Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sawcio68

Omega Seamaster Nowa gdzie można kupić w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zapytać gdzie w Polsce w jakim sklepie można kupić zegarek Omega Seamaster nowy lub nieużywany z ostatnich 3 lat produkcji np:

Omega Men's O21230412003001 Seamaster Analog Display Automatic Self Wind Silver Watch

do 10000zł czy to jest możliwe ?.

Czy ktoś próbował kupić w takiej cenie zegarki z serwisu Amazon.com ? i czy warto z tego serwisu korzystać?

szukam nowej omegi tego typu , ale bez np: zaworu helowego , bo po co on mi jest potrzebny skoro rzadko chodzę na basen

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbyś często chodził na basen, zawór helowy też Ci się nie przyda, służy do czegoś innego :-) W obecnej linii Seamaster zarówno 300m jak i PO mają ten zawór.

Listę autoryzowanych sklepów/butików podesłał kolega.

Niestety nie ma takiej opcji, żebyś kupił go jako nowy u AD za 10 000 zł. Od katalogowej 13 600 zł dostaniesz maks. 10% rabaty przy płatności gotówką. Może w zachodniej europie będzie taniej, ale nie licz na to że po przeliczeniu na PLN będzie to 10 000 zł.

Za 10 000 zł kupisz ten zegarek w idealnym stanie (np. roczny, półroczny etc.) ale używany. W takiej cenie widziałem go jakiś czas temu na znanym portalu aukcyjnym i naszym bazarku.

można trochę większy rabat wynegocjować, do tego warto sprawdzić w jakiej cenie mają go na kraff.pl, czasami są to mocno konkurencyjne ceny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ze sklepem w Amazonie lub chrono24pl ? tam są modele które mnie interesują w tej cenie Czy ktoś z was  kupował tam zegarki i z jakim skutkiem czy są wiarygodni? W końcu to trochę kasy. Co do rozpoznawania podróbek muszę jeszcze trochę się poduczyć

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkąd Stasia nie ma z nami, to o nówkę za niską cenę jest trudno. Obecnie możesz się pokusić o zamówienie z Niemiec (np. uhrenhandel.de ma dość tanio, a sklep cieszy się dobrymi opiniami na forum). Ja zamierzam zamówić identyczny zegarek w Kraff. Nie zawiedli mnie i już u nich zamawiałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz o większym rabacie obecnie u Omegi w ich aktualnych punktach, czy wcześniej jeszcze w 2013 r., zanim zlikwidowali większość swoich punktów sprzedaży i zostawili nieliczne? Wcześniej (przed styczniem 2014) największy rabat jaki dostałem w Omedze to blisko 30%, obecnie maks.10% po dłuuugich rozmowach odnośnie Speedmastera Moonwatcha. Jednak może to tylko mój AD jest uparty, jeśli kupiłeś coś z większym rabatem daj znać proszę gdzie, a będę wdzięczny.

Kraff.pl nie jest  AD, a takich 'szaromarketowych' źródeł bez gwarancji producenta, a jedynie z gwarancją sprzedawcy to już jest duży wybór i tam ceny rzeczywiście mogą być niższe. Pytanie na czym komu zależy.

W Kruku na dzień dobry masz 10%, (karta kruka), ja za swoją aqua terrę (w 2014 r) płaciłem jeszcze mniej, właśnie u Kruka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a odnośnie Kraff.pl to masz gwarancję międzynarodową, a nie sklepu, ale 100% pewności nie mam bo kupowałem u nich dotychczas jedynie rotomat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie do atrax co się dzieje ze Stasiem, miałem zamiar kupić aqua terrę przez Staniswiss ( jestem nedoinformowany )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten sam zegarek watch concept na allegro wystwił zdaje się nawet taniej. Jest też na forum możesz dopytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadal chcę kupić omegę Seamastera  . jeżeli według was do 10k można kupić tylko używaną w dobrym stanie  to proszę o jakieś podpowiedzi gdzie ? czy np : na allegro jest teraz coś godnego zainteresowania . Chodzi Mi raczej nie o cenę a o to żeby był to orginał  i miał wszystkie papiery w porządku . lub może inny sprawdzony sprzedawca z góry dziękuję za pomoc kolegów 

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dziwię się, ten zegarek to dla mnie mistrzostwo, mimo że na forum nie cieszy się jakąś wielką popularnością :).

