Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kobas

Sir Wiliam Congreve - latająca kulka

Rekomendowane odpowiedzi

cd.

post-57457-0-20266000-1410716519_thumb.jpg

post-57457-0-84357400-1410716532_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie dużo kopii tych zegarów wypuszczono. Rozróżnienie wymaga sporego doświadczenia.

post-6402-0-46605800-1410717535_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tarant

Taki sam widziałem ostatnio będąc w interesach w Tel Avivie, zbudowany przez Edmunda Becketta Denisona.

Ps. Nowy awatar? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładniutki, prawda?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładniutki, prawda?

Wczoraj w jednym z domów aukcyjnych poszedł za ok. 5600post-28061-0-74355300-1410719749_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegar ,który pokazuje kobas jest sprzedawany na lauritz.com w Szwecji.Jeszcze nikt nie licytuje a cena wywoławcza to ok.850 euro natomiast eksperci oszacowali jego wartość na 1400 euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-6402-0-41171600-1410729623_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to jest jakieś skośnookie badziewie

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegary Congreve  i  podobne  tzw  mysteriose były  i  są  nagminnie  kopiowane  ze  względu  na  ich walor  estetyczny  i popyt jakim  się cieszą podobnie  szkieletory ,z  wychwytem nożycowym  -scissors  clock,large  whell  skeleton  clock,cercle  tournant itd

W zasadzie  na  podstawie  zdjęć  nie  odróżnisz  kopii wykonanej  przez Devon Clocks  z  UK - bo  wszystkie  były  robione  tak  jak  dawniej  w  manufakturze ręcznie,gorsze  kopie  sprowadza  proclocks  czy  jakoś  podobnie  z ebaya w  stanach_ten robi  grubsze  zegary typu  latarnie  itd.

Dent  również  robił repliki Congreve,Robert Bray,Master Clock Makers Co.i  inni.

Nawiasem  mówiąc  ten  z  sciencemuzeum  którego  fotki zamieściłem to  tez replika  wykonana  na  potrzeby  muzeum  natomiast  w  Britisch  muzeum  jest  oryginał(w  sumie  nie  pamiętam które  fotki  zamieściłem na  forum).

​Kiedyś  chciałem  kupic  rolling  ball clock  lub swinging arm Junghans  i  mi  przeszło  po  przeczytaniu  kilku  informacji.Co  nie  znaczy  ze  nie  chciałbym  mieć  repliki  ładnego  lub  unikatowego  zegara  ale  wybranej  świadomie  wiedząc  ze jest  tego  warty  i  nigdy  nie  dorwę  oryginała  na  aukcji.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.