Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tomus

problem z paskiem/reakcją skóry

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, jest to mój pierwszy post więc chciałbym się przedstawić i wszystkich pozdrowić. Mam na imię Tomasz i mam niespodziewany problem z paskiem od nowego zegarka. Niedawno kupiłem zegarek Tissot Classic Dream T033.410.16.053.01. Nosiłem go ok. 2 tygodnie i mniej więcej po tym okresie nagle na przegubie dłoni wystąpiła bardzo silna rekacja na skórze, przy czym pokrywała się ona dokładnie z paskiem zegarka. Reakcja bardzo silna, wręcz przypominająca ranę. Pragnę zaznaczyć, że przez ostatnie 8 lat nosiłem zegarek Atlantic Seabase również na skórzanym pasku i nigdy czegoś takiego nie miałem. Nie jest to więc uczulenie/alergia  na skórę w ogóle. Bardzo proszę o informacje czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim i co to może być? Sprawdziłem, zegarek i pasek jest oryginalny. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź i porady jak ewentualnie temu zaradzić. Zegarek jest piękny a nie mogę go nosić.

Z góry dziękuję i pozdrawiam,

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załóż zegarek na jeden dwa dni na drugą rękę, będziesz miał odpowiedź - proste.

Może jesteś uczulony na jakiś z impregnatów.

jak tak, to później można kombinować - próba spryskania go jakimś impregnatem do obuwia ze skór licowych,

wyszczotkowanie go wodą z mydłem (może skończyć się średnio)

Ostatecznie wymiana paska...

lub zegarek jest podróbą a pasek pochodzi z chińskiego smoka ogrodowego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Sprawdź jak kolega poradził na drugim ręku, ale nie traktowałbym wymiany paska jako ostateczności. Zamów jakiś na zamówienie od paskorobów to będziesz miał jednocześnie ładny pasek według własnego projektu i problem z uczuleniem z głowy jako że handmade zazwyczaj nie ma tylu chemikaliów impregnujących w sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź. Nosiłem przez 1/2 dni na drugiej ręce i pojawiło się to samo (początkowe stadium). Zamówiłem już taki "dezodorant" do pasków od zegarka. Spróbuję tego użyć.

Załóż zegarek na jeden dwa dni na drugą rękę, będziesz miał odpowiedź - proste.

Może jesteś uczulony na jakiś z impregnatów.

jak tak, to później można kombinować - próba spryskania go jakimś impregnatem do obuwia ze skór licowych,

wyszczotkowanie go wodą z mydłem (może skończyć się średnio)

Ostatecznie wymiana paska...

lub zegarek jest podróbą a pasek pochodzi z chińskiego smoka ogrodowego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Cóż, zamiast się martwić zrób zdjęcia zegarka (tarcza, dekiel, najlepiej również mechanizm) to ta kwestia może się rozwiąże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Idź do dermatologa. Zapewne otrzymasz jakieś sterydy w maści i lek odczulający (przeciwhistaminowy) doustnie. Być może wymagane będą testy alergiczne. Z alergiami niestety tak jest , że kiedyś ich się nie miało a teraz się je ma. A alergenów są setki tysięcy.

2. Zmień ten pasek, na taki ze stalową klamerką.

Przypomniała mi się stara historia z ostrego dyżuru. Trafił nań facet z odciętym piła tarczową palcem. Kikut zaopatrzono, podano co trzeba i wypuszczono gościa do domu. Po 2 godzinach wrócił. Bez kolejnego palca. Co się stało ? A. bo nie mogłem zrozumieć jak coś takiego mogło się stać. Włączyłem więc piłę, wziąłem tę samą deskę...

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech , życie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na pewno wina któregoś ze środków stosowanych do produkcji paska. Kup jakikolwiek inny i będzie ok.

Też miałem taki problem z jednym paskiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Wheliin
      Cześć wszystkim!

Z okazji moich nadchodzących 27. urodzin postanowiłem sprawić sobie pierwszy konkretny zegarek.
      Bardzo podobają mi się zegarki marki Tissot i to właśnie w ich ofercie szukam swojego pierwszego modelu.
      Mam jednak kilka pytań i liczę na Waszą wyrozumiałość – jestem całkowicie początkujący, więc z góry przepraszam, jeśli niektóre kwestie wydadzą się Wam oczywiste.
      Mój nadgarstek ma 20-21 cm 
      Budżet jaki planuję przeznaczyć 2.500-4.500zł Może wystawać trochę poza kwotę 
      podeślę wam zdjęcia w które podobają mi się model 
      - Tissot Seastar 1000 40mm
      Tissot Seastar 1000 43mm

Pytania .
      1. Mieszkam w Krakowie byłem w galeriach Handlowych gdzie chciałem zobaczyć na żywo w Apart zegarek ten który wysłałem w złączniku na stronie jest napisane że koszt zegarka to 3500zł w Apart koszt tego zegarka 4700zł 
      może w tym zegarku jest inne szkło lub inna bransoletka pytam bo nie chciałbym się nadziać na minę za 1 tyś złoty + Pytałem panią sprzedawczynie żeby mi opowiedziała o tym zegarku nie potrafiła  za bardzo wytłumaczyć mi 
      o tym zegarku nic niż podstawowe nazwę średnice itp + ten zegarek nie chodził 
      2. gdzie najlepiej zamówić zegarek Tissot lub zobaczyć te modele na żywo jestem z Krakowa 
      3. czy te zegarki co wam pokazałem będą do użytku na co dzień 

• Przez arre
      Jak w temacie - poszukuję skórzanego paska do Atlantica Worldmastera. 
      Kolor czarny. 
    • Przez beriam
      Przy niedzieli szukam natchnienia, inspiracji w temacie zmiany bielizny rzeczonego obywatela.
      Orginalny pasek jest średnio wygodny, poza tym mógłby być dłuższy.

Będę zobowiązany za wszelakie wskazówki o rady 🙂

• Gość
      Przez Gość
    • Gość
      Przez Gość
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.