P.S. możesz spróbować negocjować jakiś dodatkowy rabacik w Kraff. Nie jest powiedziane, że się nie da. 

A tak... czekaj na allegro i przeglądaj bazarek - daj na bazarku ofertę kupna i bądź cierpliwy. Z miesiąc temu była licytacja SMPc na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dziwię się, ten zegarek to dla mnie mistrzostwo, mimo że na forum nie cieszy się jakąś wielką popularnością :).

P.S. możesz spróbować negocjować jakiś dodatkowy rabacik w Kraff. Nie jest powiedziane, że się nie da. 

A tak... czekaj na allegro i przeglądaj bazarek - daj na bazarku ofertę kupna i bądź cierpliwy. Z miesiąc temu była licytacja SMPc na allegro.

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Atrax . Tobie także podoba się Seamaster 300M . skorzystam z twojej podpowiedzi i zadzwonię do kraff.pl , może coś ugram z ceny Tylko Mam problem. Na teraz podoba Mi się ten błękitny , ale rozum podpowiada Mi że czarny będzie bardziej uniwersalny czyli że będzie pasował do wszystkiego  , bo jeżeli go kupię chcę go nosić codziennie . pytanie do innych kolegów jak ten model znosi udrękę dnia codziennego , także pracę także fizyczną i

który model choć to sprawa drugorzędna traci mniej na wartości ?  Pozdrawiam

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieski będzie RACZEJ łatwiejszy do odsprzedania, bo taki kolor nosił w końcu James Bond! :). Ostatecznie jednak to nie jest Patek Phillippe, żeby traktować ten zegar jako inwestycję (podpowiem, że Rolex Submariner też taką "inwestycją" nie jest, bo na siebie nie zarobi w przyszłości... chyba, że zupełnie przestaliby go produkować :D). Seamaster nie jest modelem rzadkim, ale nawet za kilka lat odsprzedasz go spokojnie za parę dobrych tysięcy (to jest mocno rozpoznawalna bestia). Znana marka i dobry produkt, więc nie martw się o to. 

Co do kolorku, to pytanie łatwe nie jest, bo te zegarki trochę się różnią :). I mnie to pytanie również przyprawia o ból głowy.

W niebieskim modelu podoba mi się tarcza i to, że zmienia kolory jak kameleon (czasami jest jasnoniebieski - i wówczas mi się nie podoba, a czasami jest niemalże czarny - i wtedy aż się uśmiecham). Obejrzyj sobie galerię jednego z naszych użytkowników. Nikt chyba do tej pory nie zrobił lepszych zdjęć niebieskiej wersji:

https://www.flickr.com/photos/kr1sp1/sets/72157631356021986/

Piękny zegarek.

Ja sam kupię wersję czarną. W czarnej o wiele bardziej podoba mi się bezel w połączeniu z tarczą, poza tym czarny kolor pasuje mi do praktycznie wszystkich ubrań. Dodatkową zaletą jest to, że okienko daty pasuje do koloru tarczy. Poza tym ja po prostu kocham połączenie czerni ze stalą. To silniejsze ode mnie.

Zdjęcia czarnej wersji można znaleźć tutaj:

https://www.google.fr/search?q=omega+smpc+black&biw=1920&bih=979&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=yZVwVKPnPMfTaM2HgfgK&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=omega+smpc+black

+ jeszcze filmik

Czarna wersja ma wszystko, czego od niej oczekuję, o.

Chociaż kto wie, może jeszcze jakieś spięcie w neuronach mi się przytrafi i wezmę niebieski... ale na razie się nie zanosi. Poza tym nie sugeruj się opiniami i weź to, co wolisz. 

