Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Nightdream

Kraby z rodziny Kirowa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rafał75

Raz tak miałem i po skontaktowaniu się ze sprzedającym okazało się że "zamrozili" go na cle we Wnukowie. Mała interwencja kolegi ze wschodu i wszystko skończyło się dobrze. Wierze że i do Ciebie Wolf w końcu dotrze to cudo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno, parę miesięcy temu już. Kontaktował sie z pocztą i sprzedajacy, wysłałem list i ja, ale bez efektu. Cici wpapało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno, parę miesięcy temu już. Kontaktował sie z pocztą i sprzedajacy, wysłałem list i ja, ale bez efektu. Cici wpapało

A sprzedający kasę oddał? Bo przecież nie otrzymałeś przesyłki nie z twojej winy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaaa, zwrot. Dostałem zniżkę na drugi zegarek. Chociaż on doszedł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero dziś zauważyłem, że temat odżył. Ale nie ma już zdjęcia 4 x yeti. Łukasz mógłbyś je przywrócić / wrzucić. Thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie wywaliło wszystkie fotki Łukasza... jakiś hosting padł. Miałem na kompie, jak znajdę to wrzucę

Odebrałem dzisiaj od majstra dwa moje krabiki :) szkoda, że albinosik dalej z brudną buzią11c4235970bba600b1556b187abc5f42.jpg6eb9ef03330d0fae121f3183e95f2645.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero dziś zauważyłem, że temat odżył. Ale nie ma już zdjęcia 4 x yeti. Łukasz mógłbyś je przywrócić / wrzucić. Thx

Tak, przepraszam za usterki, muszę jakiegoś mniej zawodnego hosta znaleźć.

Przemek, albinosami to już zdążyliśmy się zachwycić, ale ten Kirowski z kropkami, to jeden z najciekawszych modeli.

Link do mojej kolekcji: https://www.instagram.com/god.kirov/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie jestem smutny trochę, bo liczyłem, że dzisiaj go odbiorę zrobionego na bóstwo, a tu "ne da se". Za to pozachwycaliśmy się mechanizmem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo co o to, że w albinosach tarcza jest mniejsza i grubsz niż w pozostałych krabach z otokami kolorowymi?

Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Tak, przepraszam za usterki, muszę jakiegoś mniej zawodnego hosta znaleźć.

Przemek, albinosami to już zdążyliśmy się zachwycić, ale ten Kirowski z kropkami, to jeden z najciekawszych modeli.

Łukasz spróbuj zmniejszacz.pl. U mnie się sprawdza. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Rafał! :)

Albinosy, to trochę inne zegarki niż późniejsza, reszta kolorowych krabów. W sumie już nie jestem w stanie stwierdzić co je dokładnie różni. 

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

I pomyśleć że kiedyś albinos był jak biały kruk, a tu teraz taki wysyp. Ja zakochałem się w seledynowej. Mam ją i nie oddam. :D Potem kupiłem brązową, usprawniłem i sprzedałem. Nie było chemii. Marzy mi się jeszcze złapać kiedyś czerwoną. Może się uda.

Edytowane przez Rafał75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Czyli jednak. Do tej pory widziałem może dwa egzemplarze w internecie które powielały się w różnych miejscach (podobnie jak z tą Pobiedą która do mnie idzie), a Tobie udało się trafić dwa i trzeci w drodze jeśli dobrze zrozumiałem. :) Tylko pogratulować i pozazdrościć szczęścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafał, ale czerwoną w ładnym stanie to prawie tak jak ładnego hermetica trafić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Łukasz Twój powrót dużo zmienił. ;) Wybrałeś idealny moment. Dobry omen. :D

Koss żebyś wiedział. Hermetyka trafić w idealnym stanie i jeszcze za przyzwoitą cenę... Teraz to jak trafić 6 w totka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie w tej sprawie się do ciebie zgłosiłem. Ciężko było znaleźć w przyzwoitym stanie :) A tak w ogóle, ciekawie skróciłeś mój nick :)

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafał, ale czerwoną w ładnym stanie to prawie tak jak ładnego hermetica trafić :)

Koss, czerwonej i niebieskiej w zasadzie już nie trafisz. W sumie za niebiesko-czerwonego chętnie oddam albinosa. Serio.

Kiedyś kupiłem czerwono-niebieskiego kraba - pewnie na złość wszystkim, z premedytacją poza allegro i za chore pieniądze - w stanie dosłownie idealnym. Nawet mgiełki nie ma na kopercie.

Dogoniła mnie karma. :) Jakoś po paru miesiącach leżenia luzem, gdzieś na półce, czy u majstra, zrobił się fioletowo-złoty. Kolekcję mam rozrzuconą między różnymi miejscami, gdzie akurat mieszkam. Jestem daltonistą. Podsumowując - późno zauważyłem, że coś jest nie tak z kolorami. Jeśli kiedyś miałem kryzysy kolekcjonera, to właśnie w tamtej chwili.

Kirowskie nie znoszą światła - białe tarcze również żółkną na słońcu. Kolega pracujący w laboratorium medycznym, wysłał mi później torby anty-UV i teraz wszystkie prawie zegarki w nich siedzą. Przy większym kapitale sprawię sobie gablotkę modelarską, ze szkłem anty-UV. 

Edytowane przez Krokodyl Tik-Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzilo co o to, że w albinosach tarcza jest mniejsza i grubsz niż w pozostałych krabach z otokami kolorowymi?

Jest mniejsza, co nie jest problemem, oraz jest cieńsza. Dlatego nawet po przypiłowaniu tarczy zwykłego kraba, wciąż nie dało się go wcisnąć.

Nie trzeba dodawać, że trafienie takiej luźnej tarczy graniczy z cudem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Rafał75

Łukasz to nie tylko dolegliwość Kirowskich. Generalnie zauważyłem że u Rosjan słabo było z jakością farby. Szczególnie we wczesnych latach produkcji. Były okresy lepsze bo można znaleźć naprawdę perełki, ale niestety w większości wczesnych zegarków jest zawsze jakieś coś z farbą. 

O Wostokach to nawet nie wspomnę jak im nawet w latach 80-tych farba się łuszczyła od samego patrzenia. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi