Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

piotrkrakow

Zegarek klubowy 2016

29 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Piotr, wiem no ale przecież każdy pisze co mu się podoba i na tym polega tworzenie projektu. Przeciez każdy w tym i ja chce kupić zegarek, ktory będzie odpowiadał jego oczekiwaniom a nie oczekiwaniom innych. Dlatego na razie jest burza mózgów i wypracowujemy kompromis. Zauważ, że np. dopuściłem zielony mimo, że taki chciałem i na począTKU ZRESZT.A NIE TYLKO JA bo kilku na taki przystało, teraz skłaniam się także do białego ale po prostu chciałbym coś z jakimś akcentem. No i spodobał mi się projekt john.doe z niebieskim i nie urywam, że jak miałbym brać bialy to bym chciał cos takiego a ni tylko czarno-biały :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ten rozwalił chyba najbardziej...Nie przekombinowany, stonowany ale nie nudny. No i wskazówkę GMT mamy standardową a więc nie podnoszącą kosztów :). W wersji purist braknie tego smaczka czerwonej wskazówki ale widziałem Airmany 17 czarne w "purist" i napis czerwony był wystarczającym smaczkiem. Ale to moje zdanie :)

Screen%20Shot%202015-06-23%20at%2023.54.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie gada prosta biała tarcza ring czarny pierscien czarny lub antracyt lu połowa biała i antracyt gmt niebieka lub czerwona fajne wskazowki i mamy piękny w czystej formie zegarek...nie lubię choinek kolorystycznych...

No ale przecież wersja 009 i 010 z niebieskim nie jest żadna choinka kolorystyczna, rzekłbym że to minimalistyczny projekt jeżeli chodzi o kolorystykę. Taki purist ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z drugiej strony zegrek na ręce jest znacznie mniejszy i ten kolor wskazówki i napisu troszkę zniknie optycznie

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zauważcie proszę, że wersja purist, w takiej wersji, jak proponujecie, będzie smutnawa:

V011:

Airman_KMZiZ_v.011.jpg

V012:

Airman_KMZiZ_v.012.jpg

Wersja V012 jest w mojej opinii już lepsza. Dlatego tak upieram się przy tych kropeczkach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te kropki na nadgarstku nikną. To już lepszy ten półring :) niż kropeczki IMO

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z ciekawości jaka funkcje maja spełniać te kropeczki poza dekoracyjna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie wersje V010 i V012 będą dobrze wyglądały zarówno w wersji GMT jak i Purist. I w tym kierunku bym szedł :)

A tak z ciekawości jaka funkcje maja spełniać te kropeczki poza dekoracyjna?

Jak mamy wersję 24h (purist), to łatwiej można ocenić godzinę nieparzystą, np. 21 (głównie w półmroku, przy założeniu, że ten indeks świeci :huh: )

To nie muszą być kropki. Na początku proponowałem dłuższe indeksy. Byłyby delikatniejsze. Ale fajnie by było, jakby można było coś tam wstawić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli kropki sa powtórzeniem oznaczeń godzinowych na ringu 24 h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@smyr

dalbys rade biała tarczę z czarnymi wskazówkami i bialym zewnętrznym ringiem plus zolta wskazówka gmt. Bez kropek.

Ed: Czyli czerń i biel naprzemiennie. Wersja Gmt bez denetwujacych w codziennym użytkowaniu kropek. Jesli ma to być jedną wersja, to kropki są niepotrzebne. W wersji purist można spokojnie odczytać czas z 12 indeksów, a dla wersji gmt jest o niebo czytelniej. To rozsądny kompromis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli kropki sa powtórzeniem oznaczeń godzinowych na ringu 24 h

Tak jest :)

dalbys rade biała tarczę z czarnymi wskazówkami i bialym zewnętrznym ringiem plus zolta wskazówka gmt. Bez kropek.

Trochę słabo mi wyjdzie (z braku oprogranowania wszystko robię w Paint'cie ;) ) Może john.doe pomoże :)

Edit.

To fakt, że zewnętrzny ring może być jedynie pomarańczowy, niebieski i czarny, o ile się nie mylę :)

Swoją drogą, gdyby w wersji V012 zewnętrzny ring był niebieski, to może fajnie by to współgrało :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomoże ale nie w ciagu dnia :) teraz zarabiam na zegarki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie V10 w wersji blue i red jest ok :)

ale i ten zrobił na mnie piorunujące wrażenie :)

Screen%20Shot%202015-06-23%20at%2023.54.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek to jest nas dwóch mi ta wersja ostatecznie odpowiada...no może ale to dla samego podpatrzenia chciałbym zobaczyć ten projekt + czerwona trzcionka 24h na pierścieniu i nic więcej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostaje kwestia czy da sie użyć tych wskazówek i czy ewentualnie mogą być czarne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie akurat te wskazówki jakoś mniej pasują... Cóż kwestia gustu... Chyba razi mnie zielonkawa luma na wskazówkach... Wolę biel, która lepiej się komponuje do całości...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też nie ma nić do oryginalnych wskazówek, była kwestia tych SST 06 ale były za duże, te z D12 mają podobny kształt tylko są grubsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zegarku z jasną tarczą fajnie by się prezentowała ciemna luma.

Podoba mi się ten projekt i jak system wpłat będzie ratalnie rozłożony to bym w niego wszedł.

Powiedzcie mi tylko czy jest możliwość aby zegarek 24h miał wskazówkę gmt? Czy albo purist albo gmt? Tylko jak wersja gmt z 12 godzinnym obrotem wskazówek ma się do 24 godzinnych indeksów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ma sie słabo. Te półgodzinne indeksy utrudniają odczyt czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna by tez pomyslec o czarnych ramkach wokol bialej lumy (biala tarcza).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek czy ta luma w skazówkach od D 12 tak przebija zielonym w świetle dziennym ? bo jak tak to słabo ..no chyba że czarne ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi tylko czy jest możliwość aby zegarek 24h miał wskazówkę gmt? Czy albo purist albo gmt? Tylko jak wersja gmt z 12 godzinnym obrotem wskazówek ma się do 24 godzinnych indeksów?

W wersji Purist wskazówka godzinowa zostaje przesunięta na miejsce wskazówki GMT. I tyle. Nie ma możliwości aby była wersja 24h (obrót wskazówki godzinowej raz w ciagu doby) ze wskazaniem GMT.

No właśnie ma sie słabo. Te półgodzinne indeksy utrudniają odczyt czasu.

W wersji Purist ułatwiają. Po to właśnie są. Wyobraź sobie wieczorem odczyt godziny nieparzystej. Jeśli masz indeks półgodzinny (w wersji Purist powinien się nazywaćgodzinnym), do tego pokryty lumą, to jest to duże ułatwienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega sie pytal o wersję Gmt. Tu utrudniają. W wersji purist natomiast nie ma to wiekszego znaczenia. Naciskasz na te kropki z uporem godnym lepszej sprawy, a powiedz, czy nosiles jakąkolwiek wersje purist? Ja dwie, obie bez polgodxinnych kropek i odczyt jest doskonały. Natomiast w druga strone przeszkadza.

Seba, są leciutko zielonkawe. Dla mnie właśnie wygladaja super, idealnie pasują do klimatu vintage dc4. Bomba!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek czy ta luma w skazówkach od D 12 tak przebija zielonym w świetle dziennym ? bo jak tak to słabo ..no chyba że czarne ?

w świetle dziennym wygląda to tak

Glycine_Airman_Double_Twelve_live_03-900

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.