Najlepiej by było też, jakbyś gdzieś przymierzył. Ja początkowo byłem napalony na niebieską wersję, ale dopiero po przymierzeniu bardziej przypasowała mi czarna. Jak będzie w Twoim wypadku, to już nie wiem :).

Przy czym on nie zawsze jest taki czarny - kapitalnie wygląda w świetle dziennym, zwłaszcza jak odbija się w nim niebo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za fotki są super!! . Ale jest mały problem co do przymierzenia zegarka Dostałem informację od przedstawiciela Kruka i Aparta ( znajomi z zakładu jubilerskiego ) że w Łodzi nie ma tego modelu na sprzedaż ( nowego ) inaczej załatwiałbym kupno przez Nich to zaufani ludzie kupowałem u nich dwa złote zegarki i jest ok. Sam też byłem w paru salonach i nic  , może ktoś z łodzi jednak je widział w salonie ? Bo jak nie ,  to szykuje Mi się wycieczka - najbliżej chyba do ukochanej stolicy ? albo zaufanie intuicji.

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za fotki są super!! . Ale jest mały problem co do przymierzenia zegarka Dostałem informację od przedstawiciela Kruka i Aparta ( znajomi z zakładu jubilerskiego ) że w Łodzi nie ma tego modelu na sprzedaż ( nowego ) inaczej załatwiałbym kupno przez Nich to zaufani ludzie kupowałem u nich dwa złote zegarki i jest ok. Sam też byłem w paru salonach i nic , może ktoś z łodzi jednak je widział w salonie ? Bo jak nie , to szykuje Mi się wycieczka - najbliżej chyba do ukochanej stolicy ? albo zaufanie intuicji.

Co z tego, że nie mają? Powiesz, że jesteś zainteresowany i Ci sprowadzą z innego salonu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym się z nimi dogadał co do ceny to tak.  A jeżeli by chcieli więcej?  Co z szacunkiem???? Masz firmę ?  Chciałbyś żeby ktoś Cię tak samo wystawił ? jest w mieście tylko kilka takich salonów  , mam je później obchodzić bokiem

to nie żelazko  z marketu Ja od czasu do czasu tam zaglądam Chciałbym tam wejść i nie spalić się ze wstydu Może jestem niedzisiejszy , ale uczciwość i szacunek do partnera w interesach to podstawa!!

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie jak słusznie zauważyłeś to nie żelazko.

Chyba sam nie wiesz co piszesz i co chcesz, bo najpierw piszesz, że kupiłbyś u nich jakby mieli, a jak Ci piszę, że mogą mieć to piszesz jakieś brednie o szacunku, wystawianiu itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że nie zrozumiałeś sedna tego co napisałem . Trudno zdarza się . Dziękuje Ci za twoja poradę . Widzę też że dużo masz postów udzielasz się. Mam prośbę odpuść Mój temat. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie nie zrozumiałem sensu bo przecież:

Dostałem informację od przedstawiciela Kruka i Aparta ( znajomi z zakładu jubilerskiego ) że w Łodzi nie ma tego modelu na sprzedaż ( nowego ) inaczej załatwiałbym kupno przez Nich to zaufani ludzie...

wcale nie oznacza, że kupiłbyś tam gdyby mieli ten zegarek :lol:

Ps. Pisząc o braku szacunku itd. widać, że nie masz pojęcia jak funkcjonują tego typu salony.

Powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za porady co kupna w salonie Wszystko o tym temacie. Powiedzcie lepiej koledzy co do Mojego innego pytania , jak sprawuje się ten model na co dzień ?  jeżeli ktoś wie .

praca , odpoczynek, sport  czy to wszystko wytrzymuje czy trzeba zdejmować z ręki ?. Może posiadacze tego modelu się coś doradzą Z góry dziękuję 

Model niby Bond jak to na folderach i opisach , ale papier wszystko przyjmie , jaka jest prawda w praktyce ? , chcę go nosić na co dzień . Nie będę go trzymał w szufladzie

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.