Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klubowicze pływają :)

Rekomendowane odpowiedzi

To chyba nie ma ze sobą za wiele wspólnego , dobra technika = mniejszy wydatek energii.

Chyba ze patrzymy w kontekście - trudny styl - wiecej energii .

W pływaniu technika ma duzo większe znaczenie niz w bieganiu czy rowerze.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

Chyba ze patrzymy w kontekście - trudny styl - wiecej energii .

[...]

trudny styl - to miałem na myśli :) jest po prostu wymagający

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze w wykonaniu amatorow to sie robi komedia ;-)

Natomiast nogi z zabki i delfina podczas wolnego nurkowania rzadza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy delfinie , tor na basenie robi się wolny :)

dla mnie chamstwo! kiedy jest tłok na basenie, a taki przyjdzie i delfinkiem pływa... zero myślenia. Samolub i sobek!

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamil , nie przesadzaj ;) w takim momencie Ty dajesz też delfinem i jest ok .

Gorzej jak Ci ustawia się na całej szerokości toru i powolutku żabką do przodu .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamil , nie przesadzaj ;) w takim momencie Ty dajesz też delfinem i jest ok .

Gorzej jak Ci ustawia się na całej szerokości toru i powolutku żabką do przodu .

hehehe masz rację :]

ale... zderzyłeś się kiedyś z takim ?;)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Delfin to sztuka dla sztuki, pokaz mozliwosci zawodnika

Oj ;) bo będzie foch ! Styl motylkowy jest genialny , jest fizycznie wymagający , technicznie troszkę mniej . Najbardziej wymagającym technicznie stylem jest klasyczny .

dla mnie chamstwo! kiedy jest tłok na basenie, a taki przyjdzie i delfinkiem pływa... zero myślenia. Samolub i sobek!

Zawsze tak robię ;) nie zrozumie tego ktoś kto nie przyszedł na trening , a nie popluskać się . Zawsze proszę obsługę o wystawienie na slupki plakietki " tor do sportowego pływania " , po tym zabiegu przez 2, 3 długości zwracam " prezesom " z ich żabka ze ten tor jest do sportowego pływania , gdy nie pomaga , 100 metrów delfinem w mocniejszym tempie zawsze pomaga ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trenuję w takich godzinach że nie ma tłoku na basenie .

no to masz szczęście ;) ja nie mam tego komfortu... zazwyczaj :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

Zawsze tak robię ;) nie zrozumie tego ktoś kto nie przyszedł na trening , a nie popluskać się . Zawsze proszę obsługę o wystawienie na slupki plakietki " tor do sportowego pływania " , po tym zabiegu przez 2, 3 długości zwracam " prezesom " z ich żabka ze ten tor jest do sportowego pływania , gdy nie pomaga , 100 metrów delfinem w mocniejszym tempie zawsze pomaga ;)

takie podejście to rozumiem :)

sam przychodzę popływać raczej sportowo - o pluskaniu nie ma mowy! staram się cały czas pływać - bez zbędnych pauz. Chyba, że właśnie ktoś mi motylkiem wyskoczy, albo wejdzie ktoś kto znacznie wolniej płynie;)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od tego gdzie pływacie. Ten co się pluska i żabką popyla, ma takie samo prawo jak ten co wali 1000m motylkiem. U mnie w mieście jest jeden basen 25m 6torów i jakoś się trzeba podzielić :) Jak jest pusto to można na luzie grzbietowym sobie pomachać, jak we dwoje/troje na jednym torze to raczej tylko klasyczny zostaje. Chyba że chodzicie na pływalnie sportową to wtedy inaczej sprawa wygląda, zawsze też jest opcja wykupienia toru dla siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie tak, tylko nie wszyscy to rozumieją! 

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety i ja znam ten przypadek profesjonalistów co wpadną na tor i więcej plusku i fali aniżeli pływania. I ja rozumiem że oboje płacimy za wejście ale jakiś komfort powinien być zachowany. A nie że człowiek płynie i z jednej i z drugiej strony takie rosłe walenie biją na oślep w wodę. Nie wypada zwracać uwagi ale czasem jak się miło poprosi to tacy przeważnie panowie (panie o dziwo zachowują się bardzo kulturalnie w pływaniu bez fal) zaprzestają stylu rozpaczliwca i więcej nie chlapią.

Edytowane przez Waldek1988BDG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od tego gdzie pływacie. Ten co się pluska i żabką popyla, ma takie samo prawo jak ten co wali 1000m motylkiem. U mnie w mieście jest jeden basen 25m 6torów i jakoś się trzeba podzielić :) Jak jest pusto to można na luzie grzbietowym sobie pomachać, jak we dwoje/troje na jednym torze to raczej tylko klasyczny zostaje. Chyba że chodzicie na pływalnie sportową to wtedy inaczej sprawa wygląda, zawsze też jest opcja wykupienia toru dla siebie.

NIe zgadzam się :) Cyba że nie doczytałeś , chodzi mi o tor do spotowego pływania . Każdy basen jest wyposażony w taką plakietke na słupek i jeśli tam widnieje to " zabkowiczą " i "rozpaczliwcom" wstęp wzbroniony :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe zgadzam się :) Cyba że nie doczytałeś , chodzi mi o tor do spotowego pływania . Każdy basen jest wyposażony w taką plakietke na słupek i jeśli tam widnieje to " zabkowiczą " i "rozpaczliwcom" wstęp wzbroniony :)

Żabką też można sportowo i widowiskowo pływać :P

https://www.youtube.com/watch?v=lP-_Cqq4IbY

Niestety i ja znam ten przypadek profesjonalistów co wpadną na tor i więcej plusku i fali aniżeli pływania. I ja rozumiem że oboje płacimy za wejście ale jakiś komfort powinien być zachowany. A nie że człowiek płynie i z jednej i z drugiej strony takie rosłe walenie biją na oślep w wodę. Nie wypada zwracać uwagi ale czasem jak się miło poprosi to tacy przeważnie panowie (panie o dziwo zachowują się bardzo kulturalnie w pływaniu bez fal) zaprzestają stylu rozpaczliwca i więcej nie chlapią.

Będąc sam na torze do pływania sportowego lub rekreacyjnego - robię co chcę :) Gdy na torze sportowym jest więcej osób, to staram się tak pływać, aby nie przeszkadzać innym (odpada delfin, grzbietem), bo sam nie chcę, aby ktoś mi przeszkadzał. Plakietka "sportowe" nie tyczy się jednego pływaka na torze, lecz wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odwiedziłem w ostatnim roku sporą część warszawskich  (choć nie tylko) basenów i... takie tabliczki były może na jednym, no góra dwóch basenach:( A zaznaczam, że miejsca gdzie pływam są znane i często odwiedzane.

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następnym razem przed lotem - wiem co robić jak będę się nudzić :)

https://www.facebook.com/kelsi.worrell/videos/10206770213566424/

edit:

Kawa wpadł i rozgromił wszystkich :)

http://www.przegladsportowy.pl/plywanie,me-w-plywaniu-zloty-medal-kaweckiego-na-200-m-st-grzbietowym,artykul,626428,1,421.html

Niezłe :)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=88&v=eBWafVTWG8k

Edytowane przez pływak_wodnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie, w dalszym ciągu:)

staram się 2 razy w tygodniu - srednio pewnie tak wyjdzie, raz jest 0 - niestety - w innym tygodniu jest 5 dni. tak więc forma w miarę :)

a jak u pozostałych kolegów?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi