chyba- on coś w sobie ma po prostu Ogólnie to kwestia gustu i obojętnie który z nich wybierzesz będziesz zadowolony- byle się Tobie podobał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #47 Napisano 24 Sierpnia 2014 Plany się troszkę pozmieniały, troszkę. Przekonałem moją panią na divera więc w rachubę wchodzą dwa. Ja już nie zmienię swojego postanowienia i będzie to 007 na gumie, chyba żebym jednak przekonał się do branzy, pani podoba się pepsi lub orange więc żeby nie dublować modeli będzie raczej miała pepsi 009 lub monstera w orange. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #48 Napisano 24 Sierpnia 2014 Bierz 007, najbardziej klasyczny/uniwersalny, a na wakacje 2015 sprawić sobie Orange Monstera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #49 Napisano 24 Sierpnia 2014 Powtarzam, kupujemy dwie sztuki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielak_18 1 #50 Napisano 24 Sierpnia 2014 Dobry plan. A 007 wygląda dobrze na gumie, skórze, parciaku i stali- zależy od tego co preferujesz. Będziesz zadowolony A dla Pani w takim razie brałbym Monstera w pomarańczu-większa różnorodność 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach