kobas 329 #1 Napisano 14 Września 2014 Podczas wizyty Janka w Britisch Muzeum w 2013 r. był prezentowany zegar na patencie Wiliama Congreve. Ostatnio znajomy pokazał mi zdjęcia podobnego.▶ Comitti Congreve - Gold Plated clock for 11450 Euros - YouTube.htm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #2 Napisano 14 Września 2014 cd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #3 Napisano 14 Września 2014 Strasznie dużo kopii tych zegarów wypuszczono. Rozróżnienie wymaga sporego doświadczenia. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #4 Napisano 14 Września 2014 @TarantTaki sam widziałem ostatnio będąc w interesach w Tel Avivie, zbudowany przez Edmunda Becketta Denisona. Ps. Nowy awatar? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #5 Napisano 14 Września 2014 Ładniutki, prawda?Avatar oczywiście... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dezmund 9 #6 Napisano 14 Września 2014 Ładniutki, prawda?Avatar oczywiście...Wczoraj w jednym z domów aukcyjnych poszedł za ok. 5600 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #7 Napisano 14 Września 2014 Wczoraj w jednym z domów aukcyjnych poszedł za ok. 5600 9196777_fullscreen.jpg5600 złotych? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dezmund 9 #8 Napisano 14 Września 2014 5600 złotych?Tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #9 Napisano 14 Września 2014 Ten zegar ,który pokazuje kobas jest sprzedawany na lauritz.com w Szwecji.Jeszcze nikt nie licytuje a cena wywoławcza to ok.850 euro natomiast eksperci oszacowali jego wartość na 1400 euro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #10 Napisano 14 Września 2014 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #11 Napisano 14 Września 2014 Ale to jest jakieś skośnookie badziewie 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 529 #12 Napisano 15 Września 2014 Zegary Congreve i podobne tzw mysteriose były i są nagminnie kopiowane ze względu na ich walor estetyczny i popyt jakim się cieszą podobnie szkieletory ,z wychwytem nożycowym -scissors clock,large whell skeleton clock,cercle tournant itdW zasadzie na podstawie zdjęć nie odróżnisz kopii wykonanej przez Devon Clocks z UK - bo wszystkie były robione tak jak dawniej w manufakturze ręcznie,gorsze kopie sprowadza proclocks czy jakoś podobnie z ebaya w stanach_ten robi grubsze zegary typu latarnie itd.Dent również robił repliki Congreve,Robert Bray,Master Clock Makers Co.i inni.Nawiasem mówiąc ten z sciencemuzeum którego fotki zamieściłem to tez replika wykonana na potrzeby muzeum natomiast w Britisch muzeum jest oryginał(w sumie nie pamiętam które fotki zamieściłem na forum).Kiedyś chciałem kupic rolling ball clock lub swinging arm Junghans i mi przeszło po przeczytaniu kilku informacji.Co nie znaczy ze nie chciałbym mieć repliki ładnego lub unikatowego zegara ale wybranej świadomie wiedząc ze jest tego warty i nigdy nie dorwę oryginała na aukcji. 